Mange hunde har nogle bizarre sovevaner – nogle sover på ryggen med alle fire ben strittende ud i luften. Andre ruller sig sammen til en pelset lille bold, når der skal tælles får. Andre igen sover fuldt udstrakt som en super-hund. Det viser sig, at hundens sovestilling afslører en hel del om dens personlighed, tryghed og selvsikkerhed. 1. ”Side-soveren” Hvis din hund sover på siden, føler den sig højst sandsynligt meget selvsikker. Sovestillingen udtrykker afslappethed og fred – hunden er således veltilpas og glad for sine omgivelser. 2. ”Ræven” Mange hunde krøller sig samen til en pelset lille bold, når de sover. Når hunden sover i denne stilling, kan det betyde, at den har et mildt og blidt sind – og har ofte et roligt gemyt. Når hunden krøller sig sammen, beskytter den samtidig sit ansigt, sine vitale organer og holder på kropsvarmen. 3. ”Super-hunden” Den energiske hund sover fuldt udstrakt på maven, klar til at gå i aktion hvornår det skal være. Sovestillingen er manifestationen af, at hunden er vaks ved havelågen, så snart den vågner. 4. ”Sprællemanden” Når din ruller om på ryggen og blotter sin mave, er det en klar tillidserklæring. Hunde i denne position føler sig utroligt trygge i sine omgivelser, og tør derfor ligge i en meget sårbar position, hvor maven og de vitale organer er blottet. 5. ”Maveplaskeren” Hunde der sover rullet sammen på maven er energiske og klar til at møde verden med gåpåmod og spræl. Stillingen bruges ofte af hunde med et meget mildt sind, men kan være en lille smule generte overfor fremmede. 6. ”besvimet” Mange hunde der sover indendørs, vælger en stilling, hvor den ligger på ryggen, for at køle sig selv ned så effektivt som muligt. Samtidig er stillingen et tegn på en meget glad, tryg og afslappet hund. - Der er også tale om selvsikre og omstillingsparate sovetryner. Du kan se alle sovestillingerne på billederne til højre. Kilde: Littlethings.com
Et nyt internat i fredelige omgivelser skal give flere hunde og familiedyr en god start på næste kapitel. Med base i det tidligere pensionat styrker Dyreværnet sin indsats i Jylland.
19 engagerede hundemennesker kunne denne weekend kalde sig færdiguddannede DKK-instruktører efter fem intense weekender på DKK Vilhelmsborg.
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
I "Din kompetente hund" formidler tre af landets førende hundeeksperter ny og forskningsbaseret viden om hunde, der kan hjælpe os med at forstå hundens natur og behov.
Selvom deres hund ikke har gjort noget galt, risikerer nogle danske hundeejere at få den fjernet og aflivet alene på baggrund af en tvivlsom DNA-test. Eksperter og Dyreetisk Råd opfordrer nu til at ændre loven om forbudte racer, så den bliver mere retfærdig og gennemsigtig.
En hundefødselsdag med leg, latter og masser af kærlighed minder os om, hvor meget gensyn mellem hvalpe og deres familier kan styrke båndene og skabe varige fællesskaber.
Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse
Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden.
Øjnene hos hunde er følsomme, og det kan være svært at se forskel på ufarlige og alvorlige øjenproblemer. Her får du 8 tegn på øjenproblemer, som du bør tage alvorligt
Amerikansk professor i hundepsykologi har rangeret hunderacer efter, hvor intelligente de er. Her får du de ti øverste og de ti nederste