Dianas pelsbrøl er i den grad blevet hørt

14-05-2020 08:28, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

6. maj lagde Diana Clare Bentley et opslag på Facebook, som i skrivende stund er blevet delt 269 gange og har fået over 500 reaktioner. Opslaget handler om pels, shitstorm, taknemmelighed og ansvar

Copyright Ridehesten.com
Foto: Wiegaarden/Nichlas Stilling Sandahl

I seks år har Diana Clare Bentley levet af at være hundefrisør. Gennem årene har hun mødt lidt af hvert i sin salon, for mens langt de fleste hundeejere er gode til at passe deres hundes pels, så er der en forholdsvis stor brøkdel, som ikke rigtigt forstår, at pelspleje er meget mere end kosmetik. 

Næsten dagligt møder hun en hund, hvor pelsen ikke er passet ordentligt, men der bliver heldigvis længere og længere mellem de meget alvorlige sager.

Hun er blevet bidt, kritiseret og hængt ud på Facebook for at gøre sit job. Alligevel var det ikke hendes egen historie, der fik hende til at hamre i tastaturet på sin Macbook og sende et arrigt brøl ud i den virtuelle verden.

– Jeg skrev opslaget efter en af mine kolleger blev udsat for en modbydelig shitstorm. Jeg fik simpelthen bare nok. Jeg har aldrig gjort sådan noget før, selvom jeg har været tæt på, men jeg vil egentlig helst ikke blande mig i sådan noget mudderkast, men det her var så voldsomt, at jeg ikke kunne lade være, fortæller hun.

I opslaget skriver Diana Clare Bentley om sin hverdag som hundefrisør, hvor hun flere gange har oplevet, at kunder ikke forstår, at hun som hundefrisør er til for at hjælpe hunden.

– Jeg oplever, at kunder kommer med en hund med en pels, der er voldsomt filtret, og når jeg så bliver nødt til at klippe den helt ned, så synes de, hunden ser grim ud. De glemmer bare, at jeg faktisk gør det for hundens skyld, og grunden til nedklipningen er, at de ikke har passet ordentligt på deres hund, siger hun.

 

Tre temaer
Episoden med kollegaen var dråben, der fik bægeret til at flyde over. Flere gange gennem årene har Diana Clare Bentley skrevet historien om hverdagen for en hundefrisør, men hun har aldrig tidligere lagt det ud på Facebook.

Derfor blev denne tekst også redigeret og gennemtænkt, inden den fandt vej ud på det sociale medie.

– Jeg fortalte min mand, at nu kunne jeg altså ikke lade være, og jeg syntes faktisk, jeg havde fået skrevet, hvad jeg gerne ville, og så sendte jeg det ud, fortæller hun og slår fast, at opslaget handler om tre ting.

– Mit opslag handler om tastaturkrigere, der kaster sig ind i en diskussion og en shitstorm uden at kende hele historien. Disse krigere glemmer, at der sidder en person på den anden side, som dette måske kan have enorme konsekvenser for. Der er ingen sympati og ingen empati. Der er altid to sider af en sag. Derudover handler opslaget om den utaknemmelighed vi møder i vores job. Der er heldigvis flest gode kunder, men der er bare hele tiden en gruppe, som glemmer, at vi faktisk er der for at hjælpe dem. Sidst men ikke mindst handler opslaget også om at tage ansvar. Vi er voksne mennesker, og så skal vi simpelthen vide, hvad det er, vi anskaffer os, når vi bestemmer os for at have et dyr. For det koster altså både tid og penge.

 

Respekt for faget
Under hele interviewet er det vigtigt for Diana at holde fast i, at hun har en stor og god kundekreds, som er rigtig gode til at passe deres hunde, og som hører efter de råd, hun giver dem. Men når hun ofte også oplever fagets skyggeside, fylder det for meget. 

– Jeg hører ofte, kunder sige, at det bare er en familiehund og ikke en udstillingshund. Men derfor skal pelsen jo være i orden alligevel. Det handler ikke kun udseende, siger hun og fortsætter:

– Og der hvor kæden for alvor hopper af, er når disse hundeejere så vil anskaffe sig hund nummer to. Så glemmer de måske lige, at to hunde også betyder en fordobling af udgifterne. Nogle spørger mig, om jeg synes, de skal anskaffe hund nummer to, og der svarer jeg, at det ofte er en god ide, men at man skal være opmærksom på, at udgifterne vil blive fordoblet, og det skal man have råd til.

Diana Clare Bentley vil gerne opfordre hundeejere til at tilvænne deres hunde til at blive håndteret og til at få ordnet pelsen.

– Når de ikke kan komme til at børste hunden derhjemme, så kan en fremmed hundefrisør nok heller ikke. Det handler simpelthen om at træne dem i det fra de er hvalpe, siger hun og fortsætter:

– Jeg har lige haft en hvalp, som hele tiden ville lægge sig ned, og så er det ret svært at klippe den. Da ejeren kom, spurgte jeg, hvordan de gjorde det hjemme, og her fortalte ejeren, at hvalpen altid lå og hyggede sig, når de ordnede pels. Jeg fortalte ejeren, at de var nødt til også at lære den at stå op, mens pelsen blev ordnet, og det kunne han godt forstå, og det ville de begynde at øve. Det var en rigtig god oplevelse.

 

Reaktionerne
Der er langsomt ved at falde ro over Diana Clare Bentleys opslag. Men hun har virkelig også fået mange reaktioner på det, og alle reaktionerne har været positive.

Nogle har spurgt, hvorfor hun ikke melder de hundeejere, der ikke passer ordentligt på deres hunde til politiet eller til Dyreværnet.
– I bund og grund er folk jo ikke onde. De handler bare om uvidenhed, og når de kommer til mig med hunde med meget filtrede pelse, skyldes det jo, at opgaven er vokset dem over hovedet. Men de kommer jo også til mig, fordi de gerne vil gøre det godt for deres hund igen, og det skal de have chancen for. Det er vores job at råde og vejlede ejerne og langt de fleste tager jo faktisk imod de råd, siger hun.

Blandt reaktionerne har der også været en racerepræsentant, der har kontaktet Diana og indrømmet, at man måske som opdrætter skal være bedre til at vejlede hvalpekøbere i pelsepleje, og det var en reaktion, der gjorde hende glad.

– Jeg synes, det er fantastisk, at han tog opslaget og vendte det ind mod sin egen virkelighed, og faktisk kom frem til noget, der kunne gøres bedre, siger hun og slår fast:

– I virkeligheden er jeg rigtig beæret over de mange reaktioner, opslaget har fået. Det betyder rigtig meget for mig.

Læs også

Hunderegister: En storm i et glas vand

05-02-2019 15:04, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Hos Dansk Hunderegister undrer man sig over den shitstorm, registeret har været udsat for de sidste par dage. Problemerne skyldes udelukkende den øgede trafik, lyder det

Hundepension i kæmpe shitstorm

13-11-2018 08:59, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Der er altid to sider af en sag. Det må være læren efter en hundepension i Sønderjylland i starten af måneden havnede i en voldsom shitstorm efter et hundeslagsmål på kennelen, der endte med at koste den ene hund livet

 

Nyhedsvagt

Har du en nyhed eller en god historie?

Anne Cecilie Sohl

Nyhedsvagt

Anne Cecilie Sohl

acs@wiegaarden.dk

Skriv til os

Mest læste

Beskyt dit kæledyr mod flåtbårne sygdomme

16-04-2024 08:37, af Anne Cecilie Sohl

I takt med at temperaturerne stiger, stiger risikoen for flåtbid hos både dyr og mennesker. Derfor er det nu tid til at være ekstra opmærksom på flåter og de farer, de udgør for vores kæledyr, advarer dyrlæge, der samtidig giver gode råd til, hvordan du bedst beskytter dine firbenede venner mod de flåtbårne sygdomme, der kan have alvorlige konsekvenser for din hunds og kats helbred.

7 vigtige symptomer på sygdom, som du skal holde øje med

14-01-2022 15:00, af Astrid Gerd Holtet

Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende   

10 tegn på kræft hos hunde

26-06-2021 10:10, af Astrid Gerd Holtet

Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse

Seniorhunden – 10 ting der sker når hunden bliver gammel

15-10-2017 12:03, af Astrid Gerd Holtet

Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden. 

Alle store dyreinteresseorganisationer vil sammen løfte sundheden og velfærden for danske hunde

15-04-2024 12:21, af Anne Cecilie Sohl

For at sikre, at vi i Danmark avler de sundeste hunde med det bedst mulige udgangspunkt for et godt liv, er de største dyreinteresseorganisationer nu gået sammen i et historisk samarbejde.

Dyreværnet tager gratis imod dit dyr

16-06-2020 08:46, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet

Kedelig tendens blandt indleverede hittehunde hos Dyreværnet

11-04-2024 11:16, af Anne Cecilie Sohl

Flere og flere hunde bliver indleveret hos Dyreværnet uden at være registreret i Dansk Hunderegister.

8 tegn på øjenproblemer

20-07-2022 10:37, af Astrid Gerd Holtet

Øjnene hos hunde er følsomme, og det kan være svært at se forskel på ufarlige og alvorlige øjenproblemer. Her får du 8 tegn på øjenproblemer, som du bør tage alvorligt

Hunde og hugorme er en dårlig kombination

02-04-2024 10:53, af Anne Cecilie Sohl

Selv om frosten dårligt har sluppet sit tag i jorden, er hugormen allerede vågnet fra sin dvale. På denne årstid er den stadig sløv og når ikke altid at flygte, når den hører vores hunde komme. Derfor er der risiko for, at de bliver bidt. Langt de fleste hunde overlever, men et hugormebid kan have livsfarlige konsekvenser, advarer Agria Dyreforsikring. 

10 grunde til hundens slikken

15-01-2016 10:36, af Tine Luther
Hunde slikker på hvad som helst af mange forskellige årsager. En hund plejer bl.a. sin pels og afslører sit humør med tungen, den viser sin kærlighed og sin plads i hierarkiet samt knytter bånd til sine hvalpe. Huffinton Post har opstillet ti grunde til, at hundens tunge er et vigtigt redskab.