Dansk Kennel Klub indfører nye vaccineregler

14-01-2021 09:09, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

DKK’s sundhedsudvalg besluttede efter et webinar om vaccinationer at revidere vaccinereglerne. De nye regler trådte i kraft 1. januar. Her er et lille overblik

 

Copyright Ridehesten.com
Foto: Shutterstock

 

Vaccine er et af de helt hotte ord i denne tid. For det meste handler det om os mennesker og den frygtede coronavirus og en vis britisk mutation, men der er altså også andre nyheder om vacciner.

For eksempel har Dansk Kennel Klub valgt at revidere hvilke reglerne for vaccinationer, når hunden skal deltage i et arrangement hos DKK.

I et opslag på Facebook gør DKK opmærksom på, at vaccinationen handler om hundenes sundhed og om at mindske risikoen for smitte, når hunde mødes.

Reglerne skal ikke kun overholdes, når en hund skal til en udstilling. Reglerne gælder også, hvis man deltager i træning, hvalpemotivation, prøver og lignende, og i bund og grund handler reglerne om, at man kan bevise, at ens hund er beskyttet mod visse sygdomme.

Ved vaccinationer taler man om kernevacciner og ikke-kernevacciner. Kernevacciner er vacciner, som alle skal have, mens ikke-kernevacciner beror på en individuel vurdering.

  • Kernevaccinerne beskytter mod hundesyge, parvovirus og smitsom leverbetændelse, og det er netop disse tre sygdomme, man skal kunne bevise, at hunden er beskyttet mod.
  • Ikke-kernevacciner beskytter mod sygdomme som leptospirose, kennelhoste, herpes og rabies.

Reglerne varierer alt efter om man har en lille hvalp eller en ældre hund.

  • For hvalpe mellem 12 og 21 uger skal man kunne fremvise en vaccinationsattest, der mindst er syv dage og højst fem uger gammel, eller en titertest, der max er fem uger gammel.
  • For hunde over 21 uger skal man fremvise en vaccinationsattest, der er mellem syv dage og fire år gammel, eller en max fire år gammel titertest, hvor blodprøven er taget, da hunden var mindst 16 uger gammel.

DKK accepterer brugen af titertest, da det er en anbefaling fra verdensforbundet fra dyrlæger, men man skal være opmærksom på, at det endnu ikke er alle lande, der accepterer titertest.

Du kan læse mere om vacciner og titertest her

 

Læs også

Vaccine giver ikke autisme

01-05-2018 08:42, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

De seneste år er der opstået mange historier om vacciners bivirkninger. Det gælder også hos hundeejere, hvor engelske myndigheder har måttet slå fast, at hunde ikke kan få autisme af vacciner

Nu lanceres Nordens første borrelia-vaccine til hunde

13-06-2013 09:32, af Tine Luther
Flåtsæsonen er over os, og med flåterne følger risikoen for borrelia-smitte hos hunde. Studier har vist, at helt op mod 55 pct. af flåterne i Norden er smittebærere af borrelia-bakterien, som kan give feber, ledbetændelser, haltheder, træthed og muskelsmerter hos hundene. Dette kan nu forebygges med Trilyme – den første vaccine i Norden, som beskytter hunde mod borrelia. Vaccinen forventes på lager fra uge 25.

Vaccine mod blodparasitten Leishmania

17-03-2013 08:54, af Tine Luther
Firmaet Virbac har nu – som det første i Europa – lanceret en vaccine, CaniLeish®, til vaccination af hunde mod blodparasitten Leishmania.

Webredaktør

Har du en nyhed eller en god historie?

Bjarke Kirkegaard Nielsen

Webredaktør og nyhedsvagt

Bjarke Kirkegaard Nielsen
20 24 29 30
bkn@wiegaarden.dk

Skriv til os

Mest læste

Pas på poterne i frostvejret: Vejsalt er smertefuldt

28-11-2023 13:21, af Anne Cecilie Sohl

Når temperaturen rammer frysepunktet, bliver vejene saltet. Dette afhjælper glatte veje, men vejsalt er en smertefuld oplevelse for hunde. Dyrenes Beskyttelse opfordrer derfor til at smøre hundens trædepuder med potevoks inden gåturen.

Hjælp til hundens angst for fyrværkeri

29-11-2023 10:00, af Anne Cecilie Sohl

Når nytårsaften nærmer sig, glæder mange familier sig til himlens farverige skue. Men for vores firbenede venner bringer fyrværkeriet ofte en bølge af angst og frygt. 

"Aktive hunde er lykkelige hunde"

28-11-2023 09:45, af Anne Cecilie Sohl

Sådan lyder motto'et hos Danmarks største løbeklub for hund og ejer, DIRTY PAWS. Klubben er en nystartet forening med lokalklubber spredt over det meste af Danmark, og deres mål er at få flere danske hundeejere ud og være aktive sammen med deres hunde.  

Højsæson for den smitsomme kennelhoste

27-11-2023 09:37, af Anne Cecilie Sohl

Hunde bliver ofte smittet med sygdommen, kennelhoste, når vinterens fugtige og kolde vejr indtræffer. Derfor er det i den kommende tid ekstra vigtigt, at man som hundeejer kan spotte symptomerne på kennelhoste og ved, hvad man selv kan gøre for at mindske risikoen for smitte.

OVERBLIK: Sådan lufter du hunden i kulden

15-01-2021 15:46, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Det er ikke kun kulden, der generer vores firbenede venner i denne tid. Den salt, der strøs for at forhindre de tobenede i at falde og de firhjulede i at køre galt, er ikke god for hundenes poter. Det samme gælder små kugler af is

7 vigtige symptomer på sygdom, som du skal holde øje med

14-01-2022 15:00, af Astrid Gerd Holtet

Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende   

Sne kan give dårlig mave

21-11-2022 11:22, af Astrid Gerd Holtet

Hvis sneen begynder at dale, kan nogle hundeejere opleve at hunden spiser af sneen – og det kan give dårlig mave. Vi ser nærmere på hvad der sker

Vind med HUNDENs adventskalender

01-12-2023 13:05, af Anne Cecilie Sohl

I dag går vi officielt den søde juletid i møde, og i den forbindelse er vi hos HUNDEN klar med en adventskalender på vores sociale medier. Hver søndag i advent får du derfor chancen for at vinde spændende præmier til dig og din hund.

Sjovt adventsløb for hund og ejer

29-11-2023 12:00, af Anne Cecilie Sohl

Har dig og din hund brug for at komme ud og bevæge jer efter en julefrokost, eller elsker du bare at bevæge dig med din hund? Så er Canicross adventsløbet i Mariager lige noget for dig.

Dyreværnet tager gratis imod dit dyr

16-06-2020 08:46, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet