Vaccine er et af de helt hotte ord i denne tid. For det meste handler det om os mennesker og den frygtede coronavirus og en vis britisk mutation, men der er altså også andre nyheder om vacciner.
For eksempel har Dansk Kennel Klub valgt at revidere hvilke reglerne for vaccinationer, når hunden skal deltage i et arrangement hos DKK.
I et opslag på Facebook gør DKK opmærksom på, at vaccinationen handler om hundenes sundhed og om at mindske risikoen for smitte, når hunde mødes.
Reglerne skal ikke kun overholdes, når en hund skal til en udstilling. Reglerne gælder også, hvis man deltager i træning, hvalpemotivation, prøver og lignende, og i bund og grund handler reglerne om, at man kan bevise, at ens hund er beskyttet mod visse sygdomme.
Ved vaccinationer taler man om kernevacciner og ikke-kernevacciner. Kernevacciner er vacciner, som alle skal have, mens ikke-kernevacciner beror på en individuel vurdering.
Reglerne varierer alt efter om man har en lille hvalp eller en ældre hund.
DKK accepterer brugen af titertest, da det er en anbefaling fra verdensforbundet fra dyrlæger, men man skal være opmærksom på, at det endnu ikke er alle lande, der accepterer titertest.
Du kan læse mere om vacciner og titertest her
De seneste år er der opstået mange historier om vacciners bivirkninger. Det gælder også hos hundeejere, hvor engelske myndigheder har måttet slå fast, at hunde ikke kan få autisme af vacciner
Et nyt internat i fredelige omgivelser skal give flere hunde og familiedyr en god start på næste kapitel. Med base i det tidligere pensionat styrker Dyreværnet sin indsats i Jylland.
19 engagerede hundemennesker kunne denne weekend kalde sig færdiguddannede DKK-instruktører efter fem intense weekender på DKK Vilhelmsborg.
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
I "Din kompetente hund" formidler tre af landets førende hundeeksperter ny og forskningsbaseret viden om hunde, der kan hjælpe os med at forstå hundens natur og behov.
Selvom deres hund ikke har gjort noget galt, risikerer nogle danske hundeejere at få den fjernet og aflivet alene på baggrund af en tvivlsom DNA-test. Eksperter og Dyreetisk Råd opfordrer nu til at ændre loven om forbudte racer, så den bliver mere retfærdig og gennemsigtig.
En hundefødselsdag med leg, latter og masser af kærlighed minder os om, hvor meget gensyn mellem hvalpe og deres familier kan styrke båndene og skabe varige fællesskaber.
Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse
Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden.
Øjnene hos hunde er følsomme, og det kan være svært at se forskel på ufarlige og alvorlige øjenproblemer. Her får du 8 tegn på øjenproblemer, som du bør tage alvorligt
Amerikansk professor i hundepsykologi har rangeret hunderacer efter, hvor intelligente de er. Her får du de ti øverste og de ti nederste