Roden til tandproblemet Mange hunde har dårlig tandhygiejne, fordi deres ejere ikke fra hvalp har vænnet hunden til at få børstet tænder. Tandsten og paradentose er de mest almindelige tandsygdomme hos vores firbenede venner. Tandsten opstår ved, at bakterier, som lever i luften, lægger sig som et fint lag på hundens tandemalje. Når spyt og foderrester blandes med bakterierne og føres rundt i munden, dannes der en hvid belægning på tænderne, der kaldes plak. Fjernes plakken ikke, f.eks. ved tandbørstning eller ved at tygge i tyggepinde og kødben, kan der dannes tandsten. I tandstenene gror der bakterier, og hvis de får lov at sidde, kan det udvikle sig til betændelse i tandkødet. Behandles denne betændelsestilstand ikke, kan det udvikle sig til paradentose, tandrodsbetændelse eller mundbetændelse. Via blodet kan betændelsen spredes til andre – og mere vitale – organer, hvilket i værste fald kan være livstruende. Symptomer på tandproblemer hos hunde: - Dårlig ånde. - Tandkødet bliver rødt, ømt og hævet. Det har let ved at bløde. - Usædvanligt meget savlen. - Hunden tager poterne op til munden eller kører hovedet hen ad gulvet. - Besvær med at åbne eller lukke munden. - Sover mere. - Mere stille adfærd. - Tygger kun sin mad i den ene side. Tilvænning er nøglen Hvalpe og unghunde er mest modtagelige overfor indlæring og tilvænning – men gamle hunde kan også lære nye tricks. Det er dermed aldrig for sent at begynde at børste tænderne på sin hund, hvis blot man har den rette indgangsvinkel. Man kan ikke fra dag ét begynde at børste sin hunds tænder, hvis ikke den har været vant til det – med mindre man selvfølgelig er interesseret i en gedigen konflikt. Tilvænningen – sådan gør du: • Begynd tilvænningen når hunden er hvalp • Øv flere gange ugentligt i 5-10 minutter, indtil hunden har tillid til dig, og at du rører den på de udsatte steder. • Vedligehold soigneringstræningen med hunden: Begynd træningen når hunden er træt og afslappet. Du kan eventuelt sætte dig ned ved siden af hunden. Start med at berøre hunden og børste den på en behagelig måde. Tal venligt til den imens. Målet er, at hunden skal have tillid til dig og situationen. Derfor kan du med fordel også give hunden godbidder imens. • Berør hunden lang hals og side. Berør næseryggen, snuden og læberne. Derefter kan du lade en finger løbe langs indersiden af hundens læbe, så den rører ved tandkødet – og dyp eventuelt fingeren i bouillon. Ros hunden, når den accepterer berøringen. • Gå langsomt frem. Første gang når du sikkert ikke så langt, men det bliver lettere, når du vinder hundens tillid. Træn i korte intervaller og husk, at det for hunden skal være en behagelig oplevelse hele vejen igennem.
Et nyt internat i fredelige omgivelser skal give flere hunde og familiedyr en god start på næste kapitel. Med base i det tidligere pensionat styrker Dyreværnet sin indsats i Jylland.
19 engagerede hundemennesker kunne denne weekend kalde sig færdiguddannede DKK-instruktører efter fem intense weekender på DKK Vilhelmsborg.
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
Selvom deres hund ikke har gjort noget galt, risikerer nogle danske hundeejere at få den fjernet og aflivet alene på baggrund af en tvivlsom DNA-test. Eksperter og Dyreetisk Råd opfordrer nu til at ændre loven om forbudte racer, så den bliver mere retfærdig og gennemsigtig.
En hundefødselsdag med leg, latter og masser af kærlighed minder os om, hvor meget gensyn mellem hvalpe og deres familier kan styrke båndene og skabe varige fællesskaber.
Foråret bringer ikke kun sol og varme, men også en øget risiko for hjertelungeorm hos hunde. Parasitten kan forårsage alvorlige sygdomsforløb, men med tidlig opdagelse og forebyggelse kan du beskytte din bedste ven.
Øjnene hos hunde er følsomme, og det kan være svært at se forskel på ufarlige og alvorlige øjenproblemer. Her får du 8 tegn på øjenproblemer, som du bør tage alvorligt
Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden.
Amerikansk professor i hundepsykologi har rangeret hunderacer efter, hvor intelligente de er. Her får du de ti øverste og de ti nederste
Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse