Blogindlæg: Forhindringsløb med hund - er det noget for os?

09-05-2024 08:26, af Anne Cecilie Sohl

Løb med forhindringer (K9 Biathlon) bliver mere og mere populære i disse år. Det er en sjov sport og kan være en skøn fælles oplevelse at få med sin hund. Men hvis det skal være en succes, er der en række ting, man bør tænke over, inden I tager afsted.

Copyright Ridehesten.com
Foto: Tails by Ragno

Jeg har selv løbet rigtig mange forhindringsløb med min ældste hund, Frida, og hun elsker det bare.

Her har du fem ting, du og din hund kan træne sammen for at blive et godt team.

1. Miljøtræning
Nok det allervigtigste at træne for at få en god oplevelse sammen. Til forhindringsløb er der ofte mange andre hunde og mennesker, boder, nye lugte, lyde - og selvfølgelig en masse forskellige udfordringer: vand, forskellige underlag, tunneller med mørke osv. 

Så rust din hund bedst muligt ved at træne sammen i alle mulige typer miljøer: I gågaden, på legepladsen, blandt mange mennesker og på forskellige slags forhindringer.

2. Tillid
Opbyg et godt bånd mellem dig og din hund. Det er nemmere for hunden at klare nye ting og for dig at hjælpe den, hvis hunden er tryg og stoler på hinanden.

Træn f.eks. på at hunden ved, hvornår du vil løfte den / hjælpe den, træn at den er tryg ved nærhed - og lad hunden vise vejen af og til, så den opbygger selvtillid. Når du beder din hund om noget, så "sæt den op til succes": Bed fx ikke din hund hoppe op på noget, som er for højt for den. Springer din hund og fejler, så vil den næste gang tvivle på, om den kan stole på dig.

3. Samarbejde
Tilpas dit løb til hunden. Det er vigtigt, at I lærer at følges ad og kommunikere undervejs.

Øv jer på at gøre tingene sammen og lyt til din hund. Respekter hvis hunden stopper op ved en forhindring og tving den aldrig til noget, den ikke er klar over. Lær din hunds signaler at kende, og respekter dens grænser.

Øg langsomt kravene til hunden på de ting, som udfordrer den og læg en plan for, hvordan I bedst kommer igennem uden konflikter.

4. Kropskontrol og kondition
Arbejd på at styrke hundens krop, så den er bedst muligt rustet til at deltage. Det kan fx være via styrkeøvelser, koordinations- og konditions-træning. Gå gode ture i varieret terræn og træn på de forhindringer I møder undervejs. Mange steder kan man også gå til "hundefitness" og få inspiration til træningen.

5. Hav de samme mål
Vær realistisk med jeres mål, når I deltager i konkurrencer sammen. Er din hund bygget til/i form til - og klar til de udfordringer, du byder den? Er du selv toptunet løber og har en hund, som er udfordret på fysikken eller ikke klar til forhindringer endnu, så sæt ambitionerne ned og fokuser på en hyggelig oplevelse sammen.

Forhindringsløb giver - når man har forberedt sig lidt - en masse til ens samarbejde med hunden - og en masse sjov og gode oplevelser sammen.

Læs også

Danmarks første hundeløbeklubber ser dagens lys

11-05-2020 12:25, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Nu kan hundeejere i Danmark melde sig ind i lokale hundeløbeklubber. Det er en god idé at få en fast motionsrutine med sin hund, da overvægt er et problem hos både mennesker og hunde, forklarer dyrlæge

BLOG: Efterårs-hundefest på Vilhelmsborg

16-08-2022 12:51, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

I weekenden d. 3.-4. september holder DKK Hund i Fokus på Vilhelmsborg. En weekend med en masse hundeaktiviteter. Frida og jeg har særligt én ting, vi ikke går glip af: Det fantastiske forhindringsløb om lørdagen for hund og ejer: K9-biathlon FOR ALLE

Hundefest med garanti for beskidte poter

03-04-2024 08:56, af Anne Cecilie Sohl

Kom med til en sjov og anderledes oplevelse med din hund, når der afholdes HPM Dirty Paws løb på Kolding motocrossbane den 14. april. 

Tilmelding åbnet: K9 Biathlon Lilleskov Slot Hundedage

19-03-2019 16:01, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Løb tur med din hund ved Lilleskov slot hundedage

Virtuelt kæphesteløb får radiodeltagelse

03-02-2021 15:47, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Det er ikke kun hundeløb, Lotte Höhrmann og Torben Lund kan arrangere. De er netop nu i gang med at arrangere landets første virtuelle kæphesteløb, og i morges kom der prominente deltagere

Første DM i Canicross

10-04-2024 09:57, af Anne Cecilie Sohl

Søndag den 7. april blev det første Danske Mesterskab i Canicross afholdt under Dansk Canicross Forbund (DCF), arrangeret af K9Runners Mariager der stod for afholdelsen.

Mudder, mod og sammenhold i Ringsted

12-10-2023 11:10, af Anne Cecilie Sohl

Der bliver masser at se og opleve, når knap 500 løbere og deres hunde kaster sig gennem vilde vandgrave, bildæk, under og over store forhindringer til Dacia Cup 2023 den 14. oktober i Ringsted.

Nyhedsvagt

Har du en nyhed eller en god historie?

Anne Cecilie Sohl

Nyhedsvagt

Anne Cecilie Sohl

acs@wiegaarden.dk

Skriv til os

Mest læste

7 vigtige symptomer på sygdom, som du skal holde øje med

14-01-2022 15:00, af Astrid Gerd Holtet

Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende   

10 tegn på kræft hos hunde

26-06-2021 10:10, af Astrid Gerd Holtet

Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse

Dyreværnet tager gratis imod dit dyr

16-06-2020 08:46, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet

Seniorhunden – 10 ting der sker når hunden bliver gammel

15-10-2017 12:03, af Astrid Gerd Holtet

Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden. 

Må min hund spise kirsebær?

27-07-2017 09:48, af Anne Ekenberg

Kirsebærrene falder næsten af sig selv ned i munden på mig, når jeg ryster en gren. Store, runde og med den smukkeste vinrøde – ja næste sorte – farve smager de vidunderligt. Stenene spytter jeg ud i hånden, og det er der en god grund til

Overblik: Regler for hunde på fly

16-03-2018 15:00, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Ønsker man at få sin hund med på en rejse, er der stor forskel på reglerne hos de enkelte flyselskaber. Derfor er det vigtigt, at man sætter sig ind i selskabets regler, inden man drager mod lufthavnen. Vi bringer her et overblik

Må min hund spise ærter?

03-08-2017 13:25, af Anne Ekenberg

Foråret og sommeren er højsæson for ærter fra vores egne haver. Vi elsker dem – især selve ærten, men mange synes også godt om bælgen, hvis man har fjernet den seje hinde indeni.  Det hele kan heldigvis også spises af vores hunde.

8 tegn på øjenproblemer

20-07-2022 10:37, af Astrid Gerd Holtet

Øjnene hos hunde er følsomme, og det kan være svært at se forskel på ufarlige og alvorlige øjenproblemer. Her får du 8 tegn på øjenproblemer, som du bør tage alvorligt

Fra Magasinet HUNDEN: Hundeklinikken gør dyrlægebesøget hyggeligt

26-05-2023 12:31, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Alle hunde skal på et eller andet tidspunkt forbi dyrlægen, og det er ikke alle, der synes, det er en fest. På Hundeklinikken i København gør de noget ved dyrlægeangst med deres helt specielle tilgang til hundene

10 grunde til hundens slikken

15-01-2016 10:36, af Tine Luther
Hunde slikker på hvad som helst af mange forskellige årsager. En hund plejer bl.a. sin pels og afslører sit humør med tungen, den viser sin kærlighed og sin plads i hierarkiet samt knytter bånd til sine hvalpe. Huffinton Post har opstillet ti grunde til, at hundens tunge er et vigtigt redskab.