Blogindlæg: Forhindringsløb med hund - er det noget for os?

09-05-2024 08:26, af Anne Cecilie Sohl

Løb med forhindringer (K9 Biathlon) bliver mere og mere populære i disse år. Det er en sjov sport og kan være en skøn fælles oplevelse at få med sin hund. Men hvis det skal være en succes, er der en række ting, man bør tænke over, inden I tager afsted.

Copyright Ridehesten.com
Foto: Tails by Ragno

Jeg har selv løbet rigtig mange forhindringsløb med min ældste hund, Frida, og hun elsker det bare.

Her har du fem ting, du og din hund kan træne sammen for at blive et godt team.

1. Miljøtræning
Nok det allervigtigste at træne for at få en god oplevelse sammen. Til forhindringsløb er der ofte mange andre hunde og mennesker, boder, nye lugte, lyde - og selvfølgelig en masse forskellige udfordringer: vand, forskellige underlag, tunneller med mørke osv. 

Så rust din hund bedst muligt ved at træne sammen i alle mulige typer miljøer: I gågaden, på legepladsen, blandt mange mennesker og på forskellige slags forhindringer.

2. Tillid
Opbyg et godt bånd mellem dig og din hund. Det er nemmere for hunden at klare nye ting og for dig at hjælpe den, hvis hunden er tryg og stoler på hinanden.

Træn f.eks. på at hunden ved, hvornår du vil løfte den / hjælpe den, træn at den er tryg ved nærhed - og lad hunden vise vejen af og til, så den opbygger selvtillid. Når du beder din hund om noget, så "sæt den op til succes": Bed fx ikke din hund hoppe op på noget, som er for højt for den. Springer din hund og fejler, så vil den næste gang tvivle på, om den kan stole på dig.

3. Samarbejde
Tilpas dit løb til hunden. Det er vigtigt, at I lærer at følges ad og kommunikere undervejs.

Øv jer på at gøre tingene sammen og lyt til din hund. Respekter hvis hunden stopper op ved en forhindring og tving den aldrig til noget, den ikke er klar over. Lær din hunds signaler at kende, og respekter dens grænser.

Øg langsomt kravene til hunden på de ting, som udfordrer den og læg en plan for, hvordan I bedst kommer igennem uden konflikter.

4. Kropskontrol og kondition
Arbejd på at styrke hundens krop, så den er bedst muligt rustet til at deltage. Det kan fx være via styrkeøvelser, koordinations- og konditions-træning. Gå gode ture i varieret terræn og træn på de forhindringer I møder undervejs. Mange steder kan man også gå til "hundefitness" og få inspiration til træningen.

5. Hav de samme mål
Vær realistisk med jeres mål, når I deltager i konkurrencer sammen. Er din hund bygget til/i form til - og klar til de udfordringer, du byder den? Er du selv toptunet løber og har en hund, som er udfordret på fysikken eller ikke klar til forhindringer endnu, så sæt ambitionerne ned og fokuser på en hyggelig oplevelse sammen.

Forhindringsløb giver - når man har forberedt sig lidt - en masse til ens samarbejde med hunden - og en masse sjov og gode oplevelser sammen.

Læs også

BLOG: Løb med hunden? - er det mon noget for os?

10-02-2023 16:52, af Karoline Sidelmann Brinch

I går holdt jeg, Tails by Ragno og DKK webinar om canicross. Her fik jeg lov at svare på en masse spændende spørgsmål om min store passion 

HUND I FOKUS: Se de sjove billeder af hunde på vandrutchebanen

03-09-2022 12:59, af Bjarke Kirkegaard Nielsen
Foto|

En af de populære forhindringer i K9 Biathlon for alle er vandrutchebanen. Her er der også god mulighed for sjove billeder

EDS: Hundene har en fest til K9

18-05-2023 14:19, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Både hunde og mennesker nyder at forlyste sig i K9 Biathlon for alles forhindringsbane

Skandinaviens største terrænløb med hund

14-12-2023 09:55, af Anne Cecilie Sohl

Op imod 1000 hundeejere og deres firbenede venner kan se frem til at deltage i Skandinaviens største forhindringsløb med hunde i Thyregod, Mariager og Næstved, når eventet K9 Biathlon for alle løber af stablen i 2024.

K9 Biathlon for alle: En stor oplevelse

01-06-2019 12:23, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Hunden.dk mødte Nikolai Johansen og hans hund Dexter, da de var kommet i mål efter 3km K9 Biathlon på Rosenholm Slot. De havde begge fået lyst til mere

K9 Biathlon er i den grad for alle

03-09-2020 08:44, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Lørdag er der K9 Biathlon for alle på Vilhelmsborg, og det viser sig, at sporten er for alle mennesker og hunde

IMPONERENDE: Blind løber K9 på Vilhelmsborg

17-01-2020 15:00, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Winnie Vestergård er ikke en kvinde der er bleg for at tage en udfordring. Som formand for Brugernes Førehundeordning og Danmarks eneste blinde førerhundeinstruktør var hun kun et splitsekund om at sige ja til at kaste sig ud i 12 km K9 Biathlon til Hundedagene på Vilhelmsborg d. 30 maj – 1 juni, da Lotte Höhrmann fra Hundedagene kontaktede hende

Nyhedsvagt

Har du en nyhed eller en god historie?

Cecilie Friis Amstrup

Nyhedsvagt

Cecilie Friis Amstrup

cfa@hunden.dk

Skriv til os

Mest læste

Ekstra lækker godbid til de danske hundeejere

16-10-2024 17:15, af Cecilie Friis Amstrup

Danske hundeejere er blevet mere ansvarlige, og det har ført til færre skader på trods af et stigende antal hunde. Øget viden, træning og bevidste racevalg er nøglen til denne positive udvikling. 

7 vigtige symptomer på sygdom, som du skal holde øje med

14-01-2022 15:00, af Astrid Gerd Holtet

Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende   

K9 Biathlon for alle slog alle rekorder på Sjælland

18-10-2024 10:39, af Rikke Hemmingsen

I alt 861 tilmeldte blev det til, da K9 Biathlon for alle i den forgangende weekend afholdt deres sidste løb i 2024: Dacia Gold Cup.

10 tegn på kræft hos hunde

26-06-2021 10:10, af Astrid Gerd Holtet

Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse

Dyreværnet tager gratis imod dit dyr

16-06-2020 08:46, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet

Halloween: Må min hund spise græskar?

22-10-2019 15:00, af Anne Ekenberg og Bjarke Kirkegaaard Nielsen

Det er snart halloween og derfor er det også absolut højsæson for græskar. Men hvordan er det nu med hunde og græskar?  

Seniorhunden – 10 ting der sker når hunden bliver gammel

15-10-2017 12:03, af Astrid Gerd Holtet

Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden. 

10 grunde til hundens slikken

15-01-2016 10:36, af Tine Luther
Hunde slikker på hvad som helst af mange forskellige årsager. En hund plejer bl.a. sin pels og afslører sit humør med tungen, den viser sin kærlighed og sin plads i hierarkiet samt knytter bånd til sine hvalpe. Huffinton Post har opstillet ti grunde til, at hundens tunge er et vigtigt redskab.

Døgnet efter en operation

16-01-2022 09:57, af Astrid Holtet

At få sin hund hjem efter den har været i narkose og gennem en operation, kan være en overvældende oplevelse og give anledning til bekymring – vi ser på hvad du skal være opmærksom på det første døgn efter operationen

8 tegn på øjenproblemer

20-07-2022 10:37, af Astrid Gerd Holtet

Øjnene hos hunde er følsomme, og det kan være svært at se forskel på ufarlige og alvorlige øjenproblemer. Her får du 8 tegn på øjenproblemer, som du bør tage alvorligt