Anders Hallgren holder kursus på Fyn

11-03-2013 12:26, af Tine Luther
Den verdenskendte svenske hundepsykolog Anders Hallgren afholder weekendkursus om hundens mentalitet, om testning og mentalbeskrivelser på godt og ondt.
Copyright Ridehesten.com
Svenske Anders Hallgren gæster atter Danmark for at holde kursus.

D. 11-12 maj afholder Forlaget Tro-fast kursus med Anders Hallgren på Dalum Landbrugsskole om nedenstående emner: Hvordan indvirker arveligheden på hundens adfærd, og hvordan påvirkes hundens adfærd af det miljø, den vokser op i? Kan man teste arvelige egenskaber ved hjælp af mentaltest og -beskrivelser? Med den testprocedure, man anvender nu, er der risiko for, at hunden skræmmes. For eksempel er der rapporteret om tilfælde, hvor hunde er blevet skudrædde efter skudprøven og er blevet reserverede over for fremmede personer efter de trusler fra folk, som findes i prøverne. Der findes alternativer til den direkte testning af hunde, velfungerende alternativer med mindst lige så stor grad af arvelighedsværdi som i MH. Vi kigger på en metode og ser på fordele og ulemper. Kurset Meningen med dette kursus er ikke at modarbejde MH og andre mentalitetsmålinger, men at forsøge at afbalancere synet på dem, at se på ulemperne såvel som fordelene, at nuancere det ofte ensidigt positive billede. Desuden er det vigtigt at se på alternativer til testprocedurerne. Læs mere om kurset på www.tro-fast.dk under "kurser og konferencer". Sidste tilmelding d. 31 marts 2013.

Læs også

Nyhedsvagt

Har du en nyhed eller en god historie?

Cecilie Friis Amstrup

Nyhedsvagt

Cecilie Friis Amstrup

cfa@hunden.dk

Skriv til os

Mest læste

Hver pote tæller hos Dyreværnets nye internat

18-04-2025 07:00, af Cecilie Friis Amstrup

Et nyt internat i fredelige omgivelser skal give flere hunde og familiedyr en god start på næste kapitel. Med base i det tidligere pensionat styrker Dyreværnet sin indsats i Jylland.

Nye instruktører klar til træningspladserne

28-04-2025 15:13, af Cecilie Friis Amstrup

19 engagerede hundemennesker kunne denne weekend kalde sig færdiguddannede DKK-instruktører efter fem intense weekender på DKK Vilhelmsborg.

7 vigtige symptomer på sygdom, som du skal holde øje med

14-01-2022 15:00, af Astrid Gerd Holtet

Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende   

Uklare regler gør hundeloven til en fælde for ejere

25-04-2025 09:07, af Cecilie Friis Amstrup

Selvom deres hund ikke har gjort noget galt, risikerer nogle danske hundeejere at få den fjernet og aflivet alene på baggrund af en tvivlsom DNA-test. Eksperter og Dyreetisk Råd opfordrer nu til at ændre loven om forbudte racer, så den bliver mere retfærdig og gennemsigtig.

Hundefødselsdag med logrende haler og store smil

26-04-2025 07:29, af Cecilie Friis Amstrup

En hundefødselsdag med leg, latter og masser af kærlighed minder os om, hvor meget gensyn mellem hvalpe og deres familier kan styrke båndene og skabe varige fællesskaber.

Hjertelungeorm truer danske hunde

29-04-2025 10:46, af Cecilie Friis Amstrup

Foråret bringer ikke kun sol og varme, men også en øget risiko for hjertelungeorm hos hunde. Parasitten kan forårsage alvorlige sygdomsforløb, men med tidlig opdagelse og forebyggelse kan du beskytte din bedste ven.

8 tegn på øjenproblemer

20-07-2022 10:37, af Astrid Gerd Holtet

Øjnene hos hunde er følsomme, og det kan være svært at se forskel på ufarlige og alvorlige øjenproblemer. Her får du 8 tegn på øjenproblemer, som du bør tage alvorligt

Seniorhunden – 10 ting der sker når hunden bliver gammel

15-10-2017 12:03, af Astrid Gerd Holtet

Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden. 

AFSLØRING: De 10 klogeste hunderacer

27-08-2019 08:57, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Amerikansk professor i hundepsykologi har rangeret hunderacer efter, hvor intelligente de er. Her får du de ti øverste og de ti nederste

10 tegn på kræft hos hunde

26-06-2021 10:10, af Astrid Gerd Holtet

Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse