Normalt logrer hunde, når de skal ud og luftes. Men passer du ikke på din hunds poter henover vinteren, risikerer du at få en misfornøjet hund, der ikke har lyst til at gå nogen steder. Sådan lyder budskabet fra dyrlægerne hos AniCura, som hver vinter oplever hunde med tyndslidte og udtørrede poter. Årsagen er den megen strøsalt, som smides på veje og fortove for at fjerne sne og isslag. “Hunde er instinktive og lystbetonede dyr, som typisk er svære at bremse, når de får færten af en hundesnor. Men rent faktisk ser vi hunde, der beskadiger deres hundepoter så meget, at de i en periode mister lysten til at komme ud. Poterne har en relativ sart overflade, og er der meget salt på gaden, tørrer huden ud og kan resultere i revner, der bliver til sår. Derfor anbefaler vi, at man løbende vasker hundens poter, når den har været ud og gerne giver den potevoks på før og efter en gåtur. Er hunden sart, eller er der ekstraordinært megen sne, is og salt, kan man også give hunden hundesko på,” siger Jens Eslau, adm. direktør hos AniCura Københavns Dyrehospital. 5 VINTERTIPS TIL HUNDEN 1. Kører eller efterlader du din hund i bilen, så sørg gerne for et vinterdækken eller isolerende underlag til den, så den holder varmen. 2. Er hunden våd efter en gåtur, skal du tørre pelsen grundigt med et håndklæde, så den ikke nedkøles. 3. Udstyr hunden med refleksvest/reflekser og lygter, da bilister og andre trafikanter bedre kan se den i mørket. 4. Skal du ud og motionere hunden, bør du begynde med let gang i et par minutter, så hunden bliver varm og ikke forstrækker en muskel eller sene. 5. Hold hunden fra levende lys, konfekt og julekalendere, så den ikke får ufordøjelige ting ned i maven og evt. skal opereres. Kilde: AniCura
Et nyt internat i fredelige omgivelser skal give flere hunde og familiedyr en god start på næste kapitel. Med base i det tidligere pensionat styrker Dyreværnet sin indsats i Jylland.
19 engagerede hundemennesker kunne denne weekend kalde sig færdiguddannede DKK-instruktører efter fem intense weekender på DKK Vilhelmsborg.
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
Selvom deres hund ikke har gjort noget galt, risikerer nogle danske hundeejere at få den fjernet og aflivet alene på baggrund af en tvivlsom DNA-test. Eksperter og Dyreetisk Råd opfordrer nu til at ændre loven om forbudte racer, så den bliver mere retfærdig og gennemsigtig.
En hundefødselsdag med leg, latter og masser af kærlighed minder os om, hvor meget gensyn mellem hvalpe og deres familier kan styrke båndene og skabe varige fællesskaber.
Foråret bringer ikke kun sol og varme, men også en øget risiko for hjertelungeorm hos hunde. Parasitten kan forårsage alvorlige sygdomsforløb, men med tidlig opdagelse og forebyggelse kan du beskytte din bedste ven.
Øjnene hos hunde er følsomme, og det kan være svært at se forskel på ufarlige og alvorlige øjenproblemer. Her får du 8 tegn på øjenproblemer, som du bør tage alvorligt
Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden.
Amerikansk professor i hundepsykologi har rangeret hunderacer efter, hvor intelligente de er. Her får du de ti øverste og de ti nederste
Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse