Normalt logrer hunde, når de skal ud og luftes. Men passer du ikke på din hunds poter henover vinteren, risikerer du at få en misfornøjet hund, der ikke har lyst til at gå nogen steder. Sådan lyder budskabet fra dyrlægerne hos AniCura, som hver vinter oplever hunde med tyndslidte og udtørrede poter. Årsagen er den megen strøsalt, som smides på veje og fortove for at fjerne sne og isslag. “Hunde er instinktive og lystbetonede dyr, som typisk er svære at bremse, når de får færten af en hundesnor. Men rent faktisk ser vi hunde, der beskadiger deres hundepoter så meget, at de i en periode mister lysten til at komme ud. Poterne har en relativ sart overflade, og er der meget salt på gaden, tørrer huden ud og kan resultere i revner, der bliver til sår. Derfor anbefaler vi, at man løbende vasker hundens poter, når den har været ud og gerne giver den potevoks på før og efter en gåtur. Er hunden sart, eller er der ekstraordinært megen sne, is og salt, kan man også give hunden hundesko på,” siger Jens Eslau, adm. direktør hos AniCura Københavns Dyrehospital. 5 VINTERTIPS TIL HUNDEN 1. Kører eller efterlader du din hund i bilen, så sørg gerne for et vinterdækken eller isolerende underlag til den, så den holder varmen. 2. Er hunden våd efter en gåtur, skal du tørre pelsen grundigt med et håndklæde, så den ikke nedkøles. 3. Udstyr hunden med refleksvest/reflekser og lygter, da bilister og andre trafikanter bedre kan se den i mørket. 4. Skal du ud og motionere hunden, bør du begynde med let gang i et par minutter, så hunden bliver varm og ikke forstrækker en muskel eller sene. 5. Hold hunden fra levende lys, konfekt og julekalendere, så den ikke får ufordøjelige ting ned i maven og evt. skal opereres. Kilde: AniCura
Flot holdpræstation sikrer Danmark en plads på podiet ved det første verdensmesterskab i rallylydighed. Fire danske ekvipager har kvalificeret sig til de individuelle finaler.
Danske dyreinternater oplever stigende pres fra hundeejere, der ønsker at indlevere deres hunde på grund af adfærdsproblemer og livsændringer. Ventelisterne vokser, og Dyrenes Beskyttelse opfordrer kommende hundeejere til nøje at overveje, hvad det kræver at holde hund.
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
Det danske rallylandshold er ankommet til Turku, Finland, og er klar til at konkurrere ved VM i rallylydighed denne weekend.
Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse
350 glade hunde og løbere kastede sig ud i sjove udfordringer til Virbac HPM Dirty Paws løbet søndag den 22. september i den genåbnede fynske park.
For mange hundeejere er sommerferien en oplagt mulighed for at slappe af, men for nogle hundeudstillere er det en tid til at rejse og konkurrere på den internationale scene. I år har flere danske hundeejere pakket bilerne og sat kurs mod udlandet for at udstille deres firbenede venner.
Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet
Lørdag den 21. september 2024 vil altid stå som en mindeværdig dag for Simone Storgaard og Birgitte S. Jensen fra Kennel GoldZone. På dagen, hvor deres golden retriever Verner fyldte to år, formåede han ikke kun at blive Bedst i Racen (BIR) ved Dansk Kennel Klubs internationale udstilling i Roskilde, men han opnåede også sin danske championtitel.