Området ved byen Nis i Serbien var rammen om dette års VM for stående jagthunde i dagene 19.-21. okt. Over hele Centraleuropa og ikke mindst på Balkan er der tradition for at drive mange forskellige former for jagt med hund. Så det er ikke helt nemt at begå sig i den internationale konkurrence. Og til VM møder så nogle af de allerbedste danske hunde deres udenlandske konkurrenter. Dansk sejr i Sct. Hubertus Efterhånden har de danske hundefolk og deres hunde oparbejdet et ry som nogle af dem, man virkelig skal holde øje med. Fire gange på 7 år har den unge Christine Due med to forskellige ruhårede hønsehunde opdrættet af hendes far, Anders Due, stået øverst på medaljeskamlen i den individuelle konkurrence Sct. Hubertus for kvinder. I år var det så herrernes tur til at kravle helt til tops i Sct. Hubertus, hvor sejren gik til Poul Valdemar Nielsen med sin breton Pvn’s Darwin. Poul Valdemar Nielsen har i øvrigt været Verdensmester i denne disciplin 2. gang tidligere. Denne disciplin er den jagthundeprøve, som kommer tættest på rigtig jagt. Her bedømmes jagtforståelse, våbenbetjening og føring af hunden. Prøven løber over 20 minutter, og føreren vægtes med 70%, hunden med 30%. I løbet af de 20 minutter handler det om at finde to fugle, som hunden tager stand for, og nedlægge fuglene i første skud. Holdguld Herudover blev det også til holdguld i VM i Sct. Hubertus. Det gik til et hold bestående af – igen – Poul Valdemar Nielsen igen i samarbejde med Darwin og Harris Jensen med sin engelske setter, Bob. De øvrige danske deltagere endte ikke på medaljeskamlerne, men Ventzislav Simeonov med sin korthårede hønsehund Linda opnåede et flot Tres bon, så endnu en gang viste de danske hunde international topkvalitet.
Her i sommerferien tager vi fat i nogle af de raceportrætter, som tidligere er blevet bragt i Dansk Kennel Klubs medlemsmagasin HUNDEN.
Skolehunden James blev nøglen til eksamensro og succes for Magnus i 9. klasse.
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
Foråret og sommeren er højsæson for ærter fra vores egne haver. Vi elsker dem – især selve ærten, men mange synes også godt om bælgen, hvis man har fjernet den seje hinde indeni. Det hele kan heldigvis også spises af vores hunde.
Helen Riis og hendes kæreste rejser til Norges fjelde med deres hunde, hvor de oplever naturens storhed, fysisk udfordring og et stærkt fællesskab. Vandreturene er krævende og kræver både træning, planlægning og godt udstyr, men giver uforglemmelige minder og dyb samhørighed.
Et liv uden gåture, tryghed eller selskab – og med mundkurv på. Sådan begyndte tilværelsen for Jessi, en sort pudelblanding, der aldrig havde fået lov at være hund på hundens præmisser. Først da hun blev indleveret på Dyrenes Beskyttelses internat i Nordjylland, begyndte rejsen mod et bedre liv.
Når først beslutningen er taget, og drømmen om en lille, logrende hvalp går fra tanke til realitet, kan det være svært at lægge følelserne helt på hylden for at forholde sig til de lidt mere praktiske sider af hvalpekøbet. Men før du lader dig rive med af nuttede hvalpehoveder, små poter og den bløde hvalpemave, er der måske noget, du ikke helt har stillet skarpt på endnu.
Her i sommerferien tager vi fat i nogle af de raceportrætter, som tidligere er blevet bragt i Dansk Kennel Klubs medlemsmagasin HUNDEN.
Golden retrievere, is, glade familier og en brandbil fyldt med vand og god stemning. Guldbasseklubbens brandmandsdag blev en uforglemmelig fest for både to- og firbenede.
Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet