Ny forskning, publiceret i tidsskriftet Journal of Veterinary Behavior, viser at der er en sammenhæng mellem din hunds pote-præference og dens velvilje over for mennesker, den ikke før har mødt. Ligesom mennesker kan hunde også have en præference for, hvilken pote de foretrækker at bruge. Kun cirka ti procent af mennesker er venstrehåndede, mens halvdelen af alle hunde er venstrepotede. Den højre hjernehalvdel associeres med negative følelser, imens den venstre associeres med de positive. Dette fik forskere til at undersøge, om der var en sammenhæng mellem hundens pote-præference og dens temperament. Fordi venstrehåndede mennesker ofte bruger højre hjernehalvdel mere, og vice versa, formodedes det, at det samme forhold eksisterede hos hundene. For at teste for potepræference fik 73 testhunde et stykke legetøj med godbidder i, og deres omgang med legetøjet blev observeret. Herefter blev de vurderet fra på en skala fra -100 (præference for venstre pote) til +100 (præference for højre pote). Samtidig fik ejeren et spørgeskema, omhandlende hundens temperament. Skønt forskerne ikke fandt nogen sammenhæng mellem temperament og pote-præference, så fandt de noget andet iøjnefaldende: De hunde med stor præference for brug af venstre pote viste også et højere niveau af aggression over for fremmede. Medforfatter Dr. Luke Schneider, post.doc ved Adelaide University i Australien fortalte The Huffington Post: – Jeg fandt et statistisk forhold mellem hundes aggression mod fremmede og præference for brug af venstre pote. Studiet viser samtidig, at menneskers og hundes hjerner er langt mere ens end først antaget. Så hvis din hund naturligt er mere betænkelig overfor fremmede, måske endda aggressive, så kan det være måden han er skruet sammen på. Kilde: dogingtonpost.com
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
19 engagerede hundemennesker kunne denne weekend kalde sig færdiguddannede DKK-instruktører efter fem intense weekender på DKK Vilhelmsborg.
Et nyt internat i fredelige omgivelser skal give flere hunde og familiedyr en god start på næste kapitel. Med base i det tidligere pensionat styrker Dyreværnet sin indsats i Jylland.
Selvom deres hund ikke har gjort noget galt, risikerer nogle danske hundeejere at få den fjernet og aflivet alene på baggrund af en tvivlsom DNA-test. Eksperter og Dyreetisk Råd opfordrer nu til at ændre loven om forbudte racer, så den bliver mere retfærdig og gennemsigtig.
Foråret bringer ikke kun sol og varme, men også en øget risiko for hjertelungeorm hos hunde. Parasitten kan forårsage alvorlige sygdomsforløb, men med tidlig opdagelse og forebyggelse kan du beskytte din bedste ven.
En hundefødselsdag med leg, latter og masser af kærlighed minder os om, hvor meget gensyn mellem hvalpe og deres familier kan styrke båndene og skabe varige fællesskaber.
Øjnene hos hunde er følsomme, og det kan være svært at se forskel på ufarlige og alvorlige øjenproblemer. Her får du 8 tegn på øjenproblemer, som du bør tage alvorligt
Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden.
Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse
Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet