Smukke – men giftige for vores 4-benede venner

21-12-2014 10:08, af Tine Luther
En del af de traditionelle juleblomster er giftige for hunde.
Copyright Ridehesten.com
Bladene og bærene fra mistelten indeholder irriterende stoffer, der fører til diarré og opkastninger. (Foto: Shutterstock)

Agria Dyreforsikring har oplistet en række af de blomster, vi typisk pynter op med i juletiden. Listen giver nemt overblik over, hvilke af de skønne planter, der er ufarlige, og hvilke der kan gøre hunde syge – måske endda syge med døden til følge. AMARYLLIS Hele planten er giftig – kan give opkastninger og diarré . HYACINT Løget er giftigt – giver opkastning og diarré JULEKAKTUS Ufarlig JULEROSE Hele planten er giftig JULESTJERNE Plantesaften giver irritation med opkastninger og diarré. Symptomerne er normalt milde. Kraftigere besvær med hævelser og synkeproblemer kan forekomme . MISTELTEN Bladene og bærene indeholder irriterende stoffer, der fører til diarré og opkastninger NOVEMBERKAKTUS Ikke giftig . TARZET Kan være giftig. TIDLØS Hele planten er giftig. Giver tørst, kraftige opkastninger, blodig diarré samt cirkulations- og vejrtrækningsproblemer. TULIPAN . Hele planten er giftig, men ufarlig. Kan føre til opkastninger, mavesmerter og savlen. Kan give cirkulationsproblemer KILDE: www.agria.dk

Læs også

Nyhedsvagt

Har du en nyhed eller en god historie?

Cecilie Friis Amstrup

Nyhedsvagt

Cecilie Friis Amstrup

cfa@hunden.dk

Skriv til os

Mest læste

7 vigtige symptomer på sygdom, som du skal holde øje med

14-01-2022 15:00, af Astrid Gerd Holtet

Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende   

Nye instruktører klar til træningspladserne

28-04-2025 15:13, af Cecilie Friis Amstrup

19 engagerede hundemennesker kunne denne weekend kalde sig færdiguddannede DKK-instruktører efter fem intense weekender på DKK Vilhelmsborg.

Hjertelungeorm truer danske hunde

29-04-2025 10:46, af Cecilie Friis Amstrup

Foråret bringer ikke kun sol og varme, men også en øget risiko for hjertelungeorm hos hunde. Parasitten kan forårsage alvorlige sygdomsforløb, men med tidlig opdagelse og forebyggelse kan du beskytte din bedste ven.

8 tegn på øjenproblemer

20-07-2022 10:37, af Astrid Gerd Holtet

Øjnene hos hunde er følsomme, og det kan være svært at se forskel på ufarlige og alvorlige øjenproblemer. Her får du 8 tegn på øjenproblemer, som du bør tage alvorligt

Hver pote tæller hos Dyreværnets nye internat

18-04-2025 07:00, af Cecilie Friis Amstrup

Et nyt internat i fredelige omgivelser skal give flere hunde og familiedyr en god start på næste kapitel. Med base i det tidligere pensionat styrker Dyreværnet sin indsats i Jylland.

Snuder, snore og store titler: Tre dage med tophunde i Roskilde

02-05-2025 14:26, af Line Pedersen, Kommunikationsmedarbejder ved Dansk Kennel Klub

Foråret har meldt sin ankomst, solen begynder så småt at varme, og scenen er sat, så kom og vær med til årets første store udendørs hundeudstilling, som strækker sig over hele tre dage. Danmarks største hundeorganisation, Dansk Kennel Klub, åbner endnu engang dørene til en fantastisk udstillingsweekend på Roskilde Dyrskueplads den 9.-11. maj 2025, og du er selvfølgelig inviteret med.

Dyreværnet tager gratis imod dit dyr

16-06-2020 08:46, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet

Seniorhunden – 10 ting der sker når hunden bliver gammel

15-10-2017 12:03, af Astrid Gerd Holtet

Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden. 

Læsehunden der ændrede børns liv

27-04-2025 07:06, af Cecilie Friis Amstrup

Efter ni år som læsehund og næsten 300 børns trofaste lytteven har den elskede hovawart Indy trukket sig tilbage. Hun har sat tydelige spor i mange børnehjerter og efterladt en arv af læselyst, mod og tryghed.

10 tegn på kræft hos hunde

26-06-2021 10:10, af Astrid Gerd Holtet

Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse