Det er altid svært at tage afsked med et kæledyr, som i lang tid har været en fast del af familien. Derfor fortjener kæledyret en værdig begravelse i sin helt egen personligt udsmykkede kiste. Eleverne i 5. klasse på Naur-Sir Skole har som led i et tværfagligt forløb i billedkunst og kristendom arbejdet med begravelsesritualer i forskellige kulturer og undersøgt, hvorfor vi tager afsked med de døde på så mange forskellige måder rundt omkring i verden. Én af opgaverne har været at male billeder på kæledyrskister. En særlig opgave - Det har været et spændende og måske lidt anderledes forløb. Jeg blev kontaktet af kommunikationsbureauet Tilsted Com og Bækmarksbro Kistefabrik, der spurgte, om vi ville lave et billedkunstforløb, hvor eleverne skulle male motiver på kister til kæledyr. Det var en særlig opgave, som satte gang i en lang række spændende spørgsmål, som eleverne har arbejdet med, fortæller skoleleder Marianne Fløe Hestbjerg. - Eleverne har talt om, hvordan de har begravet deres egne kæledyr, og at der er stor forskel på mennesker og dyr. Vi har også arbejdet med, hvad der kunne males på de små trækasser til dyr, f.eks. blomster, hjerter eller et billede af dyret. Det har været vigtigt at tænke forløbet ind i en større sammenhæng. Forløbet har skabt grobund for en række gode filosofiske samtaler, tilføjer Marianne Fløe Hestbjerg. Fakta Bækmarksbro Kistefabrik har produceret møbler og kister i mere end 100 år. Kistefabrikken har fået flere forespørgsler på kister til kæledyr og har derfor taget initiativet til at lave kister i fem størrelser og i fem farver. Kisterne laves i massivt fyrretræ, så de kan bruges både til begravelse og kremering. Hensigten er at være med til at gøre den sidste afsked med et elsket kæledyr til en god og minderig oplevelse for ejerne.
Et nyt internat i fredelige omgivelser skal give flere hunde og familiedyr en god start på næste kapitel. Med base i det tidligere pensionat styrker Dyreværnet sin indsats i Jylland.
19 engagerede hundemennesker kunne denne weekend kalde sig færdiguddannede DKK-instruktører efter fem intense weekender på DKK Vilhelmsborg.
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
I "Din kompetente hund" formidler tre af landets førende hundeeksperter ny og forskningsbaseret viden om hunde, der kan hjælpe os med at forstå hundens natur og behov.
Selvom deres hund ikke har gjort noget galt, risikerer nogle danske hundeejere at få den fjernet og aflivet alene på baggrund af en tvivlsom DNA-test. Eksperter og Dyreetisk Råd opfordrer nu til at ændre loven om forbudte racer, så den bliver mere retfærdig og gennemsigtig.
En hundefødselsdag med leg, latter og masser af kærlighed minder os om, hvor meget gensyn mellem hvalpe og deres familier kan styrke båndene og skabe varige fællesskaber.
Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse
Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden.
Øjnene hos hunde er følsomme, og det kan være svært at se forskel på ufarlige og alvorlige øjenproblemer. Her får du 8 tegn på øjenproblemer, som du bør tage alvorligt
Amerikansk professor i hundepsykologi har rangeret hunderacer efter, hvor intelligente de er. Her får du de ti øverste og de ti nederste