En hundeudstilling er altid garant for gode oplevelser – tusindvis af hunde er nemlig samlet på ét sted, så man behøver ikke at bevæge sig specielt langt, for at møde den næste pelsede skabning, man kan kæle, klappe eller snakke med. Og der er mange slags – faktisk er hunde en af de mest succesfulde rovdyr på kloden – og succesen skyldes deres tilpasningsevne. Hunde har i dag tilpasset sig til at varetage en bred vifte af opgaver; fra jagthunde, slædehunde og politihunde til hyggehunde, hyrdehunde og bombehunde. De mange hunderacer er opdrættet til at være eksperter i deres felt, hvad end det er jagt, spor eller noget helt tredje, fjerde eller femte. Dette er også årsagen til, at vi i dag kan nyde den enorme diversitet af racer, der findes i hundearten. Der findes racer, vi alle sammen har hørt om, og så findes der racer, som de færreste vidste eksisterede. Har man lyst til at stifte bekendtskab med disse sjældne racer, er DKK’s international udstilling i Fredericia lige stedet. Ikke nok med at du kan møde schæfere, labradors retrievere og berner sennenhunde; du kan du også møde en grønlandshund, en barbet, en lancashire heeler, og en chodsky pes. Eller måske vi kan friste med en prazsky krysarik eller en entlebucher sennenhund? Hvad med en mastino napoletano, black and tan coonhound – eller den italienske etnahund? Netop etnahunden kommer der hele 10 af, og det er lang tid siden, så mange af den sjældne race har været samlet på dansk jord. Til sammenligning var der blot tilmeldt syv i Herning, der er årets største udstilling. Så har du brug for inspiration til dit næste hundekøb, eller bare er i besiddelse af en nysgerrig sjæl, så er DKK's internationale udstillinger altid et besøg værd. Her kan du få en snak med passionerede opdrættere, der forstår sig på racen og kan give et godt råd med på vejen. Klik her for mere information om udstillingen i Fredericia.
Flot holdpræstation sikrer Danmark en plads på podiet ved det første verdensmesterskab i rallylydighed. Fire danske ekvipager har kvalificeret sig til de individuelle finaler.
Danske dyreinternater oplever stigende pres fra hundeejere, der ønsker at indlevere deres hunde på grund af adfærdsproblemer og livsændringer. Ventelisterne vokser, og Dyrenes Beskyttelse opfordrer kommende hundeejere til nøje at overveje, hvad det kræver at holde hund.
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
Det danske rallylandshold er ankommet til Turku, Finland, og er klar til at konkurrere ved VM i rallylydighed denne weekend.
Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse
350 glade hunde og løbere kastede sig ud i sjove udfordringer til Virbac HPM Dirty Paws løbet søndag den 22. september i den genåbnede fynske park.
For mange hundeejere er sommerferien en oplagt mulighed for at slappe af, men for nogle hundeudstillere er det en tid til at rejse og konkurrere på den internationale scene. I år har flere danske hundeejere pakket bilerne og sat kurs mod udlandet for at udstille deres firbenede venner.
Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet
Lørdag den 21. september 2024 vil altid stå som en mindeværdig dag for Simone Storgaard og Birgitte S. Jensen fra Kennel GoldZone. På dagen, hvor deres golden retriever Verner fyldte to år, formåede han ikke kun at blive Bedst i Racen (BIR) ved Dansk Kennel Klubs internationale udstilling i Roskilde, men han opnåede også sin danske championtitel.