En hundeudstilling er altid garant for gode oplevelser – tusindvis af hunde er nemlig samlet på ét sted, så man behøver ikke at bevæge sig specielt langt, for at møde den næste pelsede skabning, man kan kæle, klappe eller snakke med. Og der er mange slags – faktisk er hunde en af de mest succesfulde rovdyr på kloden – og succesen skyldes deres tilpasningsevne. Hunde har i dag tilpasset sig til at varetage en bred vifte af opgaver; fra jagthunde, slædehunde og politihunde til hyggehunde, hyrdehunde og bombehunde. De mange hunderacer er opdrættet til at være eksperter i deres felt, hvad end det er jagt, spor eller noget helt tredje, fjerde eller femte. Dette er også årsagen til, at vi i dag kan nyde den enorme diversitet af racer, der findes i hundearten. Der findes racer, vi alle sammen har hørt om, og så findes der racer, som de færreste vidste eksisterede. Har man lyst til at stifte bekendtskab med disse sjældne racer, er DKK’s international udstilling i Fredericia lige stedet. Ikke nok med at du kan møde schæfere, labradors retrievere og berner sennenhunde; du kan du også møde en grønlandshund, en barbet, en lancashire heeler, og en chodsky pes. Eller måske vi kan friste med en prazsky krysarik eller en entlebucher sennenhund? Hvad med en mastino napoletano, black and tan coonhound – eller den italienske etnahund? Netop etnahunden kommer der hele 10 af, og det er lang tid siden, så mange af den sjældne race har været samlet på dansk jord. Til sammenligning var der blot tilmeldt syv i Herning, der er årets største udstilling. Så har du brug for inspiration til dit næste hundekøb, eller bare er i besiddelse af en nysgerrig sjæl, så er DKK's internationale udstillinger altid et besøg værd. Her kan du få en snak med passionerede opdrættere, der forstår sig på racen og kan give et godt råd med på vejen. Klik her for mere information om udstillingen i Fredericia.
Et nyt internat i fredelige omgivelser skal give flere hunde og familiedyr en god start på næste kapitel. Med base i det tidligere pensionat styrker Dyreværnet sin indsats i Jylland.
19 engagerede hundemennesker kunne denne weekend kalde sig færdiguddannede DKK-instruktører efter fem intense weekender på DKK Vilhelmsborg.
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
Selvom deres hund ikke har gjort noget galt, risikerer nogle danske hundeejere at få den fjernet og aflivet alene på baggrund af en tvivlsom DNA-test. Eksperter og Dyreetisk Råd opfordrer nu til at ændre loven om forbudte racer, så den bliver mere retfærdig og gennemsigtig.
En hundefødselsdag med leg, latter og masser af kærlighed minder os om, hvor meget gensyn mellem hvalpe og deres familier kan styrke båndene og skabe varige fællesskaber.
Foråret bringer ikke kun sol og varme, men også en øget risiko for hjertelungeorm hos hunde. Parasitten kan forårsage alvorlige sygdomsforløb, men med tidlig opdagelse og forebyggelse kan du beskytte din bedste ven.
Øjnene hos hunde er følsomme, og det kan være svært at se forskel på ufarlige og alvorlige øjenproblemer. Her får du 8 tegn på øjenproblemer, som du bør tage alvorligt
Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden.
Amerikansk professor i hundepsykologi har rangeret hunderacer efter, hvor intelligente de er. Her får du de ti øverste og de ti nederste
Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse