Rikke og Caroline: Derfor elsker vi canicross

24-03-2023 13:24, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Vi har modtaget følgende tekst om canicross og DIRTY PAWS

Copyright Ridehesten.com
Foto: Morsch Photo

 

Det startede ligesom bare med to kvinder og en fælles interesse. Nemlig det at være aktive sammen med vores hunde. Vi mødtes første gang i lokalklubben DIRTY PAWS: Herning. Vi blev efter få ture sammen hooked på canicross og var fast besluttede på, at vi måtte bare have mere! På daværende tidspunkt var det ikke nemt at få samlet folk til canicross, hverken i Silkeborg eller Herning, så efter kort tid begyndte vi at løbe sammen. Et venskab blev bygget ikke bare mellem os, men også mellem vores hunde. Hundene fungerer bare rigtig godt sammen, og de elsker at løbe side om side gennem skovene.

Før vi vidste af det, havde vi sammen tilmeldt os vores første hundeheat. Vi var begge vildt nervøse, men vi støttede og motiverede hinanden og havde én ting i fokus: at have det sjovt.

Vi havde det ikke bare sjovt; vi havde en helt fantastisk oplevelse sammen! Ikke længe efter dette løb deltog vi i HPM Dirty Paws første Motocross løb. Vi mødte andre som os, der elsker at være aktive med deres hunde, og vi fik virkelig åbnet døren helt op til denne verden.

Det var ret tydeligt, at vores passion for sporten var stor, og vi blev begge kontaktet, om vi var interesseret i at være tovholdere (Caroline i Herning og Rikke i Silkeborg), og det takkede vi ja til. At være tovholder kan noget helt specielt: Det er fedt men også lidt skræmmende. Du er pludselig ansigtet udadtil for en voksende sport, og et klubnavn her i Danmark. Det er vores opgave at give folk, der kommer udefra med interesse for sporten, en god oplevelse, og der er fokus på både ejere og hunde. Men at være tovholder er så givende. Vi ser så mange stolte og glade ejere hver gang, vi er afsted. Hunde der nyder at bruge deres energi positivt, og som er positivt trætte og tilpasse, når de lander hjemme i deres hundekurve. Vi ser et sammenspil mellem hund og ejer. Det ses i deres øjne, når de er færdige, der opstår en connection imellem dem, en kæmpe glæde. Canicross byder på et samarbejde mellem hund og ejer, der uden tvivl styrker et bånd, det er når to bliver til én.

Dirty Paws klubberne er ikke bare en kæmpe flok løbere og hunde, der braser hovedkulds afsted i en klump igennem skoven. Vi passer meget på vores hunde, holder afstand og giver hver enkelt den plads de har brug for. Det betyder også, at der er plads til hunde, der kan have det svært. Vi oplever faktisk tit, at ejere er usikre på at være med, fordi hunden gø’er, kan virke truende eller er for vild. Men vi tager vores forholdsregler, og sætter en ”scene” op hvor der er plads til både hund og ejer. Ret hurtigt fungerer det, og både ejer og hund har en fest sammen.

Copyright Ridehesten.com
Foto: Morsch Photo

For bare halvandet år siden kunne min (Rikkes) hund Carlos slet ikke gå forbi en fremmed hund uden at lave udfald. Med masser af min egen træning koblet sammen med den respekt, og den plads Dirty Paws giver hundene, så løber vi nu side om side med mange andre hunde, og han lader sig også passere uden problemer. Carlos har fået en opgave: En opgave hvor der er fokus på én ting, nemlig at løbe med sin ejer og ikke bekymre sig om andet.

Vi sidder her en uge efter sidste HPM Dirty Paws Motocross løb og er stadig helt høje på gode oplevelser. Motocross løbet er bare på en eller anden måde noget helt specielt. Arrangørerne her er 100% forstående for, hvad det har af betydning, når så mange hunde samles på et sted, og der bliver virkelig taget hensyn. Det er anden gang, vi deltager i dette løb, og det er jo altid lidt spændende hvad vejrguderne har budt på dagene op til, og i år fik vi alle testet vores trailsko. Altså der findes Mud Race derude, og dette burde have været med i den kategori, det var bare vildt fedt. Vi var ikke bare glade, da vi passerede mål, vi var max stolte af os selv og vores hunde.

Copyright Ridehesten.com
Foto: Morsch Photo

Den stemning du møder er helt fantastisk. Ja, der er der uden tvivl konkurrencemennesker i sporten ligesom i alle andre sportsgrene, men alle er bare så søde ved hinanden og spørger ind til, hvordan det er gået. Der bliver heppet, jublet og klappet ad hinanden, du møder dine ”gamle” løbevenner men skaber også nye venskaber på kryds og tværs. Vi har begge venskaber, der er blevet til via canicross og flere af os fra de forskellige klubber i landet samles indimellem og løber en fællestur. Tror hurtigt vi kan blive enige om, at noget af det fede ved canicross og DIRTY PAWS lokalklubberne er, at der er plads til alle. Uanset niveau så kan dig og din hund altid være med.

Vi kan kun anbefale dig at springe ud i det. Sidder du derhjemme og tænker at dette kunne være fedt at prøve, så gør det. Kontakt din nærmeste klub og få hjælp til at komme i gang. Du skal bare være forberedt på, at det er svært vanedannende, og dig og din hund bliver afhængige af det.

Copyright Ridehesten.com
Foto: Morsch Photo

Læs også

Sjovt adventsløb for hund og ejer

29-11-2023 12:00, af Anne Cecilie Sohl

Har dig og din hund brug for at komme ud og bevæge jer efter en julefrokost, eller elsker du bare at bevæge dig med din hund? Så er Canicross adventsløbet i Mariager lige noget for dig.

"Aktive hunde er lykkelige hunde"

28-11-2023 09:45, af Anne Cecilie Sohl

Sådan lyder motto'et hos Danmarks største løbeklub for hund og ejer, DIRTY PAWS. Klubben er en nystartet forening med lokalklubber spredt over det meste af Danmark, og deres mål er at få flere danske hundeejere ud og være aktive sammen med deres hunde.  

Charlotte Hoog Møller: Dybt berørt af de tre dødsfald

21-03-2023 09:37, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Sidste søndag døde tre hunde ved et hundeløb i Frankrig på grund af forgiftede kødboller. Her fortæller danske Charlotte Hoog Møller, der bor i Frankrig og som deltog i løbene sidste weekend om sine oplevelser

Webredaktør

Har du en nyhed eller en god historie?

Bjarke Kirkegaard Nielsen

Webredaktør og nyhedsvagt

Bjarke Kirkegaard Nielsen
20 24 29 30
bkn@wiegaarden.dk

Skriv til os

Mest læste

Pas på poterne i frostvejret: Vejsalt er smertefuldt

28-11-2023 13:21, af Anne Cecilie Sohl

Når temperaturen rammer frysepunktet, bliver vejene saltet. Dette afhjælper glatte veje, men vejsalt er en smertefuld oplevelse for hunde. Dyrenes Beskyttelse opfordrer derfor til at smøre hundens trædepuder med potevoks inden gåturen.

Højsæson for den smitsomme kennelhoste

27-11-2023 09:37, af Anne Cecilie Sohl

Hunde bliver ofte smittet med sygdommen, kennelhoste, når vinterens fugtige og kolde vejr indtræffer. Derfor er det i den kommende tid ekstra vigtigt, at man som hundeejer kan spotte symptomerne på kennelhoste og ved, hvad man selv kan gøre for at mindske risikoen for smitte.

"Aktive hunde er lykkelige hunde"

28-11-2023 09:45, af Anne Cecilie Sohl

Sådan lyder motto'et hos Danmarks største løbeklub for hund og ejer, DIRTY PAWS. Klubben er en nystartet forening med lokalklubber spredt over det meste af Danmark, og deres mål er at få flere danske hundeejere ud og være aktive sammen med deres hunde.  

OVERBLIK: Sådan lufter du hunden i kulden

15-01-2021 15:46, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Det er ikke kun kulden, der generer vores firbenede venner i denne tid. Den salt, der strøs for at forhindre de tobenede i at falde og de firhjulede i at køre galt, er ikke god for hundenes poter. Det samme gælder små kugler af is

Hjælp til hundens angst for fyrværkeri

29-11-2023 10:00, af Anne Cecilie Sohl

Når nytårsaften nærmer sig, glæder mange familier sig til himlens farverige skue. Men for vores firbenede venner bringer fyrværkeriet ofte en bølge af angst og frygt. 

7 vigtige symptomer på sygdom, som du skal holde øje med

14-01-2022 15:00, af Astrid Gerd Holtet

Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende   

Kvik og de andre - hundene i Matador

04-01-2023 09:36, af Anne Egede

Alle kender Matador - danskernes absolutte yndlingsserie. Ligeledes kender vel alle også kvinden bag serien, Lise Nørgaard, som hele sit liv har været en stor hundeven. Det er derfor heller ikke tilfældigt at Matador også har hunde på rollelisten - endda i fremtrædende roller

Dyreværnet tager gratis imod dit dyr

16-06-2020 08:46, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet

Sjovt adventsløb for hund og ejer

29-11-2023 12:00, af Anne Cecilie Sohl

Har dig og din hund brug for at komme ud og bevæge jer efter en julefrokost, eller elsker du bare at bevæge dig med din hund? Så er Canicross adventsløbet i Mariager lige noget for dig.

Sne kan give dårlig mave

21-11-2022 11:22, af Astrid Gerd Holtet

Hvis sneen begynder at dale, kan nogle hundeejere opleve at hunden spiser af sneen – og det kan give dårlig mave. Vi ser nærmere på hvad der sker