Rikke og Caroline: Derfor elsker vi canicross

24-03-2023 13:24, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Vi har modtaget følgende tekst om canicross og DIRTY PAWS

Copyright Ridehesten.com
Foto: Morsch Photo

 

Det startede ligesom bare med to kvinder og en fælles interesse. Nemlig det at være aktive sammen med vores hunde. Vi mødtes første gang i lokalklubben DIRTY PAWS: Herning. Vi blev efter få ture sammen hooked på canicross og var fast besluttede på, at vi måtte bare have mere! På daværende tidspunkt var det ikke nemt at få samlet folk til canicross, hverken i Silkeborg eller Herning, så efter kort tid begyndte vi at løbe sammen. Et venskab blev bygget ikke bare mellem os, men også mellem vores hunde. Hundene fungerer bare rigtig godt sammen, og de elsker at løbe side om side gennem skovene.

Før vi vidste af det, havde vi sammen tilmeldt os vores første hundeheat. Vi var begge vildt nervøse, men vi støttede og motiverede hinanden og havde én ting i fokus: at have det sjovt.

Vi havde det ikke bare sjovt; vi havde en helt fantastisk oplevelse sammen! Ikke længe efter dette løb deltog vi i HPM Dirty Paws første Motocross løb. Vi mødte andre som os, der elsker at være aktive med deres hunde, og vi fik virkelig åbnet døren helt op til denne verden.

Det var ret tydeligt, at vores passion for sporten var stor, og vi blev begge kontaktet, om vi var interesseret i at være tovholdere (Caroline i Herning og Rikke i Silkeborg), og det takkede vi ja til. At være tovholder kan noget helt specielt: Det er fedt men også lidt skræmmende. Du er pludselig ansigtet udadtil for en voksende sport, og et klubnavn her i Danmark. Det er vores opgave at give folk, der kommer udefra med interesse for sporten, en god oplevelse, og der er fokus på både ejere og hunde. Men at være tovholder er så givende. Vi ser så mange stolte og glade ejere hver gang, vi er afsted. Hunde der nyder at bruge deres energi positivt, og som er positivt trætte og tilpasse, når de lander hjemme i deres hundekurve. Vi ser et sammenspil mellem hund og ejer. Det ses i deres øjne, når de er færdige, der opstår en connection imellem dem, en kæmpe glæde. Canicross byder på et samarbejde mellem hund og ejer, der uden tvivl styrker et bånd, det er når to bliver til én.

Dirty Paws klubberne er ikke bare en kæmpe flok løbere og hunde, der braser hovedkulds afsted i en klump igennem skoven. Vi passer meget på vores hunde, holder afstand og giver hver enkelt den plads de har brug for. Det betyder også, at der er plads til hunde, der kan have det svært. Vi oplever faktisk tit, at ejere er usikre på at være med, fordi hunden gø’er, kan virke truende eller er for vild. Men vi tager vores forholdsregler, og sætter en ”scene” op hvor der er plads til både hund og ejer. Ret hurtigt fungerer det, og både ejer og hund har en fest sammen.

Copyright Ridehesten.com
Foto: Morsch Photo

For bare halvandet år siden kunne min (Rikkes) hund Carlos slet ikke gå forbi en fremmed hund uden at lave udfald. Med masser af min egen træning koblet sammen med den respekt, og den plads Dirty Paws giver hundene, så løber vi nu side om side med mange andre hunde, og han lader sig også passere uden problemer. Carlos har fået en opgave: En opgave hvor der er fokus på én ting, nemlig at løbe med sin ejer og ikke bekymre sig om andet.

Vi sidder her en uge efter sidste HPM Dirty Paws Motocross løb og er stadig helt høje på gode oplevelser. Motocross løbet er bare på en eller anden måde noget helt specielt. Arrangørerne her er 100% forstående for, hvad det har af betydning, når så mange hunde samles på et sted, og der bliver virkelig taget hensyn. Det er anden gang, vi deltager i dette løb, og det er jo altid lidt spændende hvad vejrguderne har budt på dagene op til, og i år fik vi alle testet vores trailsko. Altså der findes Mud Race derude, og dette burde have været med i den kategori, det var bare vildt fedt. Vi var ikke bare glade, da vi passerede mål, vi var max stolte af os selv og vores hunde.

Copyright Ridehesten.com
Foto: Morsch Photo

Den stemning du møder er helt fantastisk. Ja, der er der uden tvivl konkurrencemennesker i sporten ligesom i alle andre sportsgrene, men alle er bare så søde ved hinanden og spørger ind til, hvordan det er gået. Der bliver heppet, jublet og klappet ad hinanden, du møder dine ”gamle” løbevenner men skaber også nye venskaber på kryds og tværs. Vi har begge venskaber, der er blevet til via canicross og flere af os fra de forskellige klubber i landet samles indimellem og løber en fællestur. Tror hurtigt vi kan blive enige om, at noget af det fede ved canicross og DIRTY PAWS lokalklubberne er, at der er plads til alle. Uanset niveau så kan dig og din hund altid være med.

Vi kan kun anbefale dig at springe ud i det. Sidder du derhjemme og tænker at dette kunne være fedt at prøve, så gør det. Kontakt din nærmeste klub og få hjælp til at komme i gang. Du skal bare være forberedt på, at det er svært vanedannende, og dig og din hund bliver afhængige af det.

Copyright Ridehesten.com
Foto: Morsch Photo

Læs også

Blogindlæg: Forhindringsløb med hund - er det noget for os?

09-05-2024 08:26, af Anne Cecilie Sohl

Løb med forhindringer (K9 Biathlon) bliver mere og mere populære i disse år. Det er en sjov sport og kan være en skøn fælles oplevelse at få med sin hund. Men hvis det skal være en succes, er der en række ting, man bør tænke over, inden I tager afsted.

Hundredevis af hunde indtog Kolding motocrossbane

02-05-2024 10:56, af Anne Cecilie Sohl

Søndag den 14. april blev motocrossbanen i Kolding forvandlet til en stor forhindringsbane, da Virbac afholdte motionsløb for hund og ejer.

Rekordmange tilmeldte til hundeløb i Thyregod

18-04-2024 08:00, af Anne Cecilie Sohl

Små to måneder før Lilleskov Slot ved Thyregod ved Give igen lægger have til K9 Biathlon for alle DM og Dacia Cup er der slået deltagerrekord.

Nyhedsvagt

Har du en nyhed eller en god historie?

Anne Cecilie Sohl

Nyhedsvagt

Anne Cecilie Sohl

acs@wiegaarden.dk

Skriv til os

Mest læste

7 vigtige symptomer på sygdom, som du skal holde øje med

14-01-2022 15:00, af Astrid Gerd Holtet

Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende   

Må min hund spise kirsebær?

27-07-2017 09:48, af Anne Ekenberg

Kirsebærrene falder næsten af sig selv ned i munden på mig, når jeg ryster en gren. Store, runde og med den smukkeste vinrøde – ja næste sorte – farve smager de vidunderligt. Stenene spytter jeg ud i hånden, og det er der en god grund til

10 tegn på kræft hos hunde

26-06-2021 10:10, af Astrid Gerd Holtet

Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse

Dyreværnet tager gratis imod dit dyr

16-06-2020 08:46, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet

Seniorhunden – 10 ting der sker når hunden bliver gammel

15-10-2017 12:03, af Astrid Gerd Holtet

Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden. 

Må min hund spise ærter?

03-08-2017 13:25, af Anne Ekenberg

Foråret og sommeren er højsæson for ærter fra vores egne haver. Vi elsker dem – især selve ærten, men mange synes også godt om bælgen, hvis man har fjernet den seje hinde indeni.  Det hele kan heldigvis også spises af vores hunde.

10 grunde til hundens slikken

15-01-2016 10:36, af Tine Luther
Hunde slikker på hvad som helst af mange forskellige årsager. En hund plejer bl.a. sin pels og afslører sit humør med tungen, den viser sin kærlighed og sin plads i hierarkiet samt knytter bånd til sine hvalpe. Huffinton Post har opstillet ti grunde til, at hundens tunge er et vigtigt redskab.

8 tegn på øjenproblemer

20-07-2022 10:37, af Astrid Gerd Holtet

Øjnene hos hunde er følsomme, og det kan være svært at se forskel på ufarlige og alvorlige øjenproblemer. Her får du 8 tegn på øjenproblemer, som du bør tage alvorligt

Havets hugorm er til fare for mennesker og kæledyr

08-07-2024 13:20, af Anne Cecilie Sohl

Når familierne skal nyde sommerlandet, strømmer de til stranden – men her er det vigtigt specielt for hundeejerne at være opmærksomme på de skjulte farer, der lurer under sandet og i det lave vand. 

I Sverige får man bøde for løs hund i bil

23-01-2020 09:02, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Vi har talt med Riksförbundet M Sverige, der er den svenske pendant til FDM, om reglerne for hunde i biler i Sverige