Mange hunde er utrygge nytårsaften, og det skal vi hundeejere selvfølgelig tage hensyn til. Det er en god idé at planlægge nytårsaften så fornuftigt som muligt. Med nedenstående tips ønsker HUNDEN.DK rigtig godt nytår! • Giv hunden masser af motion og nogle mentale opgaver i løbet af dagen, så den er ”brugt” og kun behøver at komme ud på en kort luftetur først på aftenen. • Hold hunden i line på lufteturen eller hold den i en indhegnet have – et højt brag kan gøre den så forskrækket, at den stikker af i panik. • Lad aldrig hunden være alene nytårsaften – heller ikke selvom den er behandlet med et beroligende middel. • Begræns skyderiet hjemme (både hvad bordbomber og raketter angår) • Lad hunden blive inde, hvis I skal fyre fyrværkeri af – og lad en person blive inde hos den. • Fyr ikke skyts af nær huset – og bed evt. naboer om at tage hensyn til hunden, når de skyder nytåret ind. • Træk gardinerne for, hvis hunden er bange for glimtene fra fyrværkeriet. • Skab ”almindelig støj” med fjernsyn eller radio, der kan tage toppen af fyrværkerilyden. • Ynk ikke en bange hund – det kan forstærke angsten. Støt den, tal med den, nus den – det kan virke beroligende. • Hvis hunden er så bange, at den gemmer sig f.eks. under sofaen, så lad den være dér. Forsøg ikke at trække den frem fra dens gemmested. • Forsøg ALDRIG at vise ”at fyrværkeri ikke er farligt” ved at tage hunden hen til fyrværkeriet. Hunden forstår det alligevel ikke, og oplevelsen kan forrette mere skade end gavn. • Giv kun hunden medicin ifølge aftale med dyrlægen. Giv aldrig hunde medicin ordineret til mennesker. HUSK hvis din hund bliver bange nytårsaften, så skal du allerede tidligt i det nye år begynde at træne den til næste nytår, f.eks. med lyd–cd’er (eksempelvis ”Sounds Scary” som kan købes i DKK’s Shop på www.dkk.dk). Overvej også muligheden for at tilbringe nytårsaften et afsides og fredeligt sted.
Sommeren kan være hård for vores firbenede venner. Hunde har svært ved at komme af med varmen, og derfor skal du som ejer tage særlige hensyn, når solen bager. Her får du gode råd til, hvordan du holder din hund sund og glad i sommervarmen.
Golden retrievere, is, glade familier og en brandbil fyldt med vand og god stemning. Guldbasseklubbens brandmandsdag blev en uforglemmelig fest for både to- og firbenede.
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
Mynderne sprinter gennem det nordjyske landskab med blikket stift rettet mod den kunstige hare. Lure coursing forener fart og fokus med glæden ved at se hundene udleve deres medfødte instinkter i et varmt fællesskab blandt hundeejere.
Foråret og sommeren er højsæson for ærter fra vores egne haver. Vi elsker dem – især selve ærten, men mange synes også godt om bælgen, hvis man har fjernet den seje hinde indeni. Det hele kan heldigvis også spises af vores hunde.
Et liv uden gåture, tryghed eller selskab – og med mundkurv på. Sådan begyndte tilværelsen for Jessi, en sort pudelblanding, der aldrig havde fået lov at være hund på hundens præmisser. Først da hun blev indleveret på Dyrenes Beskyttelses internat i Nordjylland, begyndte rejsen mod et bedre liv.
Den elskede schipperke Ludo blev på hans 14 års fødselsdag fejret med flag og forkælelse på Rold Gl. Kro - Danmarks første hundekro af hans ejer, Ann-Christina Nielsen, som har fulgt ham tæt gennem et langt hundeliv med både sygdom, triumfer og kærlighed.
Kortere snor, sundere avl og bedre trivsel: Fra den 1. juli 2025 gælder nye regler for alle hundeejere i Danmark.
Kirsebærrene falder næsten af sig selv ned i munden på mig, når jeg ryster en gren. Store, runde og med den smukkeste vinrøde – ja næste sorte – farve smager de vidunderligt. Stenene spytter jeg ud i hånden, og det er der en god grund til
Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet