At være godkendt ISO-Dyrlæge betyder, at der er opfyldt en række obligatoriske krav til faglighed, sikkerhed og dokumentation. Dette vil i sidste ende være en sikkerhed for kunderne, som kan regne med kvalitetssikring af det arbejde, som dyrlægen og de øvrige ansatte på et dyrehospital udfører. Man er således sikker på, at undersøgelse, diagnosticering af sygdom og behandling er udført efter kvalitetssikrede procedurer, og der samtidig er dokumentation herfor. Denne ordning er en frivillig ordning, som man selv tilslutter sig. ISO-Dyrlægen er dyrlægebranchens egen ISO-9001 certificering, som ud over at opfylde ISO-9001 kravene også indeholder obligatoriske faglige krav. Sektion Hund, Kat og Smådyr under Den Danske Dyrlægeforening har taget initiativ til certificeringsordningen. Pt. er 32 dyreklinikker og dyrehospitaler i gang med certificeringen, og de forventes at være godkendte i foråret 2012. Klinikker og hospitaler tjekkes dels af Johanne Østerbye fra ISO-DYRLÆGENS hovedkontor og af en fagspecialist – og dels af en ekstern instans, nemlig norske Veritas. Sige hvad man gør - gøre hvad man siger Mandag d. 31.10 får Familiedyrlægerne i Hobro som første hospital aflagt et indeledende ISO-besøg. Ved dette første besøg vil der blive set på, om hospitalet har styr på arbejdsgange, om personale har de rette kompetencer til at udføre deres job betryggende, om alt apparatur mv. bliver efterset og kontrolleret regelmæssigt, så man er sikker på at det virker, som det skal, giver de korrekte resultater osv.. Samtidig vil dyrlægernes journaler bliver screenet for at sikre, at jobbet udføres efter de retningslinjer, som er gældende, for derved at sikre en grundig og faglig korrekt undersøgelse og behandling af patienterne. Målet hermed er en kvalitetssikring og en løbende forbedring af kvaliteten af det arbejde, som udføres på dyrehospitalet. Formålet er at kvalitetssikre, sige hvad man gør, og gøre som man siger... Se mere om ”ISO–DYRLÆGEN” via linket under billedet til højre.
19 engagerede hundemennesker kunne denne weekend kalde sig færdiguddannede DKK-instruktører efter fem intense weekender på DKK Vilhelmsborg.
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
Et nyt internat i fredelige omgivelser skal give flere hunde og familiedyr en god start på næste kapitel. Med base i det tidligere pensionat styrker Dyreværnet sin indsats i Jylland.
Foråret bringer ikke kun sol og varme, men også en øget risiko for hjertelungeorm hos hunde. Parasitten kan forårsage alvorlige sygdomsforløb, men med tidlig opdagelse og forebyggelse kan du beskytte din bedste ven.
En hundefødselsdag med leg, latter og masser af kærlighed minder os om, hvor meget gensyn mellem hvalpe og deres familier kan styrke båndene og skabe varige fællesskaber.
Øjnene hos hunde er følsomme, og det kan være svært at se forskel på ufarlige og alvorlige øjenproblemer. Her får du 8 tegn på øjenproblemer, som du bør tage alvorligt
Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden.
Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet
Efter ni år som læsehund og næsten 300 børns trofaste lytteven har den elskede hovawart Indy trukket sig tilbage. Hun har sat tydelige spor i mange børnehjerter og efterladt en arv af læselyst, mod og tryghed.
Mælkebøtter er faktisk ret sunde for os mennesker. Vi kan bruge alle dele i madlavning, og minsandten om de ikke også er sunde for vores hunde.