Ny app: Nu kan kæledyr gå til dyrlægen online

31-03-2021 12:00, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Det er nu muligt at gå til dyrlægen digitalt ved hjælp af en ny app udviklet af AniCura. Appen giver kæledyrsejere mulighed for at møde dyrlægen hjemmefra via mobilen og skal blandt andet være med til at gøre dyrlægebesøg mere fleksible og tilgængelige – også på den anden side af coronakrisen

Copyright Ridehesten.com
Foto: Shutterstock

Under coronanedlukningen har et stigende antal kæledyrsejere besøgt dyrlægen digitalt ved hjælp af en ny app lanceret af AniCura, der giver kæledyrsejere mulighed for at møde dyrlægen hjemmefra via mobilen. Det skriver AniCura i en pressemeddelelse.

- AniCura-appen har nu været i Danmark i fem måneder og er kommet forrygende fra start. Appen tjener som et rigtig godt supplement til vores fysiske klinikker, hvilket blot bekræfter os i, at appen er en moderne måde at være tilgængelig på over for kæledyrsejerne. Derfor ser vi også et stort potentiale i appen på den anden side af coronakrisen, da det for mange kæledyrsejere vil være en let og fleksibel løsning i en travl hverdag, lyder det fra Sanne Ross, chefveterinær i AniCura Danmark.

Bemandet med autoriserede dyrlæger

I AniCura-appen kan kæledyrsejere møde AniCuras dyrlæger via telefonsamtale og videokonsultation og kan benyttes af hunde- og katteejere, uanset om det drejer sig om feber, træthed, sår, halthed, vejrtrækning, tænder eller lignende.

- Vi oplever en fordeling på cirka 60 procent hunde og 40 procent katte, og det primære formål er at råde og vejlede eller henvise til dyrlægebehandling, alt efter hvad konsultationen drejer sig om. Kæledyrsejeren kan således uploade billeder eller lave et videoopkald, så dyrlægen kan se hunden eller katten via appen. Det giver os mulighed for at foretage en grundig og samlet vurdering om, hvorvidt dyret har brug for en fysisk undersøgelse, forklarer Sanne Ross.

Appen er bemandet med autoriserede og erfarne dyrlæger, der kombinerer arbejdet online med fysisk bemanding i AniCuras klinikker, som tæller mere end 23 fordelt over hele landet.

- Vi ser en stor værdi i at kunne supplere de fysiske klinikker med et digitalt tilbud. For os er det vigtigt, at dyreejere har adgang til dyrlægen, for eksempel når det kan være vanskeligt fysisk at gå til dyrlægen i coronatiden, eller hvis man eksempelvis ikke har en bil. Cirka halvdelen af de patienter, vi hjælper via appen, har brug for råd og vejledning, som vi kan give dem direkte via appen. Den anden halvdel har behov for yderligere hjælp hos en fysisk dyrlæge, som vi således henviser til. Det kan både være den klinik, de plejer at benytte, eller den der er tættest på, siger Sanne Ross.

Det kræver ingen tidsbestilling at benytte AniCura-appen, som er tilgængelig alle dage kl. 7-22. Det første besøg via appen er gratis, hvorefter AniCuras ordinære priser gælder.

Læs også

Dyrlægens anbefalinger: Sådan hjælper du din hund nytårsaften

19-12-2023 20:59, af Anne Cecilie Sohl

Nytårsaften nærmer sig med hastige skridt, og derfor bør hundeejere allerede nu overveje, hvordan man bedst muligt hjælper sin hund gennem aftenen. De høje brag og lysglimt kan nemlig være en ubehagelig oplevelse for menneskets bedsteven, advarer chefdyrlæge hos AniCura, som kommer med fem råd til at sikre din hund en tryg nytårsaften.

Højsæson for den smitsomme kennelhoste

27-11-2023 09:37, af Anne Cecilie Sohl

Hunde bliver ofte smittet med sygdommen, kennelhoste, når vinterens fugtige og kolde vejr indtræffer. Derfor er det i den kommende tid ekstra vigtigt, at man som hundeejer kan spotte symptomerne på kennelhoste og ved, hvad man selv kan gøre for at mindske risikoen for smitte.

Flere og flere kæledyr diagnosticeres med kræft

14-11-2023 11:38, af Anne Cecilie Sohl

Kræft er en af de mest udbredte sygdomsgrupper i samfundet, men det er ikke blot blandt mennesker, at sygdommen hersker. De seneste år er et stigende antal kæledyr også blevet ramt af kræft og ondartede tumorer, hvilket blandt andet har været medvirkende til, at der er blevet udviklet nye og bedre behandlingsformer, lyder det fra specialdyrlæge.

Skal du synge med din hund på torsdag?

29-11-2019 12:00, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Om en lille uge bliver det muligt at synge karaoke med hunden, hvis man har et tv fra Samsung

Danske Dogley fusionerer med europæisk virksomhed og bliver Europas største hundepasningsservice

08-06-2023 09:45, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

København d. 7. juni 2023: Når den danske hundepasningsvirksomhed Dogley fusionerer med europæiske Gudog, vil også en ny app se dagens lys. Den vil fremover gøre brugeroplevelsen endnu bedre, og samtidigt gøre det nemmere at nå ud til de 7,5 millioner mennesker med husdyr i Norden

Ny app hjælper hundeejere med at gøre deres hund gladere

19-09-2016 15:59, af Kasper Larsson
Australske forskere fra University of Sydney har udviklet verdens første app der hjælper hundeejere med at gøre livet lykkeligt for deres hund, kaldet DogLogBook

Agria lancerer egen digital dyrlægerådgivning

18-05-2021 06:41, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Med den nye app Agria Vet Guide kan Agria Dyreforsikring tilbyde dyreejere en fleksibel og tryg dyrlægerådgivning lige der, hvor dyret befinder sig. Appen kan downloades fra i dag

Hundeskove i Danmark – iPhone app

11-01-2013 14:44, af Tine Luther
Med denne app får du en oversigt over hundeskove i Danmark. Se hundeskove fordelt i regioner og afstand fra din position med mulighed for at kommentere og bedømme hundeskovene. Du kan også tagebilleder af hunden i skoven, af hundevennerne og dele dem med familie og venner via Facebook.

5 apps du ikke vidste, du havde brug for

01-07-2017 17:21, af Anne Ekenberg

Du har en app til at holde styr på kalorierne, du brænder af i fitnesscenteret, og du har en app til at klare parkeringsbilletten, mobilbanken, mobilporto and what not

Alle racestandarder samlet i ny app

29-04-2021 15:00, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

FCI har udgivet en ny app, hvor man kan finde samtlige racestandarder på godkendte racer

Nyhedsvagt

Har du en nyhed eller en god historie?

Anne Cecilie Sohl

Nyhedsvagt

Anne Cecilie Sohl

acs@wiegaarden.dk

Skriv til os

Mest læste

Beskyt dit kæledyr mod flåtbårne sygdomme

16-04-2024 08:37, af Anne Cecilie Sohl

I takt med at temperaturerne stiger, stiger risikoen for flåtbid hos både dyr og mennesker. Derfor er det nu tid til at være ekstra opmærksom på flåter og de farer, de udgør for vores kæledyr, advarer dyrlæge, der samtidig giver gode råd til, hvordan du bedst beskytter dine firbenede venner mod de flåtbårne sygdomme, der kan have alvorlige konsekvenser for din hunds og kats helbred.

7 vigtige symptomer på sygdom, som du skal holde øje med

14-01-2022 15:00, af Astrid Gerd Holtet

Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende   

10 tegn på kræft hos hunde

26-06-2021 10:10, af Astrid Gerd Holtet

Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse

Seniorhunden – 10 ting der sker når hunden bliver gammel

15-10-2017 12:03, af Astrid Gerd Holtet

Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden. 

Alle store dyreinteresseorganisationer vil sammen løfte sundheden og velfærden for danske hunde

15-04-2024 12:21, af Anne Cecilie Sohl

For at sikre, at vi i Danmark avler de sundeste hunde med det bedst mulige udgangspunkt for et godt liv, er de største dyreinteresseorganisationer nu gået sammen i et historisk samarbejde.

Dyreværnet tager gratis imod dit dyr

16-06-2020 08:46, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet

Kedelig tendens blandt indleverede hittehunde hos Dyreværnet

11-04-2024 11:16, af Anne Cecilie Sohl

Flere og flere hunde bliver indleveret hos Dyreværnet uden at være registreret i Dansk Hunderegister.

8 tegn på øjenproblemer

20-07-2022 10:37, af Astrid Gerd Holtet

Øjnene hos hunde er følsomme, og det kan være svært at se forskel på ufarlige og alvorlige øjenproblemer. Her får du 8 tegn på øjenproblemer, som du bør tage alvorligt

Hunde og hugorme er en dårlig kombination

02-04-2024 10:53, af Anne Cecilie Sohl

Selv om frosten dårligt har sluppet sit tag i jorden, er hugormen allerede vågnet fra sin dvale. På denne årstid er den stadig sløv og når ikke altid at flygte, når den hører vores hunde komme. Derfor er der risiko for, at de bliver bidt. Langt de fleste hunde overlever, men et hugormebid kan have livsfarlige konsekvenser, advarer Agria Dyreforsikring. 

10 grunde til hundens slikken

15-01-2016 10:36, af Tine Luther
Hunde slikker på hvad som helst af mange forskellige årsager. En hund plejer bl.a. sin pels og afslører sit humør med tungen, den viser sin kærlighed og sin plads i hierarkiet samt knytter bånd til sine hvalpe. Huffinton Post har opstillet ti grunde til, at hundens tunge er et vigtigt redskab.