I amerikansk cocker spaniel var der 3 lovende unghunde, alle fra Kennel Limfjorden. Black-Charmaine var - trods yngst - den mest færdigudviklede og blev BIM. Keljeagers Buff Stuff var i fin form og blev en værdig champion på dagen samt BIR.
En såvel kvalitets- som kvantitetsmæssig fin samling cockere mødte op til bedømmelsen. Den bedste af de tre opdrætsklasser, en smuk smaling Røddinglund cockere blev også søndagens bedste opdrætsklasse i eftermiddagens konkurrence og minsandten om ikke også fru Fuglsbjerg tog sig af avlsklassetitlen. Et smukkere resultat kan en opdrætter vel næppe tænke sig. Min BIR-vinder, Trollegårds Delicious, opnåede en hæderfuld andenplads i sin gruppe, så cockerne havde en fin dag. Om formiddagen havde Delicious slået N. Ch. Öhrstrøm herself ved snoren, så det var ingen ringe skalp at få ved sit bælte. Delicious’ smukke hoved og dejlige bagbensbevægelser blev afgørende, til gengæld kunne man nok ønske en fastere benstamme i forparten på hende. Men helt igennem en dejlig cocker. Bedste han var Limfjordens Ursus, som dog nær havde forspildt sin chance ved at tabe humøret til sidst. Han vandt dog på bedre bevægelser og mere vinklet bagpart over et så stærkt kort som finskejede N SF Ch. Ricardo of Weirdene, importeret fra England. Denne hund stod ellers for INT. Ch., fik jeg senere at vide, så de danske hunde havde en god dag til trods for underlegenhed i trimming og fremføring.
Helt galt . kan man næsten sige - gik det for den ”stakkels” Margit Lagerquist, der fra Norge havde taget ikke mindre end syv tigram cockere med sig, deriblandt gamle, men nu udbrændte Prima Ballerina, som jeg ellers tidligere har beundret. Ballerina og Pele Starlet måtte undvære CK i championklasserne. Fire tigram-hunde måtte vende hjem med andenpræmier. De gjorde sig simpelthen ikke i dette selskab, virkede store og grove.
Som ringsekretær fungerede fru KirstenHenriksen, indhyllet i store sweaters og tæpper, der - sød og venlig som sædvanlig - fik det hele til at glide let fra hånden. Dog disse ringe med kreaturekskrementsrendestene er nu ikke noget, der letter bedømmelsen, specielt ikke, når man gerne vil se, hvordan en klasse på ti cockere ser ud fra siden i bevægelse. For ikke at blive storleverandør af forstuvede ankler til det lokale sygehus undlod jeg det. Man skal jo tage hensyn til sine kolleger.
Vi har været i arkivet med de sort/hvide fotos. Der har vi fundet tre billeder, som vi har lavet til en lille gætteleg
I 1986 kom agility til Danmark. Det kan man læse i decemberudgaven af HUNDEN fra 1986. Du får artiklen her
I tog så godt imod vores lille tur rundt i nostalgien i sommerferien, at vi har valgt at fortsætte med det. Her får I et indlæg fra november 1971, som stadig er aktuelt
Gitte Morell har skruet ned for opdræt og udstilling, men op for design og detaljesans. Med tøjmærket, CBK, producerer hun suits, der kombinerer bling og bevægelse, og som i dag bæres af udstillere i hele verdenen.
Fra den 1. juli kan både lokale hundeejere og gæster på Rold Gl. Kro forkæle deres hunde med vask, klip og spa i trygge og rolige omgivelser, og de første bookinger er allerede i hus.
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
Foråret og sommeren er højsæson for ærter fra vores egne haver. Vi elsker dem – især selve ærten, men mange synes også godt om bælgen, hvis man har fjernet den seje hinde indeni. Det hele kan heldigvis også spises af vores hunde.
Jeg går ofte tur på en skøn natursti. Tidligere var det en jernbanestrækning, men for mange år siden blev den nedlagt, og i dag har mennesker og dyr glæde af den. På denne tid af året myldre det frem med skovjordbær. Som små røde perler lyser de op i alt det grønne, og jeg elsker at plukke af dem, når jeg med egne øjne kan se, at de modne. Og mine hunde elsker dem også, men må de egentlig få dem?
Kortere snor, sundere avl og bedre trivsel: Fra den 1. juli 2025 gælder nye regler for alle hundeejere i Danmark.
Græsavne kan bore sig ind i poter, ører og sågar øjne på hunden, og lige nu kommer menneskets bedste ven ofte slemt til skade, når den boltrer sig i det danske sommerland.
Sommeren kan være hård for vores firbenede venner. Hunde har svært ved at komme af med varmen, og derfor skal du som ejer tage særlige hensyn, når solen bager. Her får du gode råd til, hvordan du holder din hund sund og glad i sommervarmen.
Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet
Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden.