Mystisk: Tre hunde døde i Greve

30-09-2020 12:47, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

De sidste par uger er tre ellers raske hunde døde i Greve Kommune. Alle er døde af en eller anden forgiftning

Copyright Ridehesten.com
Foto: Shutterstock

Når tre ellers raske hunde dør kort tid efter hinanden i et afgrænset område, skaber det naturligvis en masse spørgsmål. Sådan er det også i Greve netop nu, hvor først en kleiner münsterländer, så en siberian husky og senest en saluki er døde af en eller anden form for forgiftning. Det skriver sn.dk.

25. august var Lea Issing ude at gå med sin kleiner münsterländer, Happy. De går tur ved Mosede Fort og videre ned på stranden. Der er intet unormalt ved gåturen, men næste morgen kaster Happy brun slim op. Han kommer til dyrlæge og bliver sendt hjem igen.

Hen på eftermiddagen bliver Happy mere og mere dårlig, og inden Lea Issing når hjem fra arbejde, er Happy død i hendes søns arme.

Lea undrer sig over en grøn klump, som Happy har kastet op. Den minder om en blok rottegift, og hendes dyrlæger medgiver, at klumpen ligner dette, men han kan ikke få den analyseret, da Statens Serum Institut og Det Biovidenskabelige Fakultet på Københavns Universitet ikke har toksologer, der kan analysere den slags.

En uge senere er en familie ude at gå med deres siberian huskey, Aia. De går i samme område og kommer også ned på stranden, hvor Aia spiser nogle muslinger. Aia døde senere, og dyrlægen mener, at dødsfaldet skyldes forgiftning af blågrønne alger. Nogle uger tidligere har der været blågrønne alger i vandet i Køge Bugt, og dyrlægen mener så, at muslingerne har optaget algerne.

8. september lufter Ingrid Zollonds sine to salukier på hundestranden ved Greve Marina. Senere på dagen bliver den ene hund dårlig, men efter noget observation hos dyrlægen får hun at vide, at hun godt kan tage hunden med til Tyskland, hvor hun skal besøge sin familie.

Ved Hannover får hunden det dog dårligere, og det ender med, den dør på en klinik i byen.

I Hannover konstaterer dyrlægerne, at forgiftningen skyldes rottegift, og netop den oplysning får Lea Issing til også at tro, at hendes hund er blevet forgiftet af rottegift.

– Jeg er overbevist om, at det er rottegift, og det er frustrerende, at jeg ikke kan få analyseret og afklaret, om det er rottegift, som Happy har spist, til trods for at jeg har fundet en grøn klump. Kan det virkelig passe, at man i Danmark angiveligt ikke har toksikologer, der kan foretage sådanne analyser? spørger hun, og fortæller, at hun igennem et større benarbejde har fundet frem til et laboratorie i Tyskland, der kan analysere prøven for 250 euro.

- Hvis det er rottegift, der ligger frit i naturen, kan det tyde på, at nogen vil vores hunde det ondt, siger hun til sn.dk.

 

Læs mere om sagen her.

Læs også

Undgå skader når vandhunden springer i bølgerne

25-06-2022 13:25, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Sommeren er over os, og en badetur på de varmeste dage kan være tiltrængt for både mennesker og dyr. Men selvom havet ser indbydende ud, gemmer det også på skarpe genstande og farlige alger, som kan skade hunden. Direktør hos Agria Dyreforsikring giver her hundeejere tips til en god og våd hundesommer

Sommeren er højtid for maveproblemer hos hunde

01-06-2022 12:38, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Maveproblemer topper statistikken over årsager, som sender hunde til dyrlægen om sommeren. Ofte skyldes skaderne rester fra grillmad, ispinde og alger i badevandet, men årsagen til ondt i maven kan også være “tudseforgiftning”

Sæson for blågrønne alger: Pas på, at hunden ikke bliver forgiftet

09-07-2021 09:08, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

De lune sommertemperaturer har endelig fundet vej til Danmark, og det er derfor tid til at slikke sol og tage på stranden. Du kan med fordel inddrage din hund i strandhyggen, men det er dog vigtigt at være opmærksom på blågrønne alger, som netop nu findes i sø- og havvand flere steder i landet og kan resultere i alvorlig forgiftning hos hunden

Munkebo: Hund døde af tumor - ikke gift

19-03-2018 08:40, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

En hunds død i Munkebo skabte for et par uger siden overskrifter. Ejerne var sikre på, den blev forgiftet, men døden havde en helt anden årsag

Et højst usædvanligt venskab

18-09-2013 13:45, af Tine Luther
En hund er bedste ven med en ELEFANT. Se en skøn video af makkerparret via link i denne nyhed.

Må min hund spise vindruer og rosiner?

29-07-2017 13:00, af Anne Ekenberg

Mine vindruer er lige til at plukke. Grønne og saftige og fulde af smag bruger jeg dem i salaten sammen med rucola, feta og ristede pinjekerner. Vi elsker vindruer, men de er og bliver det rene gift for vores hunde.

Påskens fristelser er gift for hunde

13-04-2022 08:25, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Påskeferien er over os, og selvom vi igen i år ikke kan samle hele familien om påskebordet, vil de fleste nok holde fast i at spise den traditionelle påskemad. Vi kommer fortsat til at nyde påskebordets udvalg, og mon ikke der også sniger sig lidt chokolade indenbords? Men mens vi guffer maden i os, er det vigtigt at holde øje med, om hundesnuden også tager del i lækkerierne

Hjælp – min hund har spist noget giftigt

10-09-2021 15:01, af Astrid Holtet

Hvad kan man gøre, hvis ens hund har indtaget noget potentielt giftigt

Pas på efterårets agern og kastanjer

21-10-2023 08:07, af Anne Cecilie Sohl

Skovbunden bugner om efteråret med nedfaldne agern og kastanjer – men vær opmærksom når du lufter din hund, for de små frugter kan være livsfarlige for din bedste ven.

Hvad gør du hvis din hund spiser rottegift?

17-01-2022 08:00, af Astrid Gerd Holtet

Rotter er uønskede gæster, som blandt andet bekæmpes med gift – og indtager hunden denne gift, kan det være livsfarligt 

 

Nyhedsvagt

Har du en nyhed eller en god historie?

Anne Cecilie Sohl

Nyhedsvagt

Anne Cecilie Sohl

acs@wiegaarden.dk

Skriv til os

Mest læste

Beskyt dit kæledyr mod flåtbårne sygdomme

16-04-2024 08:37, af Anne Cecilie Sohl

I takt med at temperaturerne stiger, stiger risikoen for flåtbid hos både dyr og mennesker. Derfor er det nu tid til at være ekstra opmærksom på flåter og de farer, de udgør for vores kæledyr, advarer dyrlæge, der samtidig giver gode råd til, hvordan du bedst beskytter dine firbenede venner mod de flåtbårne sygdomme, der kan have alvorlige konsekvenser for din hunds og kats helbred.

7 vigtige symptomer på sygdom, som du skal holde øje med

14-01-2022 15:00, af Astrid Gerd Holtet

Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende   

10 tegn på kræft hos hunde

26-06-2021 10:10, af Astrid Gerd Holtet

Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse

Pas på dine kæledyr blandt forårets farer

19-04-2024 12:56, af Anne Cecilie Sohl

Forårets varmere vejr får de fleste af os til at tilbringe mere tid udendørs. Vejrskiftet betyder dog også, at kæledyrsejere skal være ekstra opmærksomme på en række farer, som kæledyrene kan støde på i forårs- og sommermånederne, lyder det fra dyrlæge.

Rekordmange tilmeldte til hundeløb i Thyregod

18-04-2024 08:00, af Anne Cecilie Sohl

Små to måneder før Lilleskov Slot ved Thyregod ved Give igen lægger have til K9 Biathlon for alle DM og Dacia Cup er der slået deltagerrekord.

Seniorhunden – 10 ting der sker når hunden bliver gammel

15-10-2017 12:03, af Astrid Gerd Holtet

Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden. 

Danskerne bekymrer sig mere om deres kæledyr end om familie

25-04-2024 08:24, af Anne Cecilie Sohl

”Lykken er en varm hundehvalp”, sagde ”Radisen” Søren Bruun. Men nu viser en ny undersøgelse, at det ikke kun er lykke og glæde man investerer i, når man inkluderer en hund eller kat i familien - man får også en stor portion bekymring med i købet. 

Husk at sende jeres bedste billede til fotokonkurrencen

16-04-2024 11:14, af Anne Cecilie Sohl

Hver måned kårer vi månedens bedste læserfotos i Magasinet HUNDEN. Husk at sende jeres bedste billeder ind inden den 20. i måneden 

Dyreværnet tager gratis imod dit dyr

16-06-2020 08:46, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet

Når immunsystemet angriber

16-05-2022 08:55, af Astrid Holtet

Immunmedieret thrombocytopeni hos hunde er en sygdom, hvor immunsystemet angriber og ødelægger hundens blodplader