Mynder på DKK Ringsted

06-03-2023 08:58, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Der var lagt op til en marathon lure coursing træning med 70 løb, da mynderne afholdt deres første aktivitet på DKK’s nye hundeaktivitetscenter i Ringsted i weekenden

Copyright Ridehesten.com
Privatfoto

Myndeklubben er gået all–in og har lagt størstedelen af de sjællandske aktiviteter på DKK Ringsted.

– Vi manglede et sted Øst fra Storebælt, centralt beliggende, let at komme til og med plads til flere aktiviteter. Så det er ikke kun, fordi vores kasserer er fra Jylland, prisbevidst og god til budgetter, at vi er her i dag, fortæller formand Lars Johansen med et glimt i øjet, inden han ræser af sted på en ATV.

Alle ledige hænder er i spil til de mange opgaver, der skal løses på dagen, så de hurtige hunde kan blive sendt af sted i jagten efter den falske hare. Ved søndagens træning deltog mange unge hunde og de samledes ved start for at lade sig inspirere af de rutinerede løbere, som stadig - efter flere år - synes en håndfuld plastic strimler trukket ud over en græsmark er lig med en lækker haresteg i zig zag spurt.

En af de nye spirer er den seks måneder gamle afghanerhvalp ”Toro”. Til hvalpetræning er han ikke helt som de andre, men blandt mynderne skiller han sig ikke ud. Her belønnes han for at være egenrådig, selvstændig og god til selv at løse de opgaver, han selv finder spændende og hans ejer Bjarke elsker det!

Bjarke fortæller begejstret om ”Toros” udsigtspost i vindueskarmen hjemme, hans evne at udforske på egen hånd og alle de ting, han ikke gider gøre på kommando – medmindre der er en kæmpefordel ved projektet.

Hundene kom for at få testet deres jagtegenskaber. Det gjaldt også de fire hjortehunde, som fejrede deres 1-års fødselsdag ved træningen. Opdrætter Jeanette Clausen havde samlet søskendeflokken og i dagens anledning medbragt kageperson til alle hundeejere, som deltog. Hundenes belønning var jagten på banen.

Copyright Ridehesten.com
Privatfoto

– Det er så fedt at se hundene i deres rette element. Og at de får lov at prøve det, de er skabt til, udbryder den ene hjortehundeejer, der ligesom sin hund, deltog for første gang.

Har man ikke selv mynder hjemme, kunne man gøre, som Mette Mørkegaard, autoriseret eksteriørdommer for racerne, og få stillet sit myndekramme behov med de hunde, der måtte have det behov det.

Copyright Ridehesten.com
Privatfoto

Alt foregår på hundenes præmisser og senere på året skal DKK Ringsted bestå den store myndeprøve, når Myndeklubben afholder en af deres store udstilling- og lure coursing weekender – som normalt afholdes på Store Hestedag - og Myndeklubben glæder sig.

Læs også

Berigtigelse: Lure Coursing ikke en del af Store Hestedag

09-09-2022 08:57, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Søndag kunne vi fortælle, at Lure Coursing på Store Hestedag samme dag var blevet aflyst. Lure Coursing var dog ikke en del af programmet på Store Hestedag

VIGTIG INFO: Lure Coursing er aflyst

04-09-2022 07:03, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Myndeklubben har oplyst, at deres planlagte lure coursing  søndag er blevet aflyst, da det ganske enkelt ville være for farligt for hundene at gennemføre 

Når lure coursing giver tårer i øjnene

13-02-2022 12:25, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

En afghansk mynde kræver meget pelspleje, og derfor er de ret svære at komme af med, men når de løber lure coursing glemmer man alle tanker om pelspleje og vask

Klumme: Hundeaktivitetscenter DKK Ringsted - De nye forpagtere

24-11-2022 08:36, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Klummen i det nyeste nummer af HUNDEN var lidt speciel, da det var forpagterne af det nye hundeaktivitetscenter i Ringsted, der fik ordet og dermed lov til at præsentere sig selv. Du får klummen her

Webredaktør

Har du en nyhed eller en god historie?

Bjarke Kirkegaard Nielsen

Webredaktør og nyhedsvagt

Bjarke Kirkegaard Nielsen
20 24 29 30
bkn@wiegaarden.dk

Skriv til os

Mest læste

Top 5 myter om sygeforsikring til kæledyr

22-02-2024 09:54, af Anne Cecilie Sohl

Mange danskere synes, at forsikringer er en jungle at finde rundt i, og måske netop derfor florerer der mange myter og fejlslutninger om emnet. Agria Dyreforsikring har interviewet danske hunde- og katteejere om årsagen til, at de har valgt ikke at sygeforsikre deres kæledyr. 

Nye kræfter i spidsen for hundene på Store Hestedag

13-02-2024 16:19, af Anne Cecilie Sohl

Anne Orholt har sagt ja til at overtage ansvaret for hundeområdet på Store Hestedag efter Tina Bjerre, der har valgt at hellige sig sin egen hundevirksomhed. Anne har igennem mange år haft hunde på programmet - ikke kun i fritiden, men også professionelt. 

Hundelufter overværede indbrud

19-02-2024 15:40, af Anne Cecilie Sohl

Da en borger var ude og gå med sin hund lørdag morgen, så han til sin overraskelse at en garagedør stod åben på Digevej i Agger Syd. 

7 vigtige symptomer på sygdom, som du skal holde øje med

14-01-2022 15:00, af Astrid Gerd Holtet

Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende   

Kvik og de andre - hundene i Matador

04-01-2023 09:36, af Anne Egede

Alle kender Matador - danskernes absolutte yndlingsserie. Ligeledes kender vel alle også kvinden bag serien, Lise Nørgaard, som hele sit liv har været en stor hundeven. Det er derfor heller ikke tilfældigt at Matador også har hunde på rollelisten - endda i fremtrædende roller

Billeder fra Fredericia online

16-02-2024 19:59, af Anne Cecilie Sohl

Så er billederne fra udstillingen i Fredericia kommet på hjemmesiden.

Seniorhunden – 10 ting der sker når hunden bliver gammel

15-10-2017 12:03, af Astrid Gerd Holtet

Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden. 

10 tegn på kræft hos hunde

26-06-2021 10:10, af Astrid Gerd Holtet

Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse

Dyreværnet tager gratis imod dit dyr

16-06-2020 08:46, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet

Fra Magasinet HUNDEN: Hundeklinikken gør dyrlægebesøget hyggeligt

26-05-2023 12:31, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Alle hunde skal på et eller andet tidspunkt forbi dyrlægen, og det er ikke alle, der synes, det er en fest. På Hundeklinikken i København gør de noget ved dyrlægeangst med deres helt specielle tilgang til hundene