Hundens Dag i Tivoli Friheden er efterhånden blevet en hyggelig tradition. Her kan de firbenede mødes med en masse andre hunde og deres mennesker kan tilbringe et par hyggelige timer i selskab med andre hundeglade mennesker. Og så kan man hvert år få spændende, faglig viden om hunde. Dagen indledes med den traditionelle raceparade, hvor alle flinke hunde er velkomne til at deltage, og hvor der i år vil være mindst 50 racer repræsenteret. Enhver, som har en hund, opfordres til at komme og gå med i paraden. Man følges sammen med andre med samme slags hund, så gæsterne i haven kan danne sig et godt indtryk af den pågældende race. Og der er selvfølgelig også plads til hunde, som ikke tilhører en bestemt race. Turen går rundt i haven med afgang fra den østlige port kl. 13.00. Paraden slutter foran scenen. Har du en modehund fra de sidste 100 år? Hvis du har en af følgende 10 racer, kan du derefter – ca. kl. 13.20 komme med på scenen: 1920erne Grand danois 1930erne Skotsk terrier 1940erne Dansk/svensk gårdhund 1950erne Collie 1960erne Cocker spaniel 1970erne Schæferhund 1980erne Dalmatiner 1990erne Labrador 2000erne Chihuahua 2010erne Coton de tulear, bichon havanais, bichon frisé, bolognese Hvis du også klæder dig ud, så du illustrerer ”din hunds årti”, kan du være med i lodtrækningen om flotte præmier Her præsenterer adfærdskonsulent Lise Lotte Christensen, Dansk Kennel Klub, og bl.a. kendt fra Aftenshowet frem til ca. kl. 14 de 10 racer, som i særlig grad har ”tegnet” hver sit årti. Mange mennesker er tilbøjelige til at kun at fokusere på en hunds udseende, når de vælger race. Ikke mindst, hvis de lader sig rive med af en modebølge. ”Og så kan man nemt komme galt af sted, og det vil vi gerne bidrage til at undgå,” siger Lise Lotte. Agility, quiz og hundesnak Dagen byder også på agility (ved søen, ca. kl. 14), hvor man både kan se dygtige, lokale hundefolk give opvisning og selv få lejlighed til at forsøge sig med egen hund. Man kan også teste sin hundeviden i årets præmiequiz og få en god hundesnak i Dansk Kennel Klubs informationsstand. Standen er åben mellem kl. 11.30 og 15.00.
Her i sommerferien tager vi fat i nogle af de raceportrætter, som tidligere er blevet bragt i Dansk Kennel Klubs medlemsmagasin HUNDEN.
Skolehunden James blev nøglen til eksamensro og succes for Magnus i 9. klasse.
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
Foråret og sommeren er højsæson for ærter fra vores egne haver. Vi elsker dem – især selve ærten, men mange synes også godt om bælgen, hvis man har fjernet den seje hinde indeni. Det hele kan heldigvis også spises af vores hunde.
Helen Riis og hendes kæreste rejser til Norges fjelde med deres hunde, hvor de oplever naturens storhed, fysisk udfordring og et stærkt fællesskab. Vandreturene er krævende og kræver både træning, planlægning og godt udstyr, men giver uforglemmelige minder og dyb samhørighed.
Et liv uden gåture, tryghed eller selskab – og med mundkurv på. Sådan begyndte tilværelsen for Jessi, en sort pudelblanding, der aldrig havde fået lov at være hund på hundens præmisser. Først da hun blev indleveret på Dyrenes Beskyttelses internat i Nordjylland, begyndte rejsen mod et bedre liv.
Når først beslutningen er taget, og drømmen om en lille, logrende hvalp går fra tanke til realitet, kan det være svært at lægge følelserne helt på hylden for at forholde sig til de lidt mere praktiske sider af hvalpekøbet. Men før du lader dig rive med af nuttede hvalpehoveder, små poter og den bløde hvalpemave, er der måske noget, du ikke helt har stillet skarpt på endnu.
Her i sommerferien tager vi fat i nogle af de raceportrætter, som tidligere er blevet bragt i Dansk Kennel Klubs medlemsmagasin HUNDEN.
Golden retrievere, is, glade familier og en brandbil fyldt med vand og god stemning. Guldbasseklubbens brandmandsdag blev en uforglemmelig fest for både to- og firbenede.
Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet