Lykkepiller i pels indtager Roskilde

18-09-2023 15:34, af Louise Trabjerg

I den kommende weekend den 22.-24. september afvikler Danmarks største hundeorganisation, Dansk Kennel Klub, hundeudstilling på Roskilde Dyrskueplads. 

Copyright Ridehesten.com

Over de tre dage med udstilling kommer dyrskuepladsen til at være fyldt med mere end 9.000 af vores firbenede, bedste venner. Udstillingerne bliver altså et sandt mekka for alle hundeelskere med rig mulighed for at få en stor overdosis af pelset kærlighed.

Hvis du besøger Roskilde Dyrskueplads i den kommende weekend fredag til søndag, vil sandsynligheden for at møde en hund være næsten lig hundrede. Dansk Kennel Klub afvikler nemlig en tredages udstilling med over 3.000 hunde tilmeldt hver dag. Weekenden vil byde på konkurrencer om at blive både den bedste i sin egen race, men også fælles konkurrencer, hvor samtlige racer mødes og konkurrerer om i sidste ende at blive kåret til det prestigefyldte ”Best in Show”. Udover konkurrencerne byder udstillingerne også på masser af stande, hvor du kan købe alt en hundeelskers hjerte kan begære.

Stort og småt, korthåret og langhåret

Stor eller lille. Jagthund eller selskabshund. Lang pels eller ingen pels. Spids snude eller kort snude. Du kan opleve alt på udstillingerne – og lidt til. De tre dages udstillinger har nemlig i alt 9.191 tilmeldinger fordelt på 285 forskellige hunderacer. Udstillingen giver dig altså mulighed for at opleve menneskets bedste ven i næsten 300 forskellige versioner og give et indblik i hvordan hunderacerne ikke bare er forskellige udenpå, men også indeni. For selvom hundeudstillinger nærmest er at sammenligne med en skønhedskonkurrence for hunde, er det vigtigste ved valg af hund ikke, hvordan den ser ud, men hvordan den er – og hvordan det, den er skabt til, passer til dig og din familie. Det mener adfærdskonsulent i Dansk Kennel Klub, Lise Lotte Christensen, at du kan finde inspiration til og læring i på en hundeudstilling:

Fakta
Hvem, hvor og hvornår

Der er fuldt program alle tre dage. Indgangene til arrangementet åbner allerede kl. 7.45 og konkurrencerne starter kl. 09.00 med eksteriørbedømmelser af de 285 forskellige racer. Når de indledende konkurrencer er forbi, kæmpes der alle dage fra kl. 15.00 i "Store Ring" om at blive dagens bedste baby, bedste hvalp, bedste avlsklasse, bedste opdrætsklasse og bedste veteran. Sidst på eftermiddagen kulminerer konkurrencerne med den flotte "Best in Show", hvor udstillingens bedste hund kåres.

Dog Dancing 
Starter lørdag kl. 09.00 og slutter ca. 13.00 med præmieoverrækkelse og kåring af Årets Hunde.

Lydighed 
Starter kl. 10.00 lørdag og kl. 09.00 søndag.

Fold up

- En hundeudstilling en virkelig god lejlighed til at lære de forskellige racer at kende og få en snak med de mennesker, som kender racerne bedst. Det giver en større sikkerhed for, at man får valgt en hund, som passer til hele familien. Det er en klassisk brøler, at man køber hund efter udseendet og ikke har sat sig ind i "indholdsfortegnelsen". De enkelte racer ser ikke kun meget forskellige ud - de er også vidt forskellige indvendigt.

Lydige og dansende hunde

Det er ikke kun hundens skønhed, der hyldes i den kommende weekend. Hundens – og ikke mindst førerens – evner sættes også på en prøve. Lørdag skal Danmarks bedste dansende hunde og ejere konkurrere i Dog Dancing om at blive Årets Hunde i deres respektive klasser. Og både lørdag og søndag kan du opleve dygtige hunde konkurrere i lydighed på et niveau, der kan imponere enhver hundeejer med deres fantastiske hund- og fører-samarbejde.

Dét for børn – og barnlige sjæle

Til børnene, der er med på udstillingen, vil der være masser af sjov at finde i Dansk Kennel Klub’s Hund & Familie-stand, der ligger i standområdet. Her kan børnene lave perleplader, tegne, hygge og de og deres forældre kan få en snak om livet med hund. Derudover vil der være en skattejagt for børn under 16 år, som vil sende børnene rundt i standområdet, hvor de skal løse opgaver og svare på spørgsmål. Det er ganske gratis at deltage og forældre er velkomne til at hjælpe.

Fakta

Ønsker du flere oplysninger om Dansk Kennel Klub og den internationale hundeudstilling i Roskilde, er du velkommen til at kontakte udstillingsleder Jette Nielsen på tlf. 56 18 81 26 eller Dansk Kennel Klubs information på tlf. 56 18 81 00 eller klik ind på https://www.dkk.dk/udstillinger-og-events/kalender/roskilde

Fold up

Info

Billetpriser:

Voksne: kr. 65,- pr. dag.

Børn: 6-12 år: kr. 15,- pr. dag.

Børn under 6 år: gratis.

Familiebillet: kr. 130,- (gælder for 2 voksne + op til 3 børn).

Entré for gæstehund: kr. 35,-

Adresse: Roskilde Dyrskueplads, Darupvej, 4000 Roskilde. Udstillingen foregår udendørs. Alle venlige og lovlige hunde er velkomne, dog skal alle firbenede være ældre end 3 måneder og behørigt vaccineret.

Læs også

Webredaktør

Har du en nyhed eller en god historie?

Bjarke Kirkegaard Nielsen

Webredaktør og nyhedsvagt

Bjarke Kirkegaard Nielsen
20 24 29 30
bkn@wiegaarden.dk

Skriv til os

Mest læste

7 vigtige symptomer på sygdom, som du skal holde øje med

14-01-2022 15:00, af Astrid Gerd Holtet

Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende   

10 tegn på kræft hos hunde

26-06-2021 10:10, af Astrid Gerd Holtet

Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse

3 gode råd hvis hunden har dårlig mave

20-02-2022 10:00, af Astrid Holtet

De fleste hunde oplever at have dårlig mave flere gange i løbet af deres liv, men hvad kan man gøre når problemet opstår?

Seniorhunden – 10 ting der sker når hunden bliver gammel

15-10-2017 12:03, af Astrid Gerd Holtet

Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden. 

Lykkepiller i pels indtager Roskilde

18-09-2023 15:34, af Louise Trabjerg

I den kommende weekend den 22.-24. september afvikler Danmarks største hundeorganisation, Dansk Kennel Klub, hundeudstilling på Roskilde Dyrskueplads. 

Symptomer – unormal urinering

18-03-2022 15:21, af Astrid Holtet

Tisser hunden mere end den plejer, mindre end den plejer, oftere end den plejer - eller er den begyndt at tisse indenfor? Det kan være tegn på, at den er noget galt. Ændret urineringsmønster, er et almindeligt symptom på en lang række forskellige sygdomme hos hunde

Dyreværnet tager gratis imod dit dyr

16-06-2020 08:46, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet

8 tegn på øjenproblemer

20-07-2022 10:37, af Astrid Gerd Holtet

Øjnene hos hunde er følsomme, og det kan være svært at se forskel på ufarlige og alvorlige øjenproblemer. Her får du 8 tegn på øjenproblemer, som du bør tage alvorligt

Sådan hjælper du din hund mod forstoppelse

28-09-2021 09:22, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Tails.com har fået en række specialister til at dele deres gode råd om forstoppelse hos hunde

Fem gode råd til sårpleje hos hunde

05-02-2021 15:11, af Astrid Gerd Holtet

Hvad kan du gøre hvis din hund får et sår – og hvornår bør du ringe til dyrlægen?