Køb af gravhund fra udlandet

13-03-2020 10:30, af Julie Holm Jensen

Vi har modtaget følgende fra Julie Holm Jensen, som gerne vil fortælle, hvordan hun fik gravhunden Valde til Danmark

Copyright Ridehesten.com
Privatfoto

Jeg har 2 pragtfulde gravhunde, Diva og André som er købt hos kennel Ravnsagers i Sorø.

Det var kun meningen, at jeg skulle have en gravhund  at hygge med, men pludselig blev jeg bidt af udstilling, gravprøve og sporprøver.

Lille Diva er nu 7 år. Hun har aldrig haft den bedste pels (ruhår) og da hun fik 2 cyster i livmoderen, blev hun steriliseret og hendes pels måtte klippes. Hun elskede gravprøverne, men formåede desværre ikke at nå at blive dansk gravchampion. Nu er vi begyndt med sporprøver.

André nu 5 år har heller ikke den bedste ru pels, dog bedre end Diva. Han elsker sporprøver og er god til det, Dansk og svensk sporchampion. Vi mangler kun 1 cert i Danmark for at blive dansk og svensk champion.
 

Nu tænkte vi på, at inden Diva blev for gammel, ville vi gerne have en tredje hund, men hvor skulle den komme fra. Jeg ville gerne have en hund (langhåret dværg hund) som jeg kunne udstille med, gå på spor og være en dejlig familiehund. (Jeg handler en langhåret fra min svigerforældre som er en smuk hund, synes jeg jo selv, som jeg er kommet langt med) Dette vil jeg gerne selv opleve med min nye hund.

Jeg kiggede på kennel i Danmark, Sverige, Norge, Finland, Rusland og Tyskland. Der stødte jeg på kennel Rambrucker Muhle (Niklas og Dagmar Klug) fra Køln. Jeg så hvilke hunde han havde/har og hvad de har opnået på udstilling. Jeg kontakter Niklas over Messenger og spurgte ind om han fik hvalpe og hvem moren og faren ville være. Han svarede hurtig tilbage, at der snart ville komme et kuld mellem India Lady von der Rambrucker Muhle og Bambino-prinz von der Rambrucker Muhle. Jeg ville gerne have en han og havde forskellige krav til denne hvalp, jeg stod som den første hvis der kom nogle hanner. Så kom hvalpene og Niklas skrev at der var en han og nu var ventetiden lang, vi blev enige om at ville vente til at han var mellem 8-12 uger gammel for at se om han havde begge sten i sin pungfor ellers kunne jeg ikke udstille ham og samtidig se hvordan han var vinklet og om resten af kroppen hang sammen. Jeg havde kontakt med ham flere gange imens at hvalpen udviklede sig fra uge til uge. Jeg havde også 2 garvede opdrættere med på sidelinjen for at guide mig undervejs.

Nu kom vi til at han var 8 uger og jeg besluttede at jeg ville have hvalpen hjem til mig, nu begyndte det store arbejde, kontakte dyrlægen om hvordan og hvad skulle jeg have papir på og med, jeg skulle kontakte fødevarestyrelse for at få deklaration på at han var sund og rask og havde fået sin Rabias og andre vacciner som gjorde at vi kunne få ham ind i Danmark. Jeg snakkede med DKK om hvad de ville foreslå. Jeg fik en kontrakt fra DKK på engelsk vi skulle udfylde sammen, alle papirerne sendte jeg på e-mail til Niklas så han kunne få sin dyrlæge til at udfylde.

I Tyskland bliver der taget en blodprøve på hvalpen hvis moren eller faren er Merle for at se om denne fører Merle videre og hvad der skal stå som farve. Fra Dyrlægen til et laboratorie, til DTK og videre til VDH før resultatet kom på brev til Niklas. Dette har taget 8 uger og resultatet er han er ikke en Merle eller en bærer af Merle og kan parres med en Merle hvis der kommer en tæve en dag.

Jeg besluttede at hente ham med flyveren for at spare tid og for at den lille hvalp ikke skulle køre så mange timer første gang. Ringede til SAS som lige pt. var det eneste flyselskab der fløj mellem Køln og CPH hvor jeg kunne have min hvalp med i kabinen, jeg skulle give et beløb for at have ham med samt igen skulle der udfyldes papirer fra dyrlægen om at han havde alle sine vacciner.

Jeg har desværre ikke fået hans stambog endnu, Tyskland er ikke så hurtig som Danmark eller Sverige, jeg må vente på at kommer med posten inden så længe.

Nu har jeg endelig fået hans stambog fra opdrætter og har været nede i DKK og gået i gang med at lave en dansk stambog til min lille mand.

Jeg glæder mig til at se hvordan han udvikler sig fra baby til voksen.

Læs også

BIG gik til Hodja's Darwin

11-11-2023 17:18, af Anne Cecilie Sohl

Lørdagens BIG gik til ruhåret standard gravhund, Hodja's Darwin. 

Ruhåret Lure Coursing

29-08-2021 14:57, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

På Hund i Fokus kan man blandt andet prøve Lure Coursing. Det gjorde den ruhårede gravhund, Ditlev

Jensen er hjemme igen

02-03-2021 18:15, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Jensen vendte onsdag morgen tilbage til gården 

Nyhedsvagt

Har du en nyhed eller en god historie?

Anne Cecilie Sohl

Nyhedsvagt

Anne Cecilie Sohl

acs@wiegaarden.dk

Skriv til os

Mest læste

Beskyt dit kæledyr mod flåtbårne sygdomme

16-04-2024 08:37, af Anne Cecilie Sohl

I takt med at temperaturerne stiger, stiger risikoen for flåtbid hos både dyr og mennesker. Derfor er det nu tid til at være ekstra opmærksom på flåter og de farer, de udgør for vores kæledyr, advarer dyrlæge, der samtidig giver gode råd til, hvordan du bedst beskytter dine firbenede venner mod de flåtbårne sygdomme, der kan have alvorlige konsekvenser for din hunds og kats helbred.

7 vigtige symptomer på sygdom, som du skal holde øje med

14-01-2022 15:00, af Astrid Gerd Holtet

Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende   

Rekordmange tilmeldte til hundeløb i Thyregod

18-04-2024 08:00, af Anne Cecilie Sohl

Små to måneder før Lilleskov Slot ved Thyregod ved Give igen lægger have til K9 Biathlon for alle DM og Dacia Cup er der slået deltagerrekord.

10 tegn på kræft hos hunde

26-06-2021 10:10, af Astrid Gerd Holtet

Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse

Pas på dine kæledyr blandt forårets farer

19-04-2024 12:56, af Anne Cecilie Sohl

Forårets varmere vejr får de fleste af os til at tilbringe mere tid udendørs. Vejrskiftet betyder dog også, at kæledyrsejere skal være ekstra opmærksomme på en række farer, som kæledyrene kan støde på i forårs- og sommermånederne, lyder det fra dyrlæge.

Seniorhunden – 10 ting der sker når hunden bliver gammel

15-10-2017 12:03, af Astrid Gerd Holtet

Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden. 

Husk at sende jeres bedste billede til fotokonkurrencen

16-04-2024 11:14, af Anne Cecilie Sohl

Hver måned kårer vi månedens bedste læserfotos i Magasinet HUNDEN. Husk at sende jeres bedste billeder ind inden den 20. i måneden 

Dyreværnet tager gratis imod dit dyr

16-06-2020 08:46, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet

Når immunsystemet angriber

16-05-2022 08:55, af Astrid Holtet

Immunmedieret thrombocytopeni hos hunde er en sygdom, hvor immunsystemet angriber og ødelægger hundens blodplader

Ny donation baner vej for nye indendørs træningsfaciliteter til Nordjyllands Internat

17-04-2024 08:46, af Anne Cecilie Sohl

Mens opførelsen af en ny og topmoderne dyrlægeklinik i øjeblikket er i fuld gang hos Nordjyllands Internat i Hjallerup, kan internatet nu løfte sløret for, at der også er nye faciliteter til indendørs hundetræning samt hundemassage på vej. Det er resultatet af endnu en donation fra den nordjyske fond Melsen Fonden.