KLUMME: Hunde holder sammen på sammenholdet

14-09-2020 08:27, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Her får du klummen fra det nummer af Magasinet HUNDEN, der udkommer i disse dage

Copyright Ridehesten.com
Foto: Wiegaarden/Annette Boe Østergaard

Dette efterår skulle være den totale genrejsning af de internationale hundeudstillinger i DKK. Under mottoet tro, håb og kærlighed skulle vi igen se hinanden, dommerne og hundene i øjnene i udstillingsringene. Men som alle nok er ved at være klar over, så spredte coronaen også sine mørke arme ud over efteråret og tvang DKK til at opgive efterårets storstilede planer, og med et måtte vi indse, at vi måtte finde tro, håb og kærlighed andre steder dette efterår.

Eller måtte vi nu også det?

Gennem mine to og et halvt år i hundeverdenen har jeg erfaret, at der er et bånd mellem folk i denne verden. Så selvom man ikke kommer ud til udstillingerne og lytter til Jettes blide røst synge morgenen ind, så har man stadig minderne fra tidligere udstillinger, kærligheden til sine hundevenner, troen på, at vi igen skal mødes til udstillinger og håbet om, at alt bliver godt igen.

Og så er udstillingerne jo bare en gren af DKK’s enorme træ.

For rundt omkring i landet er træning og konkurrencer igen i gang under anderledes vilkår, men stadig med det fælles fokus, som vi alle kan blive enige om – kærligheden til hunden og til alt det, vi oplever sammen.

Den sidste søndag i august var jeg til DM i schweiss. Jeg drog afsted fra hustru og børn tidligt søndag morgen, så jeg kunne lande i Struers omegn mellem klokken 8.00 og 9.00.

Jeg kom med en forventning om at møde toptrænede mennesker med knivskarpe konkurrencealbuer og hunde med iskolde øjne.

Her skal det siges, at jeg aldrig selv har dyrket en hundesport. Jeg har til gengæld spillet massevis af fodbold og håndbold, og her har jeg selv stået i utallige konkurrencer, hvor toppen var et jysk mesterskab i indendørs fodbold og en mængde kommunemesterskaber i håndbold i hedengangne Ølgod Kommune. Her blev der kæmpet. Kæmpet mod modstanderne med alle midler, og kunne man lige nappe en modstander i maveskindet eller træde ham lidt over fødderne, så var det kun en bonus. Jeg husker selv, hvordan jeg ofte kiggede ned på den anden banehalvdel og kiggede modstanderne an inden en kamp, og ikke en eneste gang tænkte jeg, at en modspiller kunne være en ven, jeg endnu ikke havde mødt på trods af vores fælles kærlighed til sporten.  

Så skruer vi lige tiden frem til DM i schweiss igen. Her stod samtlige deltagere og talte og grinede med hinanden inden det vigtige mesterskab.

Ude på sporene blev der ønsket knæk og bræk, inden modstanderne skulle ud på deres spor, og da alle havde været igennem deres spor, var der opmuntring, trøst og coronaklap på skuldrene.

Den slags ville ikke være gået i min amatørboldspilskarriere. Her ville man højst have grinet ad modstanderen eller rost hinanden indbyrdes på holdet.

Så det kan godt være, at vi ikke kan mødes til de store udstillinger i år, men heldigvis er der masser af tro, håb, kærlighed og sammenhold i hundeverdenen. Det er særligt for denne verden. Det skal vi holde fast i, og det skal vi aldrig glemme.

Læs også

KLUMME: Mit spørgsmål til hvalpekøbere, er du superhelt?

17-08-2020 08:05, af Lotte Evers

Som sædvanlig bringer vi her månedens klumme online

KLUMME: Sammenhold du

22-06-2020 08:34, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Det er blevet en tradition, at vi udgiver klummerne fra bladet på nettet også. Her får du klummen fra det nummer, der udkom i sidste uge

KLUMME: Hunde er vores lykkepiller i pels – særligt under corona-lockdown

26-05-2020 13:43, af Lise-Lotte Christensen

Her får du klummen fra HUNDEN 05/2020. En opløftende klumme af Lise-Lotte Christensen

Webredaktør

Har du en nyhed eller en god historie?

Bjarke Kirkegaard Nielsen

Webredaktør og nyhedsvagt

Bjarke Kirkegaard Nielsen

bkn@wiegaarden.dk

Skriv til os

Mest læste

Hvor er Nanna

15-09-2020 12:52, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Hvad der skulle have været en hyggelig konkurrencedag hos DcH i søndags endte desværre med en forsvundet hund, som stadig ikke er fundet

Skræmmende tal bekræfter bange anelser

16-09-2020 12:32, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Overalt hvor man kigger, har coronaen betydet flere hvalpekøb end normalt. Undersøgelse fra den engelske kennelklub viser skræmmende tal

Fredagsquiz: Hvad ved du om boston terrieren

18-09-2020 09:10, af Bjarke Kirkegaard Nielsen
Quiz|

Her er ugens fredagsquiz. Denne gang om et lille muskelbundt

Hundetunger

27-10-2019 10:00, af Astrid Gerd Holtet

5 sjove ting du måske ikke vidste om hundens tunge

Nye restriktioner rammer hundesporten

21-09-2020 16:04, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Her får du lidt om, hvad Folketingets nyeste restriktioner betyder for hundesporten 

Giardia i Slagelse

21-09-2020 08:33, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

På Facebook advares der netop nu om, at der har været hunde med Giardia i Nordskoven i Slagelse

Vild video: Strandhund genoplivet efter hjertestop

20-09-2020 13:09, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Vild video: Strandhund genoplivet efter hjertestop

Fra bladet: Bob er en ganske særlig ønskehund

17-09-2020 08:42, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Da Asbjørn var mellem fem og otte år, led han af leukæmi. Mens den lille dreng røg ind og ud af hospitalet, havde han en ganske særlig ven derhjemme. Ønskefonden havde nemlig sørget for, at han fik sit største ønske om en hund opfyldt

Fotokonkurrence i Magasinet HUNDEN

16-09-2020 14:54, af Bjarke Kirkegaard Nielsen
Foto|

Vi er igen klar til at modtage billeder til HUNDENS fotokonkurrence

Ny distributør af medlemsmagasinet HUNDEN

14-09-2020 16:08, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Vi har modtaget flere henvendelser fra medlemmer, som ikke kan forstå, at Magasinet HUNDEN ikke længere kommer med Post Nord, at der ikke længere er adresse på, og at bladet ikke er pakket ind i plastik. Her får du grunden, som også stod i augustnummeret af bladet