I Danmark er det ikke muligt at etablere en lægeklinik uden ejeren er læge eller oprette en tandlægeklinik uden ejeren her er tandlæge. Blandt andet gennem autorisationen sikres det faglige niveau for driften af den pågældende klinik – ikke mindst i forhold til patientsikkerheden. Af samme grund kræver det også autorisation at blive dyrlæge, men når det kommer til ejerskab af en dyreklinik og et dyrehospital, er dansk lovgivning anderledes. Her kan ejeren godt være en ikke-dyrlæge, ja der behøver faktisk ikke en gang være tale om en person – ejeren kan være et selskab eller en kapitalfond. - Det er min overbevisning, at der her er tale om et hul i loven. Et hul der er opstået, fordi ingen har haft fantasi til at forestille sig, at udenlandske kapitalfonde ville opkøbe dyreklinikker og dyrehospitaler i Danmark, siger Arne Skjoldager. Han fortsætter: - Dyrlægen er med sin autorisation garant for veterinærfagligheden og kvaliteten af det arbejde, som udføres i dyrlægens virksomhed, men hvem skal have det ansvar, hvis ejeren er et selskab? I øvrigt er det ikke kun inden for lægeverdenen, at autorisation er en forudsætning for ejerskab af virksomhed. Det gælder eksempelvis også for advokater, psykologer og landinspektører. Den Danske Dyrlægeforening opfordrer den ansvarlige minister – fødevareminister Mette Gjerskov – til omgående at få lukket hullet i loven, så klienter og patienter igen kan være sikre på, at det er en dyrlæge, der har ejerskabet – og dermed ansvaret – det sted, hvor syge og tilskadekommende dyr behandles.
Her i sommerferien tager vi fat i nogle af de raceportrætter, som tidligere er blevet bragt i Dansk Kennel Klubs medlemsmagasin HUNDEN.
Skolehunden James blev nøglen til eksamensro og succes for Magnus i 9. klasse.
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
Foråret og sommeren er højsæson for ærter fra vores egne haver. Vi elsker dem – især selve ærten, men mange synes også godt om bælgen, hvis man har fjernet den seje hinde indeni. Det hele kan heldigvis også spises af vores hunde.
Helen Riis og hendes kæreste rejser til Norges fjelde med deres hunde, hvor de oplever naturens storhed, fysisk udfordring og et stærkt fællesskab. Vandreturene er krævende og kræver både træning, planlægning og godt udstyr, men giver uforglemmelige minder og dyb samhørighed.
Et liv uden gåture, tryghed eller selskab – og med mundkurv på. Sådan begyndte tilværelsen for Jessi, en sort pudelblanding, der aldrig havde fået lov at være hund på hundens præmisser. Først da hun blev indleveret på Dyrenes Beskyttelses internat i Nordjylland, begyndte rejsen mod et bedre liv.
Når først beslutningen er taget, og drømmen om en lille, logrende hvalp går fra tanke til realitet, kan det være svært at lægge følelserne helt på hylden for at forholde sig til de lidt mere praktiske sider af hvalpekøbet. Men før du lader dig rive med af nuttede hvalpehoveder, små poter og den bløde hvalpemave, er der måske noget, du ikke helt har stillet skarpt på endnu.
Her i sommerferien tager vi fat i nogle af de raceportrætter, som tidligere er blevet bragt i Dansk Kennel Klubs medlemsmagasin HUNDEN.
Golden retrievere, is, glade familier og en brandbil fyldt med vand og god stemning. Guldbasseklubbens brandmandsdag blev en uforglemmelig fest for både to- og firbenede.
Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet