Jørgen Hindse fylder 80

05-08-2022 09:40, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

I dag kan Dansk Kennel Klubs bestyrelsesformand, Jørgen Hindse, fejre sin 80 års fødselsdag - og samtidig kan han fejre noget så unikt som 45 års jubilæum som formand. Vi siger tillykke til formanden og giver dig her et par af højdepunkterne i hans karrierer - i flertal, ja, for han har haft to: En erhvervskarriere og en hobbykarriere - og den sidste er stadig i fuld gang

Copyright Ridehesten.com
Foto: Wiegaarden/Jørgen Bak Rasmussen

 

Jørgen Hindse, bestyrelsesformand for Dansk Kennel Klub siden 1977, fylder i dag 80 år, og ham kan vi sagtens være stolte af her i Danmark. 

Ikke bare er han et glødende hundemenneske, men han har i den grad også formået at sætte hundedanmark på det internationale hundekort. Med sine 45 år i spidsen for landets største og ældste hundeorganisation har han virkelig sat sit præg på Dansk Kennel Klub. 

Selvom han i dag må siges at træde ind i de voksnes rækker, så er han i den grad still going strong, og han er ikke bange for at tænke i nye baner, når fremtiden for Dansk Kennel Klub skal tegnes. 

Udover den meget flotte karriere som både udstiller, dommer og bestyrelsesformand i hundeverdenen, har han også opnået flotte resultater i det private erhvervsliv. 

Copyright Ridehesten.com
Foto: Wiegaarden/Jørgen Bak Rasmussen

 

Et flot arbejdsliv

Jørgen Hindse er uddannet kemilaborant og blev som 23-årig ansat i det tyske Bayer Kemi-ejede selskab, Metzeler A/S i Frederikssund, som producerede polyurethanskum til møbelindustrien. Her tog hans erhvervskarriere fart, idet han gennem en række forfremmelser 19 år senere besad posten som teknisk direktør. Under karrieren i Metzeler var Jørgen Hindse teknisk koordinator for Metzelers europæiske produktion i seks lande; Tyskland, Italien, Spanien, England, Holland og Danmark.

Da Metzeler i 1985 blev solgt til et svensk selskab, søgte Jørgen Hindse nye græsgange og blev i 1986 ansat som administrerende direktør i det norskejede selskab, Sundolitt A/S med hovedsæde i Slangerup og en produktionsenhed i Viborg. 

Slutningen af 1980´erne søgte selskabet  ind på det tyske marked, og med Hindses kendskab til tyske forhold fik man hurtigt fodfæste. I 1993 blev Jørgen Hindse, sideløbende med direktørjobbet i Danmark, Geschäftsführer på selskabets nybyggede fabrik i Goslar i Harzen.

I 2008 trak Jørgen Hindse sig tilbage fra stillingen som administrerende direktør, men forblev i Sundolitt-koncernen som bestyrelsesmedlem og Business Development Director frem til 2015. I den sidste periode varhan desuden i korte perioder direktør i hhv. Sundolitts spanske og svenske selskaber.

Copyright Ridehesten.com
Foto: Wiegaarden/Jørgen Bak Rasmussen

 

Hunde og ridderkors

 Siden 1966 har han haft en glødende interesse for hunde. I de første mange år udelukkende schæferhunde, og næsten fra sin første dag som hundeejer blev han involveret i foreningsarbejde i Schæferhundeklubben, ligesom han fra 1976 til 1981 blev ”Årets opdrætter” af schæferhunde. 

I dag er Jørgen Hindse dommer for flere end 150 hunderacer. Som eksteriørdommer er han flittigt benyttet i ind- og udland, og han har dømt hundeudstillinger i mere end 80 lande og på alle kontinenter.

Også hundeverdenen er international med en verdensomspændende paraplyorganisation, en international sammenslutning af nationale kennelklubber kaldet Fédération Cynologique Internationale (FCI). Den europæiske del af FCI, Europasektionen, der er FCI´s klart største, har Jørgen Hindse været præsident for siden 1991, ligesom han siden 1991 har været en del af FCI´s bestyrelse.

Jørgen Hindse blev i 1997 tildelt Dannebrogordenens Ridderkors.

 

Vi siger stort tillykke til Jørgen Hindse

Copyright Ridehesten.com
Foto: Wiegaarden/Susanne Slot

Læs også

Hindse satte fut i inspirationsdagene

22-10-2022 11:48, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

I denne weekend holder DKK inspirationsdage på Kobæk Strand. Klokken 9.00 bød Jørgen Hindse de mange deltagere velkommen

Fødseldag og 40-års jubilæum for formanden

12-09-2017 17:31, af Marie Helene Rigård Rohleder

Fredag den 15. september 2017 fejrer DKK’s formand, Jørgen Hindses, 75-års fødselsdag og 40 år som formand for Dansk Kennel Klub. Derfor er der åbent hus og frokost hos DKK i Solrød Strand den 15. september kl. 12.00 – 15.00

Nyhedsvagt

Har du en nyhed eller en god historie?

Anne Cecilie Sohl

Nyhedsvagt

Anne Cecilie Sohl

acs@wiegaarden.dk

Skriv til os

Mest læste

7 vigtige symptomer på sygdom, som du skal holde øje med

14-01-2022 15:00, af Astrid Gerd Holtet

Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende   

Endelig er de her! Billeder fra udstillingen i Roskilde

21-05-2024 08:37, af Anne Cecilie Sohl

Du kan nu finde alle billeder fra udstillingen i Roskilde online.

10 tegn på kræft hos hunde

26-06-2021 10:10, af Astrid Gerd Holtet

Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse

Hundemekka på Dyrskuepladsen

08-05-2024 11:51, af Anne Cecilie Sohl

Hvis du ikke allerede har lagt planer for Kristi Himmelfartsdagene, så læg vejen forbi Roskilde Dyrskueplads. Fredag til søndag vil pladsen nemlig bugne af søde, dygtige hunde og deres ejere i anledning af Dansk Kennel Klub’s tredobbelte hundeudstilling. I løbet af de tre dage vil over 8.500 hunde blive bedømt og Dyrskuepladsen vil derfor være et sandt mekka for alle hundeelskere med rig mulighed for at få en stor overdosis af pelset kærlighed.

Seniorhunden – 10 ting der sker når hunden bliver gammel

15-10-2017 12:03, af Astrid Gerd Holtet

Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden. 

Dyreværnet tager gratis imod dit dyr

16-06-2020 08:46, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet

8 tegn på øjenproblemer

20-07-2022 10:37, af Astrid Gerd Holtet

Øjnene hos hunde er følsomme, og det kan være svært at se forskel på ufarlige og alvorlige øjenproblemer. Her får du 8 tegn på øjenproblemer, som du bør tage alvorligt

Symptom - træthed

20-01-2022 15:28, af Astrid Gerd Holtet

Træthed eller nedstemthed er et almindeligt symptom på mange forskellige sygdomme hos hunde, men det kan være svært for ejeren at opdage

Fem gode råd til sårpleje hos hunde

05-02-2021 15:11, af Astrid Gerd Holtet

Hvad kan du gøre hvis din hund får et sår – og hvornår bør du ringe til dyrlægen?

Må min hund spise jordbær?

16-07-2017 10:07, af Anne Ekenberg

Jeg går ofte tur på en skøn natursti. Tidligere var det en jernbanestrækning, men for mange år siden blev den nedlagt, og i dag har mennesker og dyr glæde af den. På denne tid af året myldre det frem med skovjordbær. Som små røde perler lyser de op i alt det grønne, og jeg elsker at plukke af dem, når jeg med egne øjne kan se, at de modne. Og mine hunde elsker dem også, men må de egentlig få dem?