Jørgen Hindse fylder 80

05-08-2022 09:40, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

I dag kan Dansk Kennel Klubs bestyrelsesformand, Jørgen Hindse, fejre sin 80 års fødselsdag - og samtidig kan han fejre noget så unikt som 45 års jubilæum som formand. Vi siger tillykke til formanden og giver dig her et par af højdepunkterne i hans karrierer - i flertal, ja, for han har haft to: En erhvervskarriere og en hobbykarriere - og den sidste er stadig i fuld gang

Copyright Ridehesten.com
Foto: Wiegaarden/Jørgen Bak Rasmussen

 

Jørgen Hindse, bestyrelsesformand for Dansk Kennel Klub siden 1977, fylder i dag 80 år, og ham kan vi sagtens være stolte af her i Danmark. 

Ikke bare er han et glødende hundemenneske, men han har i den grad også formået at sætte hundedanmark på det internationale hundekort. Med sine 45 år i spidsen for landets største og ældste hundeorganisation har han virkelig sat sit præg på Dansk Kennel Klub. 

Selvom han i dag må siges at træde ind i de voksnes rækker, så er han i den grad still going strong, og han er ikke bange for at tænke i nye baner, når fremtiden for Dansk Kennel Klub skal tegnes. 

Udover den meget flotte karriere som både udstiller, dommer og bestyrelsesformand i hundeverdenen, har han også opnået flotte resultater i det private erhvervsliv. 

Copyright Ridehesten.com
Foto: Wiegaarden/Jørgen Bak Rasmussen

 

Et flot arbejdsliv

Jørgen Hindse er uddannet kemilaborant og blev som 23-årig ansat i det tyske Bayer Kemi-ejede selskab, Metzeler A/S i Frederikssund, som producerede polyurethanskum til møbelindustrien. Her tog hans erhvervskarriere fart, idet han gennem en række forfremmelser 19 år senere besad posten som teknisk direktør. Under karrieren i Metzeler var Jørgen Hindse teknisk koordinator for Metzelers europæiske produktion i seks lande; Tyskland, Italien, Spanien, England, Holland og Danmark.

Da Metzeler i 1985 blev solgt til et svensk selskab, søgte Jørgen Hindse nye græsgange og blev i 1986 ansat som administrerende direktør i det norskejede selskab, Sundolitt A/S med hovedsæde i Slangerup og en produktionsenhed i Viborg. 

Slutningen af 1980´erne søgte selskabet  ind på det tyske marked, og med Hindses kendskab til tyske forhold fik man hurtigt fodfæste. I 1993 blev Jørgen Hindse, sideløbende med direktørjobbet i Danmark, Geschäftsführer på selskabets nybyggede fabrik i Goslar i Harzen.

I 2008 trak Jørgen Hindse sig tilbage fra stillingen som administrerende direktør, men forblev i Sundolitt-koncernen som bestyrelsesmedlem og Business Development Director frem til 2015. I den sidste periode varhan desuden i korte perioder direktør i hhv. Sundolitts spanske og svenske selskaber.

Copyright Ridehesten.com
Foto: Wiegaarden/Jørgen Bak Rasmussen

 

Hunde og ridderkors

 Siden 1966 har han haft en glødende interesse for hunde. I de første mange år udelukkende schæferhunde, og næsten fra sin første dag som hundeejer blev han involveret i foreningsarbejde i Schæferhundeklubben, ligesom han fra 1976 til 1981 blev ”Årets opdrætter” af schæferhunde. 

I dag er Jørgen Hindse dommer for flere end 150 hunderacer. Som eksteriørdommer er han flittigt benyttet i ind- og udland, og han har dømt hundeudstillinger i mere end 80 lande og på alle kontinenter.

Også hundeverdenen er international med en verdensomspændende paraplyorganisation, en international sammenslutning af nationale kennelklubber kaldet Fédération Cynologique Internationale (FCI). Den europæiske del af FCI, Europasektionen, der er FCI´s klart største, har Jørgen Hindse været præsident for siden 1991, ligesom han siden 1991 har været en del af FCI´s bestyrelse.

Jørgen Hindse blev i 1997 tildelt Dannebrogordenens Ridderkors.

 

Vi siger stort tillykke til Jørgen Hindse

Copyright Ridehesten.com
Foto: Wiegaarden/Susanne Slot

Læs også

Hindse satte fut i inspirationsdagene

22-10-2022 11:48, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

I denne weekend holder DKK inspirationsdage på Kobæk Strand. Klokken 9.00 bød Jørgen Hindse de mange deltagere velkommen

Fødseldag og 40-års jubilæum for formanden

12-09-2017 17:31, af Marie Helene Rigård Rohleder

Fredag den 15. september 2017 fejrer DKK’s formand, Jørgen Hindses, 75-års fødselsdag og 40 år som formand for Dansk Kennel Klub. Derfor er der åbent hus og frokost hos DKK i Solrød Strand den 15. september kl. 12.00 – 15.00

Webredaktør

Har du en nyhed eller en god historie?

Bjarke Kirkegaard Nielsen

Webredaktør og nyhedsvagt

Bjarke Kirkegaard Nielsen
20 24 29 30
bkn@wiegaarden.dk

Skriv til os

Mest læste

Pas på poterne i frostvejret: Vejsalt er smertefuldt

28-11-2023 13:21, af Anne Cecilie Sohl

Når temperaturen rammer frysepunktet, bliver vejene saltet. Dette afhjælper glatte veje, men vejsalt er en smertefuld oplevelse for hunde. Dyrenes Beskyttelse opfordrer derfor til at smøre hundens trædepuder med potevoks inden gåturen.

Hjælp til hundens angst for fyrværkeri

29-11-2023 10:00, af Anne Cecilie Sohl

Når nytårsaften nærmer sig, glæder mange familier sig til himlens farverige skue. Men for vores firbenede venner bringer fyrværkeriet ofte en bølge af angst og frygt. 

7 vigtige symptomer på sygdom, som du skal holde øje med

14-01-2022 15:00, af Astrid Gerd Holtet

Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende   

Sne kan give dårlig mave

21-11-2022 11:22, af Astrid Gerd Holtet

Hvis sneen begynder at dale, kan nogle hundeejere opleve at hunden spiser af sneen – og det kan give dårlig mave. Vi ser nærmere på hvad der sker

Vind med HUNDENs adventskalender

01-12-2023 13:05, af Anne Cecilie Sohl

I dag går vi officielt den søde juletid i møde, og i den forbindelse er vi hos HUNDEN klar med en adventskalender på vores sociale medier. Hver søndag i advent får du derfor chancen for at vinde spændende præmier til dig og din hund.

OVERBLIK: Sådan lufter du hunden i kulden

15-01-2021 15:46, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Det er ikke kun kulden, der generer vores firbenede venner i denne tid. Den salt, der strøs for at forhindre de tobenede i at falde og de firhjulede i at køre galt, er ikke god for hundenes poter. Det samme gælder små kugler af is

Skolehunden, helt præcist

04-12-2023 10:26, af Anne Cecilie Sohl

I dette blogindlæg kan du læse mere om, hvad en skolehund er og helt præcis kan. Som skrevet tidligere er en skolehund ikke 'bare' en hund som går rundt på en skole, det er en hund, som over tid er trænet til at hjælpe børn og unge med mange forskellige opgaver i forbindelse med skoledagen.

"Aktive hunde er lykkelige hunde"

28-11-2023 09:45, af Anne Cecilie Sohl

Sådan lyder motto'et hos Danmarks største løbeklub for hund og ejer, DIRTY PAWS. Klubben er en nystartet forening med lokalklubber spredt over det meste af Danmark, og deres mål er at få flere danske hundeejere ud og være aktive sammen med deres hunde.  

Dyreværnet tager gratis imod dit dyr

16-06-2020 08:46, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet

Gør slædekørsel i sneen til en leg

05-12-2023 09:42, af Anne Cecilie Sohl

Det smukke snevejr frister til at lade den almindelige familiehund trække slæde med børnene. Det er ikke nødvendigvis en dårlig ide, men før man går i gang bør man have nogle ting på plads, for at det er både sikkerhedsmæssigt forsvarligt og bliver en god oplevelse for hunden.