Jackson stak af nytårsaften

02-01-2018 15:00, af Marie Helene Rigård Rohleder

Tanni Løvenbjerg Gettermann havde en forfærdelig nytårsaften, da hendes hund Jackson blev bange for fyrværkeriet og stak af lidt over midnat

Copyright Ridehesten.com
Foto: Privat

Den 5 måneder gamle Jackson er bange for fyrværkeri. Så bange at den stak af fra sin ejer, Tanni, nytårsnat 2018 og var sporløst forsvundet i 9 timer, indtil den blev fundet og kom hjem i god behold. Jackson er en blanding mellem en fransk bulldog og malinois.

Midnatsklokkerne havde ringet, der var blevet skålet i champagne og ønsket godt nytår til familien. Men så skulle den lille Jackson tisse. Klokken er omkring 00.30, da Tanni tager Jackson ud på en lille tissetur. Der lyder en lang række høje brag, og Jackson bliver rigtig bange. Tanni skynder sig at tage den skræmte hund op i sine arme, men Jackson river sig fri og stikker af i frygt.

– Jeg græd nonstop i 9 timer. Jeg havde så dårlig samvittighed, for det var jo min skyld, at han var væk. Jeg var helt ødelagt og vidste ikke, hvordan jeg skulle klare det, hvis han ikke kom tilbage. Jeg tænkte på, hvad han tænkte, om han var bange, og om han vidste, at vi ledte efter ham, fortæller Tanni Løvenbjerg Gettermann.

Eftersøgningen fortsætter hele natten
Mens mange glade danskere fejrede nytåret med deres venner og bekendte, ledte Tanni, hendes kæreste Sami Alaviani og deres familie og venner desperat efter Jackson det meste af nytårsnatten. Til sidst måtte de tage hjem og forgæves forsøge at sove lidt, inden at det blev lyst. Eftersøgningen gik i gang igen tidligt om morgenen på den første dag på året. Sidst på formiddagen får Tanni et fantastisk opkald fra en vågen herre, som havde fundet Jackson. Den havde ligget og gemt sig i en busk cirka 600 meter fra, hvor Tanni bor.

– Min kæreste og jeg havde ledt omkring den busk hele natten, fordi det er et sted, som vi tit går forbi, når vi går tur. Men vi kunne ikke finde ham. Da jeg hentede Jackson hos den venlige mand, som fandt ham, brød jeg grædende sammen igen. Jackson sprang bare op ad mig og ville hjem igen, siger Tanni Løvenbjerg Gettermann.

Copyright Ridehesten.com
Jackson er en blanding mellem en fransk bulldog og malinois. Foto: Privat

Dårlig samvittighed og nye forholdsregler til næste nytår
I dag har Jackson det godt, og Tanni fortæller, at den løber og leger som altid. Men Jacksons første nytårsnat var en forfærdelig oplevelse for både hund og ejer.

–Jeg fortryder så meget, at jeg tog ham ud. Det er den dummeste beslutning, som jeg nogensinde har taget. Jeg kan stadig ikke finde ro og ser hele tiden scenariet for mig igen og igen. Jeg er utryg ved at gå tur med ham, selvom jeg ved, at han stak af pga. fyrværkeriet og ikke fordi, at han ville væk fra sin familie, fortæller Tanni Løvenbjerg Gettermann.  

Til næste nytårsaften vil Tanni ikke gå tur med Jackson, når fyrværkeriet brager udenfor. Det tør hun simpelthen ikke risikere. Derfor vil hun forsøge at planlægge hans gåture lidt bedre, så den får tisset af i forvejen. Men nu skal Jackson og Tanni først og fremmest få ro på efter den forfærdelige oplevelse.

 

 

Læs også

DKK: hjælp din hund sikkert igennem nytåret

31-12-2023 12:53, af Anne Cecilie Sohl

Hunde og fyrværkeri er en dårlig kombination, og hvert år bliver mange tusinde hunde skræmt af fyrværkeriet. Dansk Kennel Klub giver her nogle gode råd til, hvordan du bedst kan hjælpe hundene igennem nytårsaften.

Dyrlægens anbefalinger: Sådan hjælper du din hund nytårsaften

19-12-2023 20:59, af Anne Cecilie Sohl

Nytårsaften nærmer sig med hastige skridt, og derfor bør hundeejere allerede nu overveje, hvordan man bedst muligt hjælper sin hund gennem aftenen. De høje brag og lysglimt kan nemlig være en ubehagelig oplevelse for menneskets bedsteven, advarer chefdyrlæge hos AniCura, som kommer med fem råd til at sikre din hund en tryg nytårsaften.

Hjælp til hundens angst for fyrværkeri

29-11-2023 10:00, af Anne Cecilie Sohl

Når nytårsaften nærmer sig, glæder mange familier sig til himlens farverige skue. Men for vores firbenede venner bringer fyrværkeriet ofte en bølge af angst og frygt. 

Bliv klar til nytårsaften

14-11-2022 09:42, af Astrid Gerd Holtet og Bjarke Kirkegaard Nielsen

For mange hunde er årsskiftet forbundet med stress og angst. Er din hund en af dem, så kan du allerede nu tage fat i problemet, så nytårsaften 2022 kan blive en bedre oplevelse  

FORSLAG: Forbyd fyrværkeri

09-01-2019 15:00, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Netop nu forsøger fire danskere at samle nok underskrifter til at stille et borgerforslag om forbud mod brug af fyrværkeri for private

 

Er din hund bange

09-03-2020 12:29, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Nyt studie viser, at 72 procent af alle hunde er bange for et eller andet. Fyrværkeri er det, flest hunde er bange for ifølge undersøgelsen

Hund dræbt: Flugtbilist efterlyses

07-01-2023 08:28, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

I den lille vestjyske by Ansager sidder Heidi og Kent Christensen og savner deres hund, der blev ramt af en bil torsdag aften. Bilisten stak af

Kom godt igennem nytårsaften

31-12-2017 08:25, af Astrid Gerd Holtet

Nytårsaften er en festlig aften, hvor vi siger farvel til det gamle år, og velkommen til det nye – men for hunden kan festlighederne være en overvældende oplevelse.

 

Disse hunde er mindst bange

26-08-2020 08:31, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Nyt finsk studie viser, at hunde, der bliver trænet, har mindre risiko for at blive præget af frygt senere i livet. Men andre ting spiller dog også ind

Dyrenes Beskyttelse ønsker forbud mod fyrværkeri for private

15-12-2020 08:31, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Vedvarende affyring af fyrværkeri over mange dage og uger har store konsekvenser for millioner af danske kæledyr, landbrugsdyr og dyr i naturen samtidig med, at det også er en stor miljøbelastning. Dyrenes Beskyttelse mener, at omfanget bør indskrænkes markant

Nyhedsvagt

Har du en nyhed eller en god historie?

Cecilie Friis Amstrup

Nyhedsvagt

Cecilie Friis Amstrup

cfa@hunden.dk

Skriv til os

Mest læste

Ekstra lækker godbid til de danske hundeejere

16-10-2024 17:15, af Cecilie Friis Amstrup

Danske hundeejere er blevet mere ansvarlige, og det har ført til færre skader på trods af et stigende antal hunde. Øget viden, træning og bevidste racevalg er nøglen til denne positive udvikling. 

7 vigtige symptomer på sygdom, som du skal holde øje med

14-01-2022 15:00, af Astrid Gerd Holtet

Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende   

K9 Biathlon for alle slog alle rekorder på Sjælland

18-10-2024 10:39, af Rikke Hemmingsen

I alt 861 tilmeldte blev det til, da K9 Biathlon for alle i den forgangende weekend afholdt deres sidste løb i 2024: Dacia Gold Cup.

10 tegn på kræft hos hunde

26-06-2021 10:10, af Astrid Gerd Holtet

Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse

Dyreværnet tager gratis imod dit dyr

16-06-2020 08:46, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet

Halloween: Må min hund spise græskar?

22-10-2019 15:00, af Anne Ekenberg og Bjarke Kirkegaaard Nielsen

Det er snart halloween og derfor er det også absolut højsæson for græskar. Men hvordan er det nu med hunde og græskar?  

Seniorhunden – 10 ting der sker når hunden bliver gammel

15-10-2017 12:03, af Astrid Gerd Holtet

Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden. 

10 grunde til hundens slikken

15-01-2016 10:36, af Tine Luther
Hunde slikker på hvad som helst af mange forskellige årsager. En hund plejer bl.a. sin pels og afslører sit humør med tungen, den viser sin kærlighed og sin plads i hierarkiet samt knytter bånd til sine hvalpe. Huffinton Post har opstillet ti grunde til, at hundens tunge er et vigtigt redskab.

Døgnet efter en operation

16-01-2022 09:57, af Astrid Holtet

At få sin hund hjem efter den har været i narkose og gennem en operation, kan være en overvældende oplevelse og give anledning til bekymring – vi ser på hvad du skal være opmærksom på det første døgn efter operationen

8 tegn på øjenproblemer

20-07-2022 10:37, af Astrid Gerd Holtet

Øjnene hos hunde er følsomme, og det kan være svært at se forskel på ufarlige og alvorlige øjenproblemer. Her får du 8 tegn på øjenproblemer, som du bør tage alvorligt