HUNDEN er sluppet løs

19-04-2023 08:35, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Så er HUNDEN igen på gaden, og den skulle ramme alle postkasser hos DKK's medlemmer i dag og i morgen. Her er lidt om, hvad du kan læse om

Copyright Ridehesten.com
Foto: Jenny Johansson

 

En smuk schnauzer indtager forsiden af HUNDEN april. Billedet er taget af Jenny Johansson. Bladet starter en smule anderledes end andre blade. Indholdsfortegnelsen er nemlig kommet ind før lederen. Det skyldes, at lederen denne gang er Jørgen Hindses årsberetning, som fylder ret meget i forhold til den normale leder. 

Mange kender nok journalisten Janni Petersen som en lidt hård kvinde, men når talen falder på hendes hund, så er hun blød som smør. Det kan man læse i vores serie Min hund og mig, hvor vi har mødt Janni Petersen og hendes beagle Donna. 

Sammenholdet i hundeverdenen er noget, vi skal værne om. Så når der bliver afholdt et rallyarrangement med 168 tilmeldinger til støtte for VM i dogdance, så er det selvfølgelig noget, vi gerne vil have med i bladet. Du kan læse om det fine initiativ på side 26. 

Og når vi nu er ved VM i dogdance, så har Emmy Marie Simonsen skrevet en rigtig fin artikel som optakt til dette mesterskab, der finder sted i Herning på samme tid som European Dog Show. 

BOAS-graduering er en realitet, står der på side 36. Artiklen, som er skrevet af Helle Friis Proschowsky, handler om, at mops, engelsk- og fransk bulldog nu kan få vurderet deres vejrtrækning. 

18. marts var der repræsentantskabsmøde i Odense. Det blev igen et fint møde, men der var også dråber af malurt i det ellers dejlige DKK-bæger. Læs om mødet på side 48.

DKK har støttet et speciale om forekomst af rævens lungeorm hos hunde i Storkøbenhavn. Du kan læse om specialet i dette blad. 

Pia Rødvig Kristiansen var den eneste dansker, der var skør nok til at rejse til World Dog Show i Sao Paolo. Det fortæller hun om i en fin artikel, hvor hun også afslører, at hun glæder sig til European Dog Show i Herning. 

Vi har også fået to nye øjenpaneldyrlæger. Du får en præsentation af Marie Runøe og Gitte Uhd Sørensen. 

Anne Egede har skrevet en bog om hundeopdræt, parring, drægtighed og fødsel, og vi har fået Birgit Seloy yil at anmelde bogen, og hun er svært begejstret. 

Vi var også begejstrede, da vi sidste år læste en fremragende artikel om falkejagt i Danmark i bladet Jagthunden. Vi har fået lov at bringe artiklen i HUNDEN også, og det er virkelig en dejlig læseoplevelse, der venter i den artikel. 

Og så har vi givet klummesiden til Lotte Höhrmann, som fortæller om alt det spændende K9, man kan glæde sig til ved EDS. 

Alt i alt et godt og varieret blad, som vi håber, I vil tage rigtig godt imod. 

Læs også

Labrador retrieveren overtog lørdag

11-05-2024 19:30, af Anne Cecilie Sohl

Endnu en fantastisk, solskinsrig dag i Roskilde er veloverstået på DKK's internationale udstilling. 

Endnu en sejr til Simone

11-05-2024 16:23, af Anne Cecilie Sohl

Lørdag meldte juniorhandlerne sig klar til kamp i Store Ring til årets anden internationale udstilling under DKK. 

Fuld gang i Roskilde

10-05-2024 18:30, af Anne Cecilie Sohl

Fredag blev DKK's tredobbelte udstilling i Roskilde skudt i gang - og selvfølgelig var HUNDEN på pletten!

BLOG: Titlerne til side

03-05-2019 15:01, af Charlotte Laursen

Godeftermiddag til alle Hunden.dk’s læsere. En ny måned er begyndt, og det er igen blevet min tur til at blogge for jer.

Symptomer – feber

05-03-2021 15:00, af Astrid Holtet

Når hunden har feber, stiger kropstemperaturen til over det normale niveau – vi ser på hvad feber er og hvad den kan skyldes

Hver tredje hund er blevet bidt

16-01-2020 08:35, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Næsten hver tredje hund er blevet bidt af en anden hund eller havnet i slagsmål. Dette viser en undersøgelse, som Agria Dyreforsikring i Sverige har foretaget. Det er en ubehagelig oplevelse for både hund og ejer, og i mange tilfælde har hunden brug for akut dyrlægehjælp efter biddet

Se og køb billeder fra weekendens udstilling

04-08-2011 08:58, af Lærke Eifler
Nu er det muligt at se og købe de flotte billeder der blev taget af Hunden.dk’s dygtige fotografer til den internationale udstilling i Vejen denne weekend.

BLOG: Max - en særlig hund

19-04-2019 15:00, af Kimmie Wolsted

Denne uge er det Kimmie Wolsted, der skriver blogindlægget. Hun fortæller om sine oplevelser med hunden Max. Det er et indlæg, som mange kan lære af

VIND med hunden.dk og BigBullies

20-05-2011 13:14, af Anne Kristine Tollestrup
Husk at du stadig kan nå at deltage i BigBullies-konkurrencen. Svar på et enkelt spørgsmål og vær med i konkurrencen om en lækker Kudos Easy Traveller seng!

4 gode råd til hunden i sommervarmen

09-07-2019 12:00, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Det er blevet sommer i Danmark og temperaturerne kan blive rigtig høje til tider. Det er derfor vigtigt at tage hensyn til din hund og hjælpe den igennem varmen.

Nyhedsvagt

Har du en nyhed eller en god historie?

Anne Cecilie Sohl

Nyhedsvagt

Anne Cecilie Sohl

acs@wiegaarden.dk

Skriv til os

Mest læste

7 vigtige symptomer på sygdom, som du skal holde øje med

14-01-2022 15:00, af Astrid Gerd Holtet

Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende   

10 tegn på kræft hos hunde

26-06-2021 10:10, af Astrid Gerd Holtet

Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse

Seniorhunden – 10 ting der sker når hunden bliver gammel

15-10-2017 12:03, af Astrid Gerd Holtet

Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden. 

Dyrlæge advarer om ubehagelig pollenbombe

28-05-2024 08:50, af Anne Cecilie Sohl

I år kan pollensæsonen føles ekstra lang og intens, da sæsonen for græspollen er startet tidligere end normalt og derved kulminerer med perioden for birkepollen. Det har resulteret i en giftig pollenblanding, hvilket kan mærkes for allergiske danskere – og ikke mindst hunde. Derfor er det vigtigt, at man som hundeejer kender til de væsentligste symptomer på pollenallergi, lyder opfordringen fra chefdyrlæge hos AniCura.

Dyreværnet tager gratis imod dit dyr

16-06-2020 08:46, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet

Hundemekka på Dyrskuepladsen

08-05-2024 11:51, af Anne Cecilie Sohl

Hvis du ikke allerede har lagt planer for Kristi Himmelfartsdagene, så læg vejen forbi Roskilde Dyrskueplads. Fredag til søndag vil pladsen nemlig bugne af søde, dygtige hunde og deres ejere i anledning af Dansk Kennel Klub’s tredobbelte hundeudstilling. I løbet af de tre dage vil over 8.500 hunde blive bedømt og Dyrskuepladsen vil derfor være et sandt mekka for alle hundeelskere med rig mulighed for at få en stor overdosis af pelset kærlighed.

8 tegn på øjenproblemer

20-07-2022 10:37, af Astrid Gerd Holtet

Øjnene hos hunde er følsomme, og det kan være svært at se forskel på ufarlige og alvorlige øjenproblemer. Her får du 8 tegn på øjenproblemer, som du bør tage alvorligt

Fem gode råd til sårpleje hos hunde

05-02-2021 15:11, af Astrid Gerd Holtet

Hvad kan du gøre hvis din hund får et sår – og hvornår bør du ringe til dyrlægen?

Symptom - træthed

20-01-2022 15:28, af Astrid Gerd Holtet

Træthed eller nedstemthed er et almindeligt symptom på mange forskellige sygdomme hos hunde, men det kan være svært for ejeren at opdage

Endelig er de her! Billeder fra udstillingen i Roskilde

21-05-2024 08:37, af Anne Cecilie Sohl

Du kan nu finde alle billeder fra udstillingen i Roskilde online.