En hunds tiggende blik kan være uimodståeligt. Det kan smelte selv de koldeste hjerter med rekordfart. Gennem menneskets og hundens tusindårige parløb, har hunden forfinet snedige metoder til at udnytte vi mennesker, og vores anlæg for at forbinde mad med kærlighed. I forhistorisk tid – da parløbet startede – brugte hundene mennesker til at skaffe mad. I og med at de to arter blev mere afhængige af hinanden, modificerede hunden tiggeadfærden. Desto mere elendig og sørgelig en hund kunne se ud, desto flere rester fik den. Hunde har siden da raffineret metoden og gjort den til en perfekt jagtmetode; lav risiko, højt afkast. Det er en snu måde at jage på – men lad dig ikke snyde. En tiggende hund er hverken ked af det, eller tester din kærlighed. Det er hvad forskerne kalder en evolutionær overlevelsesstrategi – eller hvad resten af os vil kalde snyd. Husk ikke at lade dig snyde, for adfærden kan få fatale følger, hvis ikke ejeren kan gennemskue den. Det kan nemlig lede til overfodring, hvilket kan få helbredsmæssige konsekvenser for din firbenede følgesvend.
Flot holdpræstation sikrer Danmark en plads på podiet ved det første verdensmesterskab i rallylydighed. Fire danske ekvipager har kvalificeret sig til de individuelle finaler.
Danske dyreinternater oplever stigende pres fra hundeejere, der ønsker at indlevere deres hunde på grund af adfærdsproblemer og livsændringer. Ventelisterne vokser, og Dyrenes Beskyttelse opfordrer kommende hundeejere til nøje at overveje, hvad det kræver at holde hund.
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
Det danske rallylandshold er ankommet til Turku, Finland, og er klar til at konkurrere ved VM i rallylydighed denne weekend.
Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse
350 glade hunde og løbere kastede sig ud i sjove udfordringer til Virbac HPM Dirty Paws løbet søndag den 22. september i den genåbnede fynske park.
For mange hundeejere er sommerferien en oplagt mulighed for at slappe af, men for nogle hundeudstillere er det en tid til at rejse og konkurrere på den internationale scene. I år har flere danske hundeejere pakket bilerne og sat kurs mod udlandet for at udstille deres firbenede venner.
Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet
Lørdag den 21. september 2024 vil altid stå som en mindeværdig dag for Simone Storgaard og Birgitte S. Jensen fra Kennel GoldZone. På dagen, hvor deres golden retriever Verner fyldte to år, formåede han ikke kun at blive Bedst i Racen (BIR) ved Dansk Kennel Klubs internationale udstilling i Roskilde, men han opnåede også sin danske championtitel.