Den 23–årige svenske mand fra Gotland, der mistænkes for at have slået sin sambos hund ihjel, og samboen har flere gange tidligere opsøgt dyrlæger på grund af forskellige skader på hunden. Der har været fremlagt forskellige forklaringer på skaderne – alt for slagsmål med andre hunde og katte til fald fra en rutchebane. Ifølge den svenske stats veterinærmedicinske anstalt, SVA, kan ovennævnte påstande ikke være årsager til den type skader, hunden havde. Man mistænker, at alle hundens skader skyldes vold. Den mistænkte medgiver blandt andet at have slået og sparket hunden, men han hævder, det skete i selvforsvar, fordi han blev angrebet af hunden. Kvinden siger, at hun intet kender til, at manden skulle have skadet hunden, eller at han skulle have været angrebet af den. Forsikringssvindel Hundeejeren har i flere tilfælde ansøgt sit forsikringsselskabs om erstatning i forbindelse med dyrlægebesøgene. Der er i alt blevet udbetalt 43.000 kr. i erstatning, og dermed er der muligvis også tale om forsikringssvindel. Nok ikke det eneste tilfælde Dyrlæge Agneta Karlsson Norström, Gotland, udtaler, at dyrlægerne sjældent møder mishandlede hunde i konsultationen, fordi ejerene ikke henvender sig med voldsskader. Hun siger endvidere, at antallet af mørkesager med mishandlede hunde kan være stort. Kilder: dognews.se og sverigesradio.se
Et nyt internat i fredelige omgivelser skal give flere hunde og familiedyr en god start på næste kapitel. Med base i det tidligere pensionat styrker Dyreværnet sin indsats i Jylland.
19 engagerede hundemennesker kunne denne weekend kalde sig færdiguddannede DKK-instruktører efter fem intense weekender på DKK Vilhelmsborg.
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
Selvom deres hund ikke har gjort noget galt, risikerer nogle danske hundeejere at få den fjernet og aflivet alene på baggrund af en tvivlsom DNA-test. Eksperter og Dyreetisk Råd opfordrer nu til at ændre loven om forbudte racer, så den bliver mere retfærdig og gennemsigtig.
En hundefødselsdag med leg, latter og masser af kærlighed minder os om, hvor meget gensyn mellem hvalpe og deres familier kan styrke båndene og skabe varige fællesskaber.
Foråret bringer ikke kun sol og varme, men også en øget risiko for hjertelungeorm hos hunde. Parasitten kan forårsage alvorlige sygdomsforløb, men med tidlig opdagelse og forebyggelse kan du beskytte din bedste ven.
Øjnene hos hunde er følsomme, og det kan være svært at se forskel på ufarlige og alvorlige øjenproblemer. Her får du 8 tegn på øjenproblemer, som du bør tage alvorligt
Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden.
Amerikansk professor i hundepsykologi har rangeret hunderacer efter, hvor intelligente de er. Her får du de ti øverste og de ti nederste
Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse