Folkemøde – nu med hund

13-08-2014 08:31, af Tine Luther
Bornholm er de sidste par år blevet kendt for det store Folkemøde. Men hundefolket har i årevis holdt sit eget ”folkemøde”, når de mødes til Dansk Kennel Klubs internationale udstilling. I den kommende weekend den 16. og 17. august går det løs igen. Her mødes knap 1.600 hunde og ejere fra hele 17 lande. Flest fra Danmark og Sverige, men også så langt væk fra som USA og Angola.
Copyright Ridehesten.com
Bornholm-udstillingen 2012: Den irske ulvehund Murphy får en slapper i ly af "parasollen", mens hans 2-benede ledsager følger koncentreret med fra ringsiden.

Dansk Kennel Klub afholder hvert år internationale udstillinger rundt om i landet, men udstillingen på Bornholm er altid noget særligt, fortæller udstillingsleder Wilfred Olsen. Så vi glæder os hvert år til at pakke alt det nødvendige udstyr og drage østpå. Her er altid en god og afslappet stemning og det hænger måske sammen med, at mange kombinerer udstillingen med en lille ferie, så udstillerne opholder sig på øen i nogle dage og nyder den smukke natur i hyggeligt selskab med andre hundefolk. Hvad skal der foregå? En hundeudstilling kan bedst sammenlignes med et dyrskue. Det er her man kan få en kvalitetsbedømmelse af sin hund, og hvis den bliver bedste hund i sin race, går den videre i konkurrencen med hunde af andre racer, indtil man finder udstillingens samlede vinder, som med et engelsk låneudtryk får titlen Best in Show. Det er æren, man kæmper om i hundesport, for der er ingen pengepræmier, men masser af ambitioner og konkurrencegejst. Dommere fra en lang række europæiske lande samt Australien er i år indforskrevet til at bedømme hundenes kvalitet. Skal I have hund? På en hundeudstilling kan man ikke købe hunde. Men med næsten 200 racer samlet på klippeøen er det et fantastisk sted at blive klogere, hvis man overvejer at købe hund. Det er nemlig altid sjovt at se flere hunde af samme race på en gang. Så kan man bedre danne sig et billede af racen og man kan få en snak med ejerne om fordele og ulemper ved netop den race. "Det er så vigtigt, at få en race, som passer til det liv, man kan tilbyde en hund i hver enkelt husstand," siger Vibeke Knudsen, kommunikationskonsulent i Dansk Kennel Klub, som er Danmarks største forening for hundeejere af både racehunde og blandingshunde. Vælger man "over evne", risikerer man, at man ikke magter hunden, når den er kommet over det nuttede hvalpestadie og er kommet i lømmelalderen. Det vidner alt for mange aflivninger og omplaceringer via internater om. Dygtige hunde Weekenden byder også på officielle konkurrencer i både lydighed og den nye, hastigtvoksende sportsgren rally-lydighed. Lydighedskonkurrencerne viser en præcision i øvelserne, som kun kan aftvinge respekt. Rally-lydighed er i kraftig vækst, fordi det er en konkurrenceform, hvor alle slags hunde kan "gøre sig". Udstillingens adresse: Rønne Stadion Nord, Torneværksvej 1, 3700 Rønne Indgangen åbner kl. 08.30, og bedømmelserne starter kl. 10.30. Der er KUN adgang for tilmeldte hunde. Det er dog muligt at købe en gæstehundebillet ved indgangen. Det koster kr. 30,- pr. hund, og man skal huske at medbringe hundens vaccinationspapirer. Hvalpe under 3 måneder har ikke adgang til udstillingen.

Læs også

Nyhedsvagt

Har du en nyhed eller en god historie?

Cecilie Friis Amstrup

Nyhedsvagt

Cecilie Friis Amstrup

cfa@hunden.dk

Skriv til os

Mest læste

Nye hunderegler gælder fra i dag i hele landet

01-07-2025 11:19, af Cecilie Friis Amstrup

Kortere snor, sundere avl og bedre trivsel: Fra den 1. juli 2025 gælder nye regler for alle hundeejere i Danmark.

7 vigtige symptomer på sygdom, som du skal holde øje med

14-01-2022 15:00, af Astrid Gerd Holtet

Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende   

Hundekroen åbner hundesalon med wellness og pelspleje

29-06-2025 06:26, af Cecilie Friis Amstrup

Fra den 1. juli kan både lokale hundeejere og gæster på Rold Gl. Kro forkæle deres hunde med vask, klip og spa i trygge og rolige omgivelser, og de første bookinger er allerede i hus.

Må min hund spise ærter?

03-08-2017 13:25, af Anne Ekenberg

Foråret og sommeren er højsæson for ærter fra vores egne haver. Vi elsker dem – især selve ærten, men mange synes også godt om bælgen, hvis man har fjernet den seje hinde indeni.  Det hele kan heldigvis også spises af vores hunde.

Sådan passer du bedst på din hund i sommervarmen

02-07-2025 08:49, af Cecilie Friis Amstrup

Sommeren kan være hård for vores firbenede venner. Hunde har svært ved at komme af med varmen, og derfor skal du som ejer tage særlige hensyn, når solen bager. Her får du gode råd til, hvordan du holder din hund sund og glad i sommervarmen.

Må min hund spise jordbær?

16-07-2017 10:07, af Anne Ekenberg

Jeg går ofte tur på en skøn natursti. Tidligere var det en jernbanestrækning, men for mange år siden blev den nedlagt, og i dag har mennesker og dyr glæde af den. På denne tid af året myldre det frem med skovjordbær. Som små røde perler lyser de op i alt det grønne, og jeg elsker at plukke af dem, når jeg med egne øjne kan se, at de modne. Og mine hunde elsker dem også, men må de egentlig få dem?

Ømme poter: Dyrlægerne fjerner mange græsavne

30-06-2025 15:40, af Cecilie Friis Amstrup

Græsavne kan bore sig ind i poter, ører og sågar øjne på hunden, og lige nu kommer menneskets bedste ven ofte slemt til skade, når den boltrer sig i det danske sommerland.

Min drøm blev til virkelighed ved VM

04-07-2025 06:30, af Cecilie Friis Amstrup

Niels Jensen og hans firbenede makker Briska's Orry hentede guld til Danmark ved Dobermann IGP VM og opfyldte dermed Niels’ drøm.

Guldbasserne fik is og vandsjov i sommersolen

05-07-2025 06:45, af Cecilie Friis Amstrup

Golden retrievere, is, glade familier og en brandbil fyldt med vand og god stemning. Guldbasseklubbens brandmandsdag blev en uforglemmelig fest for både to- og firbenede.

Dyreværnet tager gratis imod dit dyr

16-06-2020 08:46, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet