Fødevareminister Mette Gjerskov lancerer en hundepakke med fire centrale initiativer: Håndtering af strejfende hunde Mette Gjerskov foreslår at ændre mark- og vejfredsloven sådan, at den eksisterende regel om, at man må skyde omstrejfende hunde, bliver sløjfet, og at reglerne om hunde bliver samlet i hundeloven: ”Jeg synes ikke, det er en holdbar løsning at give borgerne, at de kan skyde en hund, der strejfer, uden at den skader andre dyr eller mennesker. Derfor bør denne mulighed for selvtægt slettes af lovgivningen. Den slags sager skal henvises til politiet. Samtidig vil jeg forenkle reglerne og samle de fleste bestemmelser om hunde i én lov”, siger Mette Gjerskov. Håndtering af hunde, der bider Hundelovens forbud mod bestemte hunderacer skal evalueres, og håndteringen af skambid skal ændres. ”Der er behov for en evaluering både af forbuddet mod bestemte hunderacer og af håndteringen af hunde, der bider. Hundeloven har gjort mange mennesker utrygge. Jeg vil gerne genskabe trygheden og tage hensyn til både dyrenes velfærd, til hundeejerne og til de mennesker, der er bange for hunde. Derfor har jeg nu tilrettelagt en proces, hvor vi både inddrager interessenterne og sikrer en faglig evaluering, inden jeg sender lovændringer i Folketinget. Jeg begynder på onsdag, hvor jeg har inviteret en lang række interessenter til et møde i ministeriet”, fortæller Mette Gjerskov. Servicetjek af en række forhold, der vedrører hunde Fødevareministeriet vil gennemføre et servicetjek af en række forhold vedrørende hunde, herunder bestemmelser i relation til hundekenneler, fyrværkeriloven og registrering af hunde. Oplysningsindsats til hundeejere Endelig vil Mette Gjerskov styrke oplysningen til borgerne om valg af hunderace og om ansvaret med at passe hunde. Pressemeddelelse fra Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
19 engagerede hundemennesker kunne denne weekend kalde sig færdiguddannede DKK-instruktører efter fem intense weekender på DKK Vilhelmsborg.
Foråret bringer ikke kun sol og varme, men også en øget risiko for hjertelungeorm hos hunde. Parasitten kan forårsage alvorlige sygdomsforløb, men med tidlig opdagelse og forebyggelse kan du beskytte din bedste ven.
Øjnene hos hunde er følsomme, og det kan være svært at se forskel på ufarlige og alvorlige øjenproblemer. Her får du 8 tegn på øjenproblemer, som du bør tage alvorligt
Et nyt internat i fredelige omgivelser skal give flere hunde og familiedyr en god start på næste kapitel. Med base i det tidligere pensionat styrker Dyreværnet sin indsats i Jylland.
Foråret har meldt sin ankomst, solen begynder så småt at varme, og scenen er sat, så kom og vær med til årets første store udendørs hundeudstilling, som strækker sig over hele tre dage. Danmarks største hundeorganisation, Dansk Kennel Klub, åbner endnu engang dørene til en fantastisk udstillingsweekend på Roskilde Dyrskueplads den 9.-11. maj 2025, og du er selvfølgelig inviteret med.
Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet
Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden.
Efter ni år som læsehund og næsten 300 børns trofaste lytteven har den elskede hovawart Indy trukket sig tilbage. Hun har sat tydelige spor i mange børnehjerter og efterladt en arv af læselyst, mod og tryghed.
Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse