Tallet stiger støt år for år, og aldrig før har der pr 1. december været så mange katte og hunde på Dyrenes Beskyttelses internater. De er blevet droppet, smidt ud, efterladt i papkasser eller overladt til den visse død. Nogle er blevet vanrøgtet, har ikke fået mad nok eller er ganske enkelt blevet ladt i stikken. ”Fælles for alle de mange katte og hunde, der lige nu er på vores internater, er, at de alle er blevet til overs, har været uønskede, ikke har kunnet blive hos deres familier, har levet som vilde og herreløse og er blevet syge eller på anden vis har været i nød. Nogle af dem har virkelig nogle barske historier med i bagagen,” fortæller Jens Jokumsen, projektleder for internaterne i Dyrenes Beskyttelse. Ny kedelig rekord Og netop nu, hvor der i de danske hjem gøres klar til jul og hygge, har der aldrig før været så mange hunde og katte på Dyrenes Beskyttelses internater pr. 1. december. ”Vi ser desværre, at tallet stiger hvert år, og det samme er tilfældet nu. Lige nu sidder over 1170 hunde og katte på vores internater og håber, at der er nogen derude, der vil give dem et nyt hjem og lade dem blive en del af familien”, siger Jens Jokumsen. Stigning skyldes flere dyr i nød I 2010 sad der 1. december i alt 820 katte og hunde på Dyrenes Beskyttelses internater. Det tal er i år steget til 1171. Det er en stigning på 42 procent på blot fem år. ”Forklaringen på stigningen skal findes flere steder. Det har været en varm, lang sommer, og det betyder, at de vildtlevende katte får rigtig mange kuld killinger. Derudover, så ser vi i Dyrenes Beskyttelse også flere sager, hvor folk ganske enkelt smider deres dyr ud, altså dumper dem i kasser og tasker eller efterlader dem på vores dørtrin. Og så har vores døgnåbne vagtcentral for dyr i nød gjort det nemt for folk at ringe efter hjælp. Så helt enkelt; der er desværre bare rigtig mange dyr, der af forskellige årsager kommer i nød og har brug for hjælp- og de dyr tager vi i Dyrenes Beskyttelse os af”, siger Jens Jokumsen. Vil du hjælpe? Du kan være med til at give dyrene på internaterne en god jul - klik på linket under billedet til højre. /Pressemeddelse fra Dyrenes Beskyttelse
Et nyt internat i fredelige omgivelser skal give flere hunde og familiedyr en god start på næste kapitel. Med base i det tidligere pensionat styrker Dyreværnet sin indsats i Jylland.
19 engagerede hundemennesker kunne denne weekend kalde sig færdiguddannede DKK-instruktører efter fem intense weekender på DKK Vilhelmsborg.
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
Selvom deres hund ikke har gjort noget galt, risikerer nogle danske hundeejere at få den fjernet og aflivet alene på baggrund af en tvivlsom DNA-test. Eksperter og Dyreetisk Råd opfordrer nu til at ændre loven om forbudte racer, så den bliver mere retfærdig og gennemsigtig.
En hundefødselsdag med leg, latter og masser af kærlighed minder os om, hvor meget gensyn mellem hvalpe og deres familier kan styrke båndene og skabe varige fællesskaber.
Foråret bringer ikke kun sol og varme, men også en øget risiko for hjertelungeorm hos hunde. Parasitten kan forårsage alvorlige sygdomsforløb, men med tidlig opdagelse og forebyggelse kan du beskytte din bedste ven.
Øjnene hos hunde er følsomme, og det kan være svært at se forskel på ufarlige og alvorlige øjenproblemer. Her får du 8 tegn på øjenproblemer, som du bør tage alvorligt
Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden.
Amerikansk professor i hundepsykologi har rangeret hunderacer efter, hvor intelligente de er. Her får du de ti øverste og de ti nederste
Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse