EDS: Smuk som et stjerneskud …

19-05-2023 08:00, af Anne Egede, www.hforhund.dk

European Dog Show 2023 og Agria Winner 2023 – set fra sofaen

Copyright Ridehesten.com

Dansk Kennel Klub yder den fantastiske service at sende live fra store ring – fra morgen til aften – alle 4 dage, og gør det dermed muligt for alle at følge udstillingen – også hjemme fra sofaen. Det er endda gratis at se med. 

Der er selve European Dog Show, hvor hundene kæmper om Europavinder-titlen, som gives til bedste han og bedste tæve i hver race. Samtidig afvikles også Agria winner-udstillingen, hvor titlen Agria Winner er på spil. 

De to udstillinger afvikles sideløbende, hvilket giver dejligt mange timer live stream fra store ring i selskab med smukke hunde, og interessante hundemennesker. 

Live stream fra store ring begyndte allerede kl. 9 – der var et fint formiddagsprogram med foredrag og opvisninger.
Kl. 13 startede live stream fra udstillingens afsluttende konkurrencer, og det varede frem til kl. 18. Så intet mindre end 5 timers Showdog-tv bød DKK på torsdag, på udstillingens første dag. 
Endda afviklet forbilledligt – timeplanen holdt nærmest på sekundet.   

Og det var en flot store ring, som vi blev præsenteret for. 

 

Så bliver det ikke mere dansk – i Europa

Bagtæppet, som danner baggrund for sejrspodierne, er bemærkelsesværdigt. Det var i hvert fald det første jeg bemærkede, og man ser det tydeligt – også selvom man følger begivenhederne i store ring hjemme ved skærmen.

Inspirationen er hentet hos maleren P.S. Krøyer i det klassiske billede, hvor Krøyer og hans kone, Marie, går langs Skagen Strand. 

På Bagtæppet ved European Dog Show er hunden, der ledsager de to personer på stranden, dog udskiftet med en Broholmer. Racen, som DKK reddede fra udryddelse, og ved dygtigt avlsarbejde fik genskabt. Og det i en grad, så der torsdag deltog ikke færre end 45 Broholmere på EDS, og 29 Broholmere på Agria Winner.

 

Hollywood i Herning

Men det stopper ikke der. DKK havde flere overraskelser i ærmet, eller rettere, i bagtæppet. 

Når de fire hunde, som placeres i de respektive grupper, blev short-listede gled der elegant - i bedste stjerne og rød løber stil – et nyt bagtæppe ned, nemlig en såkaldt fotovæg. Fotovæggen, med diverse logoer på, fik det til at se meget ”Hollywood-agtigt” ud, når de 4 placerede hunde indtog sejrspodierne. 

En anden fin detalje, som også løftede oplevelsen var, at skriften – ikke på væggen, men på sejrspodierne, skiftede. Under første del af live stream, fremgik det tydeligt af podierne, at vi var i gang med Agria winner-udstillingen, og da vi nåede til European Dog Show var dét skriften på podierne – om jeg så må sige.   

En anke her var dog, at vi faktisk ikke rigtig fik nogle nærbilleder af de fire vindende hunde på podierne. Det vrimlede meget hurtigt med fotografer foran podierne – selvom man faktisk skal være akkrediteret for at kunne tage billeder i store ring. 

Når fotograferne fortrak, så vi kun sejrspodierne på så lang afstand, at man nærmest ikke kunne skelne mellem en Newfoundlænder og en Skotte. 

Så der var det altså en ulempe at følge med hjemme fra sofaen. Jeg tror faktisk ikke det lykkedes mig at få set en eneste af de vindende / placerede hunde smukt stillet op på podierne – og det var irriterende.  

 

Et drys af stjernestøv

Til gengæld var der totalt stjerne-støvs-stemning når de smukke hunde blev fulgt af spotlight rundt i ringen. Det bragte – igen - Hollywood-stemning i ringen når der var spot på de enkelte hunde, mere af det, tak.

Det ville dog ikke have gjort noget hvis der havde været lidt mere musik – indimellem var store ring ganske tavs, mens dommeren fandt de fire hunde, der skulle placeres. Og så bliver det hurtigt lidt langt at følge når man sidder bag en skærm. Måske var det anderledes i hallen, det håber jeg.

Hvad jeg også håber er, at flere tilskuere – udstillere - de næste tre dage vil finde ind til store ring, og følge de afsluttende konkurrencer. 

Man bør unde sig selv den oplevelse – det er ikke hver dag, at hunde fra hele Europa samles i Danmark. 

Så vidt jeg lige husker, så var den seneste Europa-udstilling her i landet – inden i dag – tilbage i 1997. Der kan altså sagtens gå et par og tyve år før man igen har chancen at se stjernehunde fra hele Europa løbe ind i store ring på en dansk udstilling.

 

Vidunderligt svært

Og det var vitterlig stjernehunde vi fik fornøjelsen af, her på udstillingens første dag. Der var ikke en eneste hund i store ring, som ikke med rimelighed kunne være blevet blandt de fire placerede på podierne. 

Jeg vil tro, det må have været både svært og vidunderligt at være dommer med alle de smukke hunde, de blev præsenteret for.   

Hvis jeg skal dømme efter min oplevelse – også selvom det var som sofakartoffel – og nu vi er ved stjerner – stjernehunde - så er Dansk Kennel Klub med sin flotte og professionelle afvikling af konkurrencerne i store ring – godt på vej til et stjerneskud af en udstilling.

 

Her er links til dagens streaming

Formiddagsprogram fra klokken 9.00: https://www.youtube.com/watch?v=uFV42zssVBY&list=PLHj46EqyZ44dvIT7u47RG6Z8EYabHRu_Y&index=2

Agria Winner Show fra klokken 13:  https://www.youtube.com/watch?v=0RyODwpY5Lg&list=PLHj46EqyZ44dvIT7u47RG6Z8EYabHRu_Y&index=3

European Dog Show fra klokken 15.00: https://www.youtube.com/watch?v=CUbeuHVXrPI&list=PLHj46EqyZ44dvIT7u47RG6Z8EYabHRu_Y&index=4

 

Læs også

Til minde om Poul Ørnemark

19-07-2023 12:15, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

I juni måned døde Poul Ørnemark. I den forbindelse udgiver vi denne artikel om den dygtige dommer. En artikel, der er trykt i februarnummeret af HUNDEN fra 2021. Her mødte vi Poul til en snak i forbindelse med, at han netop havde modtaget titlen som DKK's første æresdommer

Alle billeder fra EDS er online

24-05-2023 12:16, af Kristine Ulsø Olsen

Hundens fotografer havde en travl weekend under European Dog Show i Herning, hvor der blev taget et hav af billeder. Knapt 7000 billeder er online, som nu kan ses i vores database

EDS: We´ll meet again

22-05-2023 09:18, af Anne Egede, www.hforhund.dk

Det er overstået. Slut. Forbi. Projektørerne er slukket. Sejrspodierne pillet fra hinanden og pakket ned. Det smukke bagtæppe rullet sammen. Snart er de sidste hundehår fejet op i Herning Messecenter. I løbet af en dag eller to vil Herning Messecenter være tilbage til sit sædvanlige jeg, uden spor af fire dages fantastisk hundefest

Nyhedsvagt

Har du en nyhed eller en god historie?

Anne Cecilie Sohl

Nyhedsvagt

Anne Cecilie Sohl

acs@wiegaarden.dk

Skriv til os

Mest læste

7 vigtige symptomer på sygdom, som du skal holde øje med

14-01-2022 15:00, af Astrid Gerd Holtet

Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende   

10 tegn på kræft hos hunde

26-06-2021 10:10, af Astrid Gerd Holtet

Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse

Dyreværnet tager gratis imod dit dyr

16-06-2020 08:46, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet

Seniorhunden – 10 ting der sker når hunden bliver gammel

15-10-2017 12:03, af Astrid Gerd Holtet

Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden. 

Må min hund spise kirsebær?

27-07-2017 09:48, af Anne Ekenberg

Kirsebærrene falder næsten af sig selv ned i munden på mig, når jeg ryster en gren. Store, runde og med den smukkeste vinrøde – ja næste sorte – farve smager de vidunderligt. Stenene spytter jeg ud i hånden, og det er der en god grund til

Overblik: Regler for hunde på fly

16-03-2018 15:00, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Ønsker man at få sin hund med på en rejse, er der stor forskel på reglerne hos de enkelte flyselskaber. Derfor er det vigtigt, at man sætter sig ind i selskabets regler, inden man drager mod lufthavnen. Vi bringer her et overblik

Må min hund spise ærter?

03-08-2017 13:25, af Anne Ekenberg

Foråret og sommeren er højsæson for ærter fra vores egne haver. Vi elsker dem – især selve ærten, men mange synes også godt om bælgen, hvis man har fjernet den seje hinde indeni.  Det hele kan heldigvis også spises af vores hunde.

8 tegn på øjenproblemer

20-07-2022 10:37, af Astrid Gerd Holtet

Øjnene hos hunde er følsomme, og det kan være svært at se forskel på ufarlige og alvorlige øjenproblemer. Her får du 8 tegn på øjenproblemer, som du bør tage alvorligt

Fra Magasinet HUNDEN: Hundeklinikken gør dyrlægebesøget hyggeligt

26-05-2023 12:31, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Alle hunde skal på et eller andet tidspunkt forbi dyrlægen, og det er ikke alle, der synes, det er en fest. På Hundeklinikken i København gør de noget ved dyrlægeangst med deres helt specielle tilgang til hundene

10 grunde til hundens slikken

15-01-2016 10:36, af Tine Luther
Hunde slikker på hvad som helst af mange forskellige årsager. En hund plejer bl.a. sin pels og afslører sit humør med tungen, den viser sin kærlighed og sin plads i hierarkiet samt knytter bånd til sine hvalpe. Huffinton Post har opstillet ti grunde til, at hundens tunge er et vigtigt redskab.