EDS: It´s a kind of magic …

20-05-2023 06:57, af Anne Egede, www.hforhund.dk

Sidst jeg var i Messecenter Herning, gik jeg 11 kilometer på den samme udstillingsdag. Der kan sikkert siges en masse godt om at gå mange kilometer om dagen, men jeg husker også, at jeg var ret træt i fødderne om aftenen.
For Messecenter Herning er stort, og på DKK-udstillinger er der er altid meget at opleve, det gælder selvfølgelig ikke mindst når udstillingen er et EDS.  Og nogle gange er der altså langt mellem hallerne, hvor det man gerne vil følge foregår.
Med mindre, at man ser med fra computeren. 

Copyright Ridehesten.com

Sideløbende med EDS er Dansk Kennel Klub også vært for Verdensmesterskabet i Dog Dancing, nærmere bestemt FCI Dog Dancing World Championship. 

Dogdancere fra hele verden er således tjekket ind i Herning. Dansen begyndte fredag morgen, og fortsatte det meste af dagen. Hvilket var samtidig med, at der også var interessante formiddagsaktiviteter i store ring, og – senere på dagen – gruppebedømmelser i store ring.
Jeg havde derfor, dagen igennem, to iPads og en computer kørende, så jeg kunne følge med i det hele – på én gang. 
For det er jo netop noget af det totalt praktiske ved at følge EDS hjemme fra sofaen – man kan rent faktisk – ligesom Hermione Granger i Harry Potter-bøgerne - være flere steder på samme tid.

 

Danske Medaljer
Lad det være sagt med det samme, jeg har absolut ingen viden om Dog Dancing.  
Jeg kan derfor ikke komme med betragtninger om teknik, sværhedsgrad og alt den slags. Men, ved I hvad, det er faktisk også ligegyldigt. 
Der er det herlige ved Dogdance, at man kan springe direkte ind som tilskuer, og så bare kigge og lade sig begejstre. 
Én ting har jeg dog forstået, som ved så mange andre sportsgrene, gælder det også i Dog Dancing om at få flest point.
Og det danske Dogdancer-landshold scorede massevis af point. Faktisk så mange point, at de endte med sølvmedaljerne i det, der rettelig hedder Heelwork to music. Fantastisk flot. 
To danske Dogdancere kvalificerede sig endda til den individuelle finale, som afholdes på søndag. 
Det skal tilføjes, at live stream fra hundedansen kørte perfekt, og i øvrigt blev sendt fra en hal, som var pyntet smukt, festligt - og også lidt højtideligt på den gode måde - med de deltagende nationers flag. 

 

Fine nærbilleder af vinderne
Kl. 13 begyndte Live stream fra gruppekonkurrencerne i de to udstillinger, først Agria Winner og, fra kl. 15, EDS. 
Også fredag kørte det hele efter den berømte snor. De mener det alvorligt i Dansk Kennel Klub når de lægger en tidsplan, kan jeg bare konstatere. Flot at man med alle de hunde og alle de konkurrencer – gruppebedømmelser – der er, formår at afvikle det hele nærmest på klokkeslæt.  
Var eftermiddagens Store Ring god torsdag – og det var den – så var det næsten bedre fredag.
Ikke mindst fordi fredagen gav os, der sidder hjemme bag skærmen og følger med, mange fine nærbilleder af hundene i ringen – også når de fire vindende hunde poserede på sejrspodierne. Tak for det. 
Igen i dag var gruppekonkurrencerne et overflødighedshorn af lækre hunde.  Kvaliteten af de deltagende hunde i store ring er vitterlig – set fra min sofa – meget høj, og det gælder alle hunde i store ring.

 

Tre gange Dansk til BIS
Torsdag nævnte jeg Broholmeren, racen som pryder store rings meget flotte bagtæppe. Fredag kom en anden af de danske nationalracer i fokus. EDS´ Gruppe 7 – de stående jagthunde – blev vundet af en Gammel Dansk Hønsehund – den bedste af 28 deltagende Gamle Danske Hønsehunde. 
Den gamle dansker er - selvfølgelig, fristes man til at sige – ejet af en anden dansker. Så vidt jeg kan se, er ejeren endda også opdrætter af denne fine Gamle Danske Hønsehund.
Det er nemlig en anden fordel ved at følge EDS hjemmefra – man kan hurtigt slå hundene i store ring op, og få yderligere informationer om den enkelte hund. Dansk Kennel Klub har lagt både katalog, ringlister og resultater, efterhånden som de foreligger, på nettet - frit tilgængeligt for alle.
Så allerede på dag to af EDS er vi altså sikret, ikke bare dansk deltagelse, men tredobbelt dansk deltagelse, kan man måske sige, i søndagens Best in Show.
Jeg håber, der vil være en masse mennesker - med Dannebrog – tilstede i hallen til at supporte denne gennemdanske ekvipage, når udstillingens store BIS-finale på søndag afslutter EDS 2023. 
Det er jo så ulempen ved at følge EDS fra skærmen – det er ikke rigtig muligt at støtte ens favoritter i store ring. 

 

 

Magisk udstilling 
Til gengæld kan man – fra sofaen – få detaljer med, som man ikke fanger når man sidder i hallen. Skulle man være gået glip af noget fra live streamen i store ring, så kan man med det samme køre en replay på YouTube – her er det igen en fordel at have flere elektroniske enheder i gang. 
Jeg vil sige, at med alle de spændende ting, der fredag foregik på EDS, så må dagen falde ud med 1-0 til sofakartoflerne. 
Vi kunne nemlig være, ikke bare flere steder på samme tid, men også bevæge os i både fortid og nutid – alt sammen i bedste Hermione Granger-stil.
Hvilket passer ganske godt til Dansk Kennel Klubs EDS – for indtil nu har det altså været en magisk udstilling…

 

Her kan du se dagens formiddagsprogram fra klokken 9.00

 

Her kan du se dagens Agria Winner Show fra klokken 13.00

 

 

Her kan du se dagens European Dog Show fra klokken 15.00

 

Læs også

Til minde om Poul Ørnemark

19-07-2023 12:15, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

I juni måned døde Poul Ørnemark. I den forbindelse udgiver vi denne artikel om den dygtige dommer. En artikel, der er trykt i februarnummeret af HUNDEN fra 2021. Her mødte vi Poul til en snak i forbindelse med, at han netop havde modtaget titlen som DKK's første æresdommer

Alle billeder fra EDS er online

24-05-2023 12:16, af Kristine Ulsø Olsen

Hundens fotografer havde en travl weekend under European Dog Show i Herning, hvor der blev taget et hav af billeder. Knapt 7000 billeder er online, som nu kan ses i vores database

EDS: We´ll meet again

22-05-2023 09:18, af Anne Egede, www.hforhund.dk

Det er overstået. Slut. Forbi. Projektørerne er slukket. Sejrspodierne pillet fra hinanden og pakket ned. Det smukke bagtæppe rullet sammen. Snart er de sidste hundehår fejet op i Herning Messecenter. I løbet af en dag eller to vil Herning Messecenter være tilbage til sit sædvanlige jeg, uden spor af fire dages fantastisk hundefest

Live streaming fra Herning

31-10-2013 11:15, af Tine Luther
Skal du ikke til Dansk Kennel Klubs internationale udstilling i Herning? Du kan alligevel følge med i slagets gang!

Eukanuba World Challenge

11-12-2015 08:04, af Tine Luther
Igen i år giver Eukanuba alle hundeentusiaster over hele verden mulighed for at opleve Eukanuba World Challenge hjemme fra sofaen via live streaming den 12. december. Også Amsterdam Winner Show den 11.-13. december vil blive streamet. Følg med via link i denne nyhed.

NM i agility 2013

09-08-2013 08:24, af Tine Luther
De nordiske mesterskaber i agility, der løber af stablen nu på søndag, kan følges via live streaming.

Live streaming af Eukanuba World Challenge 2011

16-12-2011 13:31, af Tine Luther
Følg med på nettet, når Eukanuba World Challenge-finalen løber af stablen den kommende weekend i Florida.

Live-streaming fra Crufts

07-03-2012 14:25, af Tine Luther
Kig med når der live–streames fra verdens største hundeudstilling, Crufts, fra den 8. – 11. marts 2012. Flere end 21.000 hunde udstilles – heraf 47 danske.

World Dog Show i Paris

06-07-2011 11:02, af Anne Kristine Tollestrup
I morgen går det løs til en af årets største udstillinger: World Dog Show 2011. Følg med hjemmefra på live-streaming.

Live streaming fra udstillingen i Herning

30-10-2015 14:28, af Tine Luther
Kommer du ikke til Dansk Kennel Klubs udstilling i Herning i weekenden? Så kan du heldigvis følge med hjemme fra sofaen.

Nyhedsvagt

Har du en nyhed eller en god historie?

Anne Cecilie Sohl

Nyhedsvagt

Anne Cecilie Sohl

acs@wiegaarden.dk

Skriv til os

Mest læste

Beskyt dit kæledyr mod flåtbårne sygdomme

16-04-2024 08:37, af Anne Cecilie Sohl

I takt med at temperaturerne stiger, stiger risikoen for flåtbid hos både dyr og mennesker. Derfor er det nu tid til at være ekstra opmærksom på flåter og de farer, de udgør for vores kæledyr, advarer dyrlæge, der samtidig giver gode råd til, hvordan du bedst beskytter dine firbenede venner mod de flåtbårne sygdomme, der kan have alvorlige konsekvenser for din hunds og kats helbred.

7 vigtige symptomer på sygdom, som du skal holde øje med

14-01-2022 15:00, af Astrid Gerd Holtet

Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende   

10 tegn på kræft hos hunde

26-06-2021 10:10, af Astrid Gerd Holtet

Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse

Seniorhunden – 10 ting der sker når hunden bliver gammel

15-10-2017 12:03, af Astrid Gerd Holtet

Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden. 

Alle store dyreinteresseorganisationer vil sammen løfte sundheden og velfærden for danske hunde

15-04-2024 12:21, af Anne Cecilie Sohl

For at sikre, at vi i Danmark avler de sundeste hunde med det bedst mulige udgangspunkt for et godt liv, er de største dyreinteresseorganisationer nu gået sammen i et historisk samarbejde.

Dyreværnet tager gratis imod dit dyr

16-06-2020 08:46, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet

Kedelig tendens blandt indleverede hittehunde hos Dyreværnet

11-04-2024 11:16, af Anne Cecilie Sohl

Flere og flere hunde bliver indleveret hos Dyreværnet uden at være registreret i Dansk Hunderegister.

8 tegn på øjenproblemer

20-07-2022 10:37, af Astrid Gerd Holtet

Øjnene hos hunde er følsomme, og det kan være svært at se forskel på ufarlige og alvorlige øjenproblemer. Her får du 8 tegn på øjenproblemer, som du bør tage alvorligt

Hunde og hugorme er en dårlig kombination

02-04-2024 10:53, af Anne Cecilie Sohl

Selv om frosten dårligt har sluppet sit tag i jorden, er hugormen allerede vågnet fra sin dvale. På denne årstid er den stadig sløv og når ikke altid at flygte, når den hører vores hunde komme. Derfor er der risiko for, at de bliver bidt. Langt de fleste hunde overlever, men et hugormebid kan have livsfarlige konsekvenser, advarer Agria Dyreforsikring. 

10 grunde til hundens slikken

15-01-2016 10:36, af Tine Luther
Hunde slikker på hvad som helst af mange forskellige årsager. En hund plejer bl.a. sin pels og afslører sit humør med tungen, den viser sin kærlighed og sin plads i hierarkiet samt knytter bånd til sine hvalpe. Huffinton Post har opstillet ti grunde til, at hundens tunge er et vigtigt redskab.