Dyrebeskyttelsesorganisation skifter navn for at redde flere dyr

28-06-2014 10:50, af Tine Luther
Dyrebeskyttelsesorganisationen WSPA har skiftet navn til World Animal Protection. Det er skert, fordi der på globalt plan er for få i den almindelige befolkning, der kender WSPA. Det nye navn skal hjælpe organisationen med at beskytte millioner af dyr over hele verden.

WSPA – World Society for the Protection of Animals – har beskyttet dyr i nød de sidste 50 år og er en af verdens førende dyrebeskyttelsesorganisationer. I Danmark kender mange mennesker navnet WSPA og ved, hvad organisationen arbejder med. Men på globalt plan er der kun 7 % af den almindelige befolkning, der kender organisationens navn. Det er et problem – både for organisationen selv, for de dyr, den arbejder for at hjælpe, og for de mennesker, der gerne vil støtte arbejdet for at stoppe dyremishandling verden over, men som ikke ved, hvor de kan gøre det. Derfor har WSPA taget konsekvensen og ændret navn til World Animal Protection. Har bl.a. stoppet masseaflivninger af hunde ”Vi har stoppet masseaflivningerne af hunde på blandt andet Bali og i Bangladesh ved at vaccinere mod rabies. Vi har reddet hundredtusinder af dyr, der er blevet fanget i naturkatastrofer. Vi har sat en stopper for de grusomme bjørnedanse i Grækenland, Tyrkiet og Inden. Og vi arbejder for at give landbrugsdyr bedre forhold. Det arbejde kan vi kun fortsætte, hvis folk støtter os. Og hvis de ikke kender os, kan de heller ikke støtte vores arbejde,” siger Gitte Buchhave, direktør i World Animal Protection Danmark. Vil stille os stærkere Det nye navn skal med det samme fortælle, hvad organisationen arbejder med. Det skal være klart, præcist og let at huske. De kriterier mener Gitte Buchhave, at navnet World Animal Protection opfylder. ”Det vil være en stor hjælp for os at have et navn, som folk over hele verden genkender. Det vil stille os langt stærkere i arbejdet for at gøre verden til at bedre sted for dyr – og at få andre til at gøre det samme,” siger Gitte Buchhave og fortsætter: ”Sidste år var der næsten 50.000 privatpersoner i Danmark, der gav et økonomisk bidrag til vores arbejde. Vi er meget taknemmelige for, at så mange danskere vil støtte vores arbejde – men der er mange flere dyr, der har brug for vores hjælp, og derfor er vi nødt til at blive ved med at vokse som organisation globalt set. Det tror vi, at det nye navn vil hjælpe os til.” SE VIDEOKLIP om World Animal Protection samt mere om organisationen via links under billedet til højre.

Læs også

Nyhedsvagt

Har du en nyhed eller en god historie?

Cecilie Friis Amstrup

Nyhedsvagt

Cecilie Friis Amstrup

cfa@hunden.dk

Skriv til os

Mest læste

Hver pote tæller hos Dyreværnets nye internat

18-04-2025 07:00, af Cecilie Friis Amstrup

Et nyt internat i fredelige omgivelser skal give flere hunde og familiedyr en god start på næste kapitel. Med base i det tidligere pensionat styrker Dyreværnet sin indsats i Jylland.

Nye instruktører klar til træningspladserne

28-04-2025 15:13, af Cecilie Friis Amstrup

19 engagerede hundemennesker kunne denne weekend kalde sig færdiguddannede DKK-instruktører efter fem intense weekender på DKK Vilhelmsborg.

7 vigtige symptomer på sygdom, som du skal holde øje med

14-01-2022 15:00, af Astrid Gerd Holtet

Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende   

Uklare regler gør hundeloven til en fælde for ejere

25-04-2025 09:07, af Cecilie Friis Amstrup

Selvom deres hund ikke har gjort noget galt, risikerer nogle danske hundeejere at få den fjernet og aflivet alene på baggrund af en tvivlsom DNA-test. Eksperter og Dyreetisk Råd opfordrer nu til at ændre loven om forbudte racer, så den bliver mere retfærdig og gennemsigtig.

Hundefødselsdag med logrende haler og store smil

26-04-2025 07:29, af Cecilie Friis Amstrup

En hundefødselsdag med leg, latter og masser af kærlighed minder os om, hvor meget gensyn mellem hvalpe og deres familier kan styrke båndene og skabe varige fællesskaber.

Hjertelungeorm truer danske hunde

29-04-2025 10:46, af Cecilie Friis Amstrup

Foråret bringer ikke kun sol og varme, men også en øget risiko for hjertelungeorm hos hunde. Parasitten kan forårsage alvorlige sygdomsforløb, men med tidlig opdagelse og forebyggelse kan du beskytte din bedste ven.

8 tegn på øjenproblemer

20-07-2022 10:37, af Astrid Gerd Holtet

Øjnene hos hunde er følsomme, og det kan være svært at se forskel på ufarlige og alvorlige øjenproblemer. Her får du 8 tegn på øjenproblemer, som du bør tage alvorligt

Seniorhunden – 10 ting der sker når hunden bliver gammel

15-10-2017 12:03, af Astrid Gerd Holtet

Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden. 

AFSLØRING: De 10 klogeste hunderacer

27-08-2019 08:57, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Amerikansk professor i hundepsykologi har rangeret hunderacer efter, hvor intelligente de er. Her får du de ti øverste og de ti nederste

10 tegn på kræft hos hunde

26-06-2021 10:10, af Astrid Gerd Holtet

Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse