Foråret er lige på trapperne, og med sig bringer det de første forårsbebudere, der langsomt titter frem fra den kolde jord. De smukke blomster indvarsler en lysere og varmere tid, og giver mennesker som dyr nyt mod på tilværelsen. Men de smukt dekorerende planter kan i nogle tilfælde være farlige for vores firbenede venner, der også mærker forårskådheden. Det kan variere fra plante til plante, hvilke dele der er giftige. Erantis Lige nu skyder den gule blomst op alle vegne. Her er det rodknoldene, der kan være giftige for hunden. Typiske symptomer på forgiftning af erantis er opkast, diarre og forstyrret hjerterytme. Tulipan Tulipanen er smuk, og gør sig vidunderligt i en buket. Desværre er hele planten giftig – altså blomst, blade, stængel og løg. Tulipanen indeholder giftstoffer, der alene ved kontakt med huden kan give irritation. Hvis giftstofferne indtages, kan det medføre store maveproblemer for hunden. Dog er det forskelligt, hvor giftige de forskellige sorter af tulipan er. En god tommelfingerregel er, at kontakte dyrlægen ved mistanke om indtag. Lilje Her er det blomsten, der er den giftige del af planten. Den indeholder et stof, der kan medføre nyresvigt og i værste fald død. Liljekonval Liljekonvallen er smuk, men alle dele af planten er yderst giftig. Den vokser vildt i skov og krat, og de velduftende blomster gør den tillokkende. En forgiftning kan medføre store hjerteproblemer hos din hund. Påskelilje Den flotte forårsblomst indeholder flere aktive stoffer, som er farlige for hunden. Det er specielt saften og løget, der kan være skadeligt og forgiftning kan medføre lammelser og pludselige kollaps. Påskeliljens udbredelse og giftighed gør det vigtigt at være ekstra opmærksom; giften fra én påskelilje kan potentielt koste en stor hund livet. Rododendron Den almindelige stedsegrønne haveplante kan forårsage opkastning, kramper og hjertestop hos hunde. Derfor skal man holde et ekstra øje på hunden, hvis den nærmer sig planten. Hele planten er giftig. Hyacint Hyacinten indeholder farlige alkaloider, der kan give hunden opkastning, diarré, depression og kramper.
Sommeren kan være hård for vores firbenede venner. Hunde har svært ved at komme af med varmen, og derfor skal du som ejer tage særlige hensyn, når solen bager. Her får du gode råd til, hvordan du holder din hund sund og glad i sommervarmen.
Mynderne sprinter gennem det nordjyske landskab med blikket stift rettet mod den kunstige hare. Lure coursing forener fart og fokus med glæden ved at se hundene udleve deres medfødte instinkter i et varmt fællesskab blandt hundeejere.
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
Foråret og sommeren er højsæson for ærter fra vores egne haver. Vi elsker dem – især selve ærten, men mange synes også godt om bælgen, hvis man har fjernet den seje hinde indeni. Det hele kan heldigvis også spises af vores hunde.
Et liv uden gåture, tryghed eller selskab – og med mundkurv på. Sådan begyndte tilværelsen for Jessi, en sort pudelblanding, der aldrig havde fået lov at være hund på hundens præmisser. Først da hun blev indleveret på Dyrenes Beskyttelses internat i Nordjylland, begyndte rejsen mod et bedre liv.
Golden retrievere, is, glade familier og en brandbil fyldt med vand og god stemning. Guldbasseklubbens brandmandsdag blev en uforglemmelig fest for både to- og firbenede.
Den elskede schipperke Ludo blev på hans 14 års fødselsdag fejret med flag og forkælelse på Rold Gl. Kro - Danmarks første hundekro af hans ejer, Ann-Christina Nielsen, som har fulgt ham tæt gennem et langt hundeliv med både sygdom, triumfer og kærlighed.
Skolehunden James blev nøglen til eksamensro og succes for Magnus i 9. klasse.
Kortere snor, sundere avl og bedre trivsel: Fra den 1. juli 2025 gælder nye regler for alle hundeejere i Danmark.
Fra sommertræning i baghaven til 30 titler og stjernestatus. For Sofus, der fylder fire år i dag, er Sirius blevet en livsglad livsstil, og sammen med ejer Margit har han fundet en hverdag fyldt med motivation, glæde og samarbejde.