Som så mange andre discipliner består schweisshundearbejde ikke kun af konkrete arbejdsopgaver med at finde anskudte eller påkørte dyr. Der findes også de såkaldte schweissprøver, hvor hundene arbejder på spor lagt ud til formålet og præmieres afhængigt af deres indsats. Prøverne er et vigtigt redskab i forhold til at finde avlshunde med gode schweissegenskaber. Prøven anno 2012 Årets Eliteschweissprøve blev afholdt i Klosterheden Plantage den 16. september 2012. Der var 16 hunde tilmeldt prøven fordelt med 10 hunde på 1000m/40 timers spor og 6 hunde på 1000m/20 timers spor. Eliteschweissvinder blev Labrador Coco Loco´s Premium Dark Chocolate/Pia Rix, som også prøven i 2009. De øvrige præmierede var: 1.pr. 1000m/40 timer Brown Hunt's Quattro/Helle Døj 2.pr. 1000m/40 timer Sostacks Go For It Fifi/Lene Jørgensen 1.pr. 1000m/20 timer Ma-Zip's Zito/Knud Erik Christensen 1.pr. 1000m/20 timer Brown Hunt's Pasta/Pernille Lillevang 1.pr. 1000m/20 timer Thea/Benny Frænde Jensen (Tysk Ruhår) 3.pr. 1000m/20 timer Enja/Berit Seljåsen fra Norge med Beagle Hvad er en schweissprøve? En schweissprøve handler om at aafprøve hundene under naturtro forhold. Ude i terrænet lægges et spor med schweiss (blod) fra hjortevildt, dog kan man anvende okseblod på de korte spor (400 m/3 timer). Sporet kan være henholdsvis 400 eller 1000 m langt og mellem tre og 40 timer gammelt. De letteste spor indeholder masser af schweiss og har blot et par knæk (retningsskift); de sværere har flere knæk, mindre schweiss og kan eksempelvis krydse smalle vandløb for at vanskeliggøre opgaven. Undervejs på sporet er der konstrueret ”sårlejer”, der er markeret ved tiltrædning af stedet og afsætning af rigeligt schweiss. Under en schweissprøve er det hundens præstation, der bedømmes – ikke førerens. Dommeren vurderer hundens sporvilje, -evne og -lyst, herunder koncentration, selvstændighed og ro.
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
19 engagerede hundemennesker kunne denne weekend kalde sig færdiguddannede DKK-instruktører efter fem intense weekender på DKK Vilhelmsborg.
Et nyt internat i fredelige omgivelser skal give flere hunde og familiedyr en god start på næste kapitel. Med base i det tidligere pensionat styrker Dyreværnet sin indsats i Jylland.
Selvom deres hund ikke har gjort noget galt, risikerer nogle danske hundeejere at få den fjernet og aflivet alene på baggrund af en tvivlsom DNA-test. Eksperter og Dyreetisk Råd opfordrer nu til at ændre loven om forbudte racer, så den bliver mere retfærdig og gennemsigtig.
Foråret bringer ikke kun sol og varme, men også en øget risiko for hjertelungeorm hos hunde. Parasitten kan forårsage alvorlige sygdomsforløb, men med tidlig opdagelse og forebyggelse kan du beskytte din bedste ven.
En hundefødselsdag med leg, latter og masser af kærlighed minder os om, hvor meget gensyn mellem hvalpe og deres familier kan styrke båndene og skabe varige fællesskaber.
Øjnene hos hunde er følsomme, og det kan være svært at se forskel på ufarlige og alvorlige øjenproblemer. Her får du 8 tegn på øjenproblemer, som du bør tage alvorligt
Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden.
Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse
Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet