Ti grunde til hundens slikken Hunde slikker på hvad som helst af mange forskellige årsager. En hund plejer bl.a. sin pels og afslører sit humør med tungen, den viser sin kærlighed og sin plads i hierarkiet samt knytter bånd til sine hvalpe. Huffinton Post har opstillet ti grunde til, at hundens tunge er et vigtigt redskab. 1. Kommer hunden løbende med halen i vejret og giver dig et tungekys, står humørometret på 10. Sidder den derimod i en krog og bliver ved med at slikke sig, er humørometret på nulpunktet, og du bør finde ud af hvorfor. 2. Hvis en hund slikker sig selv hele tiden, er den syg, ulykkelig, nervøs eller ensom. Hundeejere må holde øje med tungens aktiviteter. 3. Når hunden slikker en anden hund, viser den, at den kender sin plads i hierarkiet. Den unge hund giver typisk den ældre, respekterede hund et slik i mundvigen. 4. Hundemoderen styrker båndet til sine hvalpe ved at slikke dem. Båndet bliver nærmest klistret fast. 5. Enhver hundeejer ved, at det er ren kærlighed, når man kommer hjem og får et ordentligt smækkys af Fido. 6. En hund "bider negle" ved at slikke på sig selv for at reducere stressniveauet og blive roligere. 7. Hunde slikker på alt, hvad de synes, dufter dejligt. Så bliver du slikket af en hund, synes den nok, du dufter godt. 8. Hunden bruger nogle gange tungen for at fortælle os noget. Desværre forstår vi ikke altid beskeden. 9. Man skal da være præsentabel, og hunden tager bad, reder sit hår og tager deo på med tungen. 10. Hundespyt indeholder enzymer, som gør det bakteriedræbende, så hvis de har fået en rift, har de sårrens lige ved munden. Kilde: dagens.dk /Lotte Nygaard
Et nyt internat i fredelige omgivelser skal give flere hunde og familiedyr en god start på næste kapitel. Med base i det tidligere pensionat styrker Dyreværnet sin indsats i Jylland.
19 engagerede hundemennesker kunne denne weekend kalde sig færdiguddannede DKK-instruktører efter fem intense weekender på DKK Vilhelmsborg.
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
I "Din kompetente hund" formidler tre af landets førende hundeeksperter ny og forskningsbaseret viden om hunde, der kan hjælpe os med at forstå hundens natur og behov.
Selvom deres hund ikke har gjort noget galt, risikerer nogle danske hundeejere at få den fjernet og aflivet alene på baggrund af en tvivlsom DNA-test. Eksperter og Dyreetisk Råd opfordrer nu til at ændre loven om forbudte racer, så den bliver mere retfærdig og gennemsigtig.
En hundefødselsdag med leg, latter og masser af kærlighed minder os om, hvor meget gensyn mellem hvalpe og deres familier kan styrke båndene og skabe varige fællesskaber.
Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse
Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden.
Øjnene hos hunde er følsomme, og det kan være svært at se forskel på ufarlige og alvorlige øjenproblemer. Her får du 8 tegn på øjenproblemer, som du bør tage alvorligt
Amerikansk professor i hundepsykologi har rangeret hunderacer efter, hvor intelligente de er. Her får du de ti øverste og de ti nederste