Terapihunde hjælper voldsramte kvinder

30-11-2014 11:31, af Tine Luther
To labrador retrievere arbejder som terapihunde på en psykiatrisk klinik i Sverige. Den svenske kennelklub har for første gang uddelt udmærkelsen ”Årets sociale tjenestehund” – og den gik til de to labradorer.
Copyright Ridehesten.com
Hundene, der netop er blevet kåret som ”Årets sociale tjenestehund” af den svenske kennelklub, har stor værdi for voldsramte kvinder tilknyttet en psykiatrisk klinik. (Modelfoto: Shutterstock)

Labrador retrieverne Jack (Älvgårdens Jack Daniels No Seven), 6 år og Pepper (Let's Swing Sgt Pepper), 4 år, arbejder sammen med deres ejer Lena Stenvall som terapihunde på den psykiatriske klinik i Skellefteå i Sverige. Der er de en vigtig støtte for voldsramte kvinder. På klinikken arbejdes der meget i grupper med de voldsramte kvinder, og hundene er en vigtig del af det hele. Personer, som er blevet udsat for svære traumer, har brug for ro og tryghed, og i den forbindelse er hundene gode på flere måder. Hundene er en stor hjælp i arbejdet Jack og Pepper har alle de kvaliteter, der skal til. Jack er meget rolig og stabil. Det er Pepper også, men han har en yderligere dimension, som et god for kvinderne. Han er stedets klovn med evnen til at løfte stemningen. Hundene går løse rundt og arbejder selvstændigt med den vigtige opgave at se og bekræfte alle, der er i rummet. De er også gode til at se, om en fra gruppen har en ekstra svær dag – og så sidder de gerne længere hos vedkommende. Det er også med til at gøre Lena Stenvall opmærksom på, hvem hun skal koncentrere sig ekstra om – og det er jo en hjælp i arbejdet. Jack og Pepper er to af de første terapihunden i den svenske psykiatri, og Jacks uddannelse er betalt af klinikken. Tillid til de 4-benede – Forskning viser, at personer, der har svært ved at stole på 2–benede fortsat kan have tillid til 4–benede. I dag findes der flere uddannede terapihunde, som ikke arbejder, og det er synd. Alle mennesker har brug for at føle tryghed, siger Lena Stenvall, som håber, at anvendelsen af terapihunde bliver mere udbredt. Kilde: skk.se

Læs også

Nyhedsvagt

Har du en nyhed eller en god historie?

Cecilie Friis Amstrup

Nyhedsvagt

Cecilie Friis Amstrup

cfa@hunden.dk

Skriv til os

Mest læste

Hver pote tæller hos Dyreværnets nye internat

18-04-2025 07:00, af Cecilie Friis Amstrup

Et nyt internat i fredelige omgivelser skal give flere hunde og familiedyr en god start på næste kapitel. Med base i det tidligere pensionat styrker Dyreværnet sin indsats i Jylland.

Nye instruktører klar til træningspladserne

28-04-2025 15:13, af Cecilie Friis Amstrup

19 engagerede hundemennesker kunne denne weekend kalde sig færdiguddannede DKK-instruktører efter fem intense weekender på DKK Vilhelmsborg.

7 vigtige symptomer på sygdom, som du skal holde øje med

14-01-2022 15:00, af Astrid Gerd Holtet

Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende   

Uklare regler gør hundeloven til en fælde for ejere

25-04-2025 09:07, af Cecilie Friis Amstrup

Selvom deres hund ikke har gjort noget galt, risikerer nogle danske hundeejere at få den fjernet og aflivet alene på baggrund af en tvivlsom DNA-test. Eksperter og Dyreetisk Råd opfordrer nu til at ændre loven om forbudte racer, så den bliver mere retfærdig og gennemsigtig.

Hundefødselsdag med logrende haler og store smil

26-04-2025 07:29, af Cecilie Friis Amstrup

En hundefødselsdag med leg, latter og masser af kærlighed minder os om, hvor meget gensyn mellem hvalpe og deres familier kan styrke båndene og skabe varige fællesskaber.

Hjertelungeorm truer danske hunde

29-04-2025 10:46, af Cecilie Friis Amstrup

Foråret bringer ikke kun sol og varme, men også en øget risiko for hjertelungeorm hos hunde. Parasitten kan forårsage alvorlige sygdomsforløb, men med tidlig opdagelse og forebyggelse kan du beskytte din bedste ven.

8 tegn på øjenproblemer

20-07-2022 10:37, af Astrid Gerd Holtet

Øjnene hos hunde er følsomme, og det kan være svært at se forskel på ufarlige og alvorlige øjenproblemer. Her får du 8 tegn på øjenproblemer, som du bør tage alvorligt

Seniorhunden – 10 ting der sker når hunden bliver gammel

15-10-2017 12:03, af Astrid Gerd Holtet

Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden. 

AFSLØRING: De 10 klogeste hunderacer

27-08-2019 08:57, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Amerikansk professor i hundepsykologi har rangeret hunderacer efter, hvor intelligente de er. Her får du de ti øverste og de ti nederste

10 tegn på kræft hos hunde

26-06-2021 10:10, af Astrid Gerd Holtet

Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse