På jagt efter det helt rette foder til din hund

19-03-2021 17:22, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Ideen om skræddersyet ernæring til hver enkelt hund ændrede livet for de to stiftere af Vuffeli, Mads Smith og Christian Yding. Man skulle tro at der var langt fra at sige sit faste job op i trygge rammer til, at bruge hele sin opsparing på at bestille 30 tons hundefoder, men det var der ikke for de to stiftere

ANNONCØRBETALT INDHOLD:

Copyright Ridehesten.com

Mads Smith og Christian Yding havde gennem længere tid gået og tænkt på, hvordan man sikrer sig at ens hunds ernæringsmæssige behov bliver opfyldt. Efter noget research fandt de frem til, at dyrlæger nærmest ikke bliver undervist i ernæring på deres uddannelse, så hvem skal man så rådføre sig hos omkring det rette foder til sin hund?

Når man tænker efter giver det også god mening hvis man sammenligner med os mennesker. Hvis vi er syge eller er kommet til skade går vi til lægen, men hvis vi ønsker den rette kost og ernæring går vi højst sandsynligt til en kostvejleder.
De to stiftere mente derfor at der var behov for bedre rådgivning og mere gennemsigtighed i foderbranchen, hvilket blev startskuddet til Vuffeli.

 

Teknologi i en støvet branche

For at kunne tilbyde hundene det helt rette foder, besluttede de sig i opstartsfasen for at tage en mere teknologisk tilgang til den eksisterende branche. De allierede sig hurtigt med Charlotte Bjørnvad, som er førende på området for intern medicin for familiedyr og specialist i komparativ ernæring, hvorefter de påbegyndte sammensætning af deres opskrifter.

For at finde frem til den bedste foderblanding med det rette næringsindhold til ens hund, skal man på deres hjemmeside indtaste informationer som bl.a. hundens race, alder, vægt og aktivitetsniveau, hvorefter der bliver skræddersyet en foderplan med det helt rette foder til lige præcis den hund man har.

– I et kuld hvalpe kan vægten fra den største til den mindste sagtens variere 50% - det skal der også tages højde for i deres fremadrettet ernæring, så vi imødekommer hver hunds specifikke behov, siger Mads Smith.

Copyright Ridehesten.com

 

Vuffeli har oplevet enorm vækst

Lige fra starten af har Vuffeli haft vind i sejlene, og de to stiftere Mads og Christian er dybt taknemmelige for den store interesse der har været for deres koncept.

– Vi har oplevet en enorm efterspørgsel på vores foder, så vi har måtte flytte lager og kontor 3 gange for at kunne følge med, lyder det fra Christian Yding.

Virksomheden sørger på nuværende tidspunkt for, at flere tusinde logrende haler får mad i skålen, og der kommer mange nye til hver evig eneste dag,

– Det er fantastisk at opleve hvordan kendskabsgraden til virksomheden vokser iblandt de danske hundeejere, fortsætter Christian.

Copyright Ridehesten.com

 

Kræsenhed hos hunde? – ikke hos Vuffeli

Vuffeli sammensætter deres egne foderblandinger, hvor der kun anvendes naturlige ingredienser af bedste kvalitet og ingen kunstige smags- farve- eller tilsætningsstoffer.

– Vi har ekstremt god erfaring med kræsenhed hos hunde, som tidligere nærmest ikke har ville røre ved deres foder, lyder det fra Nanna, der er ernæringsekspert hos Vuffeli

Det er dog sket før, at Vuffeli har sendt en foderblanding ud til en firbenet ven, som ikke vakte den store interesse, men så forsøgte de sig med en anden blanding som ramte plet. 

 

 

Vil revolutionere branchen for hundeernæring

Vuffeli blev startet for at give hundene det absolut bedste liv. De indsamler løbende data, som bidrager til at øge hundenes levealder ved at undgå overvægt, og samtidig har de fokus på hundens livskvalitet som optimeres med naturlige sunde ingredienser.
Der sker et naturligt skifte i det ernæringsmæssige behov igennem hundens liv, men dette tager Vuffeli højde for med overgange fra hvalp til voksen til seniorhund – og hvis der måtte være særlige omstændigheder som drægtighed eller lignende, sidder deres ernæringseksperter klar på telefonen til at yde gratis rådgivning.

 

 

Bæredygtighed i fokus

Ud over virksomhedens altoverskyggende fokus på, at give hundene det bedste liv, har Vuffeli også stort fokus på bæredygtighed.

– Som foderbranchen er nu, indeholder størstedelen af alt foder enormt høje mængder protein, hvilket belaster miljøet unødvendigt, da mange hundes proteinbehov ikke er særlig højt, slår Christian Yding fast.

De kan desværre ikke løfte sløret for deres igangværende initiativer som har til hensigt at gøre hundeernæring mere bæredygtigt, men de lover at der er noget spændende at glæde sig til, så vi må væbne os med tålmodighed indtil videre.

Du kan besøge Vuffeli her

Læs også

Ny hovedsponsor for Winter Wonder Show

09-11-2023 11:11, af Anne Cecilie Sohl

Danmarks største kæde indenfor foder, plejeprodukter og alt andet tilbehør, Maxi Zoo, er blevet ny hovedsponsor for det årlige Winter Wonder Show, der løber af stablen den kommende weekend i Herning Messecenter.

Dyrehospitaler slår alarm: For mange overvægtige hunde

20-10-2023 11:58, af Anne Cecilie Sohl

Op mod halvdelen af danske hunde er i dag overvægtig, lyder det fra en af Danmarks største grupper af dyrehospitaler, Anicura, der er bekymret over stigningen i antallet af overvægtige hunde. Hundeejere bør derfor være mere opmærksom på kæledyrets sundhed, da overvægtige hunde oftest lever kortere og er i større risiko for alvorlige følgesygdomme, lyder opfordringen fra dyrlæge.

Det bedste til dine kæledyr

06-10-2023 15:13, af Louise Trabjerg

Hvis du elsker dit kæledyr, vil du også give det det bedste foder. Hos animondo finder du et stort udvalg af kvalitetsfoder til hunde, katte og heste. Uanset om du har en hvalp, en senior eller en allergisk firbenet ven, finder du her det rigtige foder til dit dyrs behov.

Agria indgår strategisk samarbejde med Vuffeli

08-03-2023 09:24, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Det gode hundeliv er målet med samarbejdet mellem Agria Dyreforsikring og hundemadsvirksomheden Vuffeli. Det er første gang, Agria indgår i et kommercielt samarbejde

Vuffeli slog rekord i Løvens Hule

20-01-2022 12:00, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Vi har i flere dage forsøgt at få et interview med drengene fra Vuffeli, efter de havde stor succes i sidste uges afsnit af Løvens Hule. Den store succes har dog også givet travlhed, og så må hunden.dk naturligvis vente

Nyhedsvagt

Har du en nyhed eller en god historie?

Anne Cecilie Sohl

Nyhedsvagt

Anne Cecilie Sohl

acs@wiegaarden.dk

Skriv til os

Mest læste

7 vigtige symptomer på sygdom, som du skal holde øje med

14-01-2022 15:00, af Astrid Gerd Holtet

Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende   

10 tegn på kræft hos hunde

26-06-2021 10:10, af Astrid Gerd Holtet

Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse

Seniorhunden – 10 ting der sker når hunden bliver gammel

15-10-2017 12:03, af Astrid Gerd Holtet

Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden. 

Dyrlæge advarer om ubehagelig pollenbombe

28-05-2024 08:50, af Anne Cecilie Sohl

I år kan pollensæsonen føles ekstra lang og intens, da sæsonen for græspollen er startet tidligere end normalt og derved kulminerer med perioden for birkepollen. Det har resulteret i en giftig pollenblanding, hvilket kan mærkes for allergiske danskere – og ikke mindst hunde. Derfor er det vigtigt, at man som hundeejer kender til de væsentligste symptomer på pollenallergi, lyder opfordringen fra chefdyrlæge hos AniCura.

Dyreværnet tager gratis imod dit dyr

16-06-2020 08:46, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet

Hundemekka på Dyrskuepladsen

08-05-2024 11:51, af Anne Cecilie Sohl

Hvis du ikke allerede har lagt planer for Kristi Himmelfartsdagene, så læg vejen forbi Roskilde Dyrskueplads. Fredag til søndag vil pladsen nemlig bugne af søde, dygtige hunde og deres ejere i anledning af Dansk Kennel Klub’s tredobbelte hundeudstilling. I løbet af de tre dage vil over 8.500 hunde blive bedømt og Dyrskuepladsen vil derfor være et sandt mekka for alle hundeelskere med rig mulighed for at få en stor overdosis af pelset kærlighed.

8 tegn på øjenproblemer

20-07-2022 10:37, af Astrid Gerd Holtet

Øjnene hos hunde er følsomme, og det kan være svært at se forskel på ufarlige og alvorlige øjenproblemer. Her får du 8 tegn på øjenproblemer, som du bør tage alvorligt

Fem gode råd til sårpleje hos hunde

05-02-2021 15:11, af Astrid Gerd Holtet

Hvad kan du gøre hvis din hund får et sår – og hvornår bør du ringe til dyrlægen?

Symptom - træthed

20-01-2022 15:28, af Astrid Gerd Holtet

Træthed eller nedstemthed er et almindeligt symptom på mange forskellige sygdomme hos hunde, men det kan være svært for ejeren at opdage

Endelig er de her! Billeder fra udstillingen i Roskilde

21-05-2024 08:37, af Anne Cecilie Sohl

Du kan nu finde alle billeder fra udstillingen i Roskilde online.