Olav Nørgaard æresmedlem i Dansk Gravhundeklub

19-12-2020 10:29, af Tove Baukjær, Formand Dansk Gravhundeklub

Rigtig mange medlemmer kender til Olav Nørgaard i Dansk Gravhundeklub. De fleste kender nok til dig for dit store arbejde i Kynologisk udvalg gennem rigtig mange år, under lige så mange skiftende bestyrelser. Hvad mange nok ikke ved, og kender til, er din store passion for jagten med gravhund

Copyright Ridehesten.com

Specielt din store interesse for gravjagten, har jeg fået kendskab til gennem de sidste fire år, hvor du i flere år hjalp bestyrelsen med at overbevise visse politikere om vigtigheden af, at vi skal have lov til at oplære vores gravhunde med levende ræv! Dette har vi gjort i klubben gennem rigtig mange år under seriøse forhold for både hund og ræv! Et vigtigt redskab til at værne om og udbygge gravhundens status som jagthund og fremme avlen af mentalt og jagtmæssigt gode og sunde gravhunde. Dit ihærdige arbejde bag kulisserne med politikere, embedsmænd og ministre, var da også lige ved at bære frugt, men så kom et pres på ministeren fra anden side, og han og visse politikere, kunne ikke andet end at bakke tilbage. Men dette store arbejde er ikke glemt, ej heller til ingen verdens nytte. Jeg/ vi i bestyrelsen tror og håber på, at man om nogle år fra politisk side kommer til at indse, at der skal noget andet til, end det der sker i dag. 

Diskusprolaps har fyldt virkeligt meget, men der har også været tid til målinger og vejninger, der har været arbejdet med sort eksem, gravhundens farver og hårlag, ind- og matadoravlsproblematikker, diverse øjensygdomme, Osteogenesis Imperfecta og meget mere.

Ejer du en gravhund, er Olav altid klar, med et hjælpende råd. Olav har loyalt og samvittighedsfuldt løst de mere eller mindre intelligente opgaver, som skiftende bestyrelser – herunder denne – har bedt ham om at løse. Jeg gætter på, at han indimellem har været temmelig træt af mig og os, men han lader sig aldrig mærke med det.

Er man i familie med Olav, er den eneste tænkelige hund man kan eje en gravhund. Passionen for drevjagten, som har gavnet klubben og medlemmerne ved dit arrangement i prøver og den større og større opgave med at finde skovterræn, er ikke at forglemme. 

Olav er som vores gravhunde, klog, mentalt stærk, kærlig og kan tænke langsigtet! Han har tålt bump, uheld og blindgyder på vejen hertil, for han er fremsynet, og i stand til at planlægge ud i fremtiden, på den lange bane, og for Olav har det altid været sagen – gravhundesagen – det har handlet om. Han har fuldstændigt uegennyttigt lagt mere end 30 års arbejde i denne klub og det kan man vist roligt kalde en særlig fortjenstfuld indsats for gravhundesagen. Det er mig derfor en stor ære at kunne udnævne Olav Nørgaard til æresmedlem af DGK og at tildele ham DGK’s emblem i guld.

 

Artiklen er tidligere bragt i Gravhunden

Læs også

BIG gik til Hodja's Darwin

11-11-2023 17:18, af Anne Cecilie Sohl

Lørdagens BIG gik til ruhåret standard gravhund, Hodja's Darwin. 

Ruhåret Lure Coursing

29-08-2021 14:57, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

På Hund i Fokus kan man blandt andet prøve Lure Coursing. Det gjorde den ruhårede gravhund, Ditlev

Jensen er hjemme igen

02-03-2021 18:15, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Jensen vendte onsdag morgen tilbage til gården 

Webredaktør

Har du en nyhed eller en god historie?

Bjarke Kirkegaard Nielsen

Webredaktør og nyhedsvagt

Bjarke Kirkegaard Nielsen
20 24 29 30
bkn@wiegaarden.dk

Skriv til os

Mest læste

Pas på poterne i frostvejret: Vejsalt er smertefuldt

28-11-2023 13:21, af Anne Cecilie Sohl

Når temperaturen rammer frysepunktet, bliver vejene saltet. Dette afhjælper glatte veje, men vejsalt er en smertefuld oplevelse for hunde. Dyrenes Beskyttelse opfordrer derfor til at smøre hundens trædepuder med potevoks inden gåturen.

Hjælp til hundens angst for fyrværkeri

29-11-2023 10:00, af Anne Cecilie Sohl

Når nytårsaften nærmer sig, glæder mange familier sig til himlens farverige skue. Men for vores firbenede venner bringer fyrværkeriet ofte en bølge af angst og frygt. 

"Aktive hunde er lykkelige hunde"

28-11-2023 09:45, af Anne Cecilie Sohl

Sådan lyder motto'et hos Danmarks største løbeklub for hund og ejer, DIRTY PAWS. Klubben er en nystartet forening med lokalklubber spredt over det meste af Danmark, og deres mål er at få flere danske hundeejere ud og være aktive sammen med deres hunde.  

Højsæson for den smitsomme kennelhoste

27-11-2023 09:37, af Anne Cecilie Sohl

Hunde bliver ofte smittet med sygdommen, kennelhoste, når vinterens fugtige og kolde vejr indtræffer. Derfor er det i den kommende tid ekstra vigtigt, at man som hundeejer kan spotte symptomerne på kennelhoste og ved, hvad man selv kan gøre for at mindske risikoen for smitte.

OVERBLIK: Sådan lufter du hunden i kulden

15-01-2021 15:46, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Det er ikke kun kulden, der generer vores firbenede venner i denne tid. Den salt, der strøs for at forhindre de tobenede i at falde og de firhjulede i at køre galt, er ikke god for hundenes poter. Det samme gælder små kugler af is

7 vigtige symptomer på sygdom, som du skal holde øje med

14-01-2022 15:00, af Astrid Gerd Holtet

Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende   

Sne kan give dårlig mave

21-11-2022 11:22, af Astrid Gerd Holtet

Hvis sneen begynder at dale, kan nogle hundeejere opleve at hunden spiser af sneen – og det kan give dårlig mave. Vi ser nærmere på hvad der sker

Vind med HUNDENs adventskalender

01-12-2023 13:05, af Anne Cecilie Sohl

I dag går vi officielt den søde juletid i møde, og i den forbindelse er vi hos HUNDEN klar med en adventskalender på vores sociale medier. Hver søndag i advent får du derfor chancen for at vinde spændende præmier til dig og din hund.

Sjovt adventsløb for hund og ejer

29-11-2023 12:00, af Anne Cecilie Sohl

Har dig og din hund brug for at komme ud og bevæge jer efter en julefrokost, eller elsker du bare at bevæge dig med din hund? Så er Canicross adventsløbet i Mariager lige noget for dig.

Dyreværnet tager gratis imod dit dyr

16-06-2020 08:46, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet