Olav Nørgaard æresmedlem i Dansk Gravhundeklub

19-12-2020 10:29, af Tove Baukjær, Formand Dansk Gravhundeklub

Rigtig mange medlemmer kender til Olav Nørgaard i Dansk Gravhundeklub. De fleste kender nok til dig for dit store arbejde i Kynologisk udvalg gennem rigtig mange år, under lige så mange skiftende bestyrelser. Hvad mange nok ikke ved, og kender til, er din store passion for jagten med gravhund

Copyright Ridehesten.com

Specielt din store interesse for gravjagten, har jeg fået kendskab til gennem de sidste fire år, hvor du i flere år hjalp bestyrelsen med at overbevise visse politikere om vigtigheden af, at vi skal have lov til at oplære vores gravhunde med levende ræv! Dette har vi gjort i klubben gennem rigtig mange år under seriøse forhold for både hund og ræv! Et vigtigt redskab til at værne om og udbygge gravhundens status som jagthund og fremme avlen af mentalt og jagtmæssigt gode og sunde gravhunde. Dit ihærdige arbejde bag kulisserne med politikere, embedsmænd og ministre, var da også lige ved at bære frugt, men så kom et pres på ministeren fra anden side, og han og visse politikere, kunne ikke andet end at bakke tilbage. Men dette store arbejde er ikke glemt, ej heller til ingen verdens nytte. Jeg/ vi i bestyrelsen tror og håber på, at man om nogle år fra politisk side kommer til at indse, at der skal noget andet til, end det der sker i dag. 

Diskusprolaps har fyldt virkeligt meget, men der har også været tid til målinger og vejninger, der har været arbejdet med sort eksem, gravhundens farver og hårlag, ind- og matadoravlsproblematikker, diverse øjensygdomme, Osteogenesis Imperfecta og meget mere.

Ejer du en gravhund, er Olav altid klar, med et hjælpende råd. Olav har loyalt og samvittighedsfuldt løst de mere eller mindre intelligente opgaver, som skiftende bestyrelser – herunder denne – har bedt ham om at løse. Jeg gætter på, at han indimellem har været temmelig træt af mig og os, men han lader sig aldrig mærke med det.

Er man i familie med Olav, er den eneste tænkelige hund man kan eje en gravhund. Passionen for drevjagten, som har gavnet klubben og medlemmerne ved dit arrangement i prøver og den større og større opgave med at finde skovterræn, er ikke at forglemme. 

Olav er som vores gravhunde, klog, mentalt stærk, kærlig og kan tænke langsigtet! Han har tålt bump, uheld og blindgyder på vejen hertil, for han er fremsynet, og i stand til at planlægge ud i fremtiden, på den lange bane, og for Olav har det altid været sagen – gravhundesagen – det har handlet om. Han har fuldstændigt uegennyttigt lagt mere end 30 års arbejde i denne klub og det kan man vist roligt kalde en særlig fortjenstfuld indsats for gravhundesagen. Det er mig derfor en stor ære at kunne udnævne Olav Nørgaard til æresmedlem af DGK og at tildele ham DGK’s emblem i guld.

 

Artiklen er tidligere bragt i Gravhunden

Læs også

BIG gik til Hodja's Darwin

11-11-2023 17:18, af Anne Cecilie Sohl

Lørdagens BIG gik til ruhåret standard gravhund, Hodja's Darwin. 

Ruhåret Lure Coursing

29-08-2021 14:57, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

På Hund i Fokus kan man blandt andet prøve Lure Coursing. Det gjorde den ruhårede gravhund, Ditlev

Jensen er hjemme igen

02-03-2021 18:15, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Jensen vendte onsdag morgen tilbage til gården 

Nyhedsvagt

Har du en nyhed eller en god historie?

Anne Cecilie Sohl

Nyhedsvagt

Anne Cecilie Sohl

acs@wiegaarden.dk

Skriv til os

Mest læste

7 vigtige symptomer på sygdom, som du skal holde øje med

14-01-2022 15:00, af Astrid Gerd Holtet

Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende   

Må min hund spise kirsebær?

27-07-2017 09:48, af Anne Ekenberg

Kirsebærrene falder næsten af sig selv ned i munden på mig, når jeg ryster en gren. Store, runde og med den smukkeste vinrøde – ja næste sorte – farve smager de vidunderligt. Stenene spytter jeg ud i hånden, og det er der en god grund til

10 tegn på kræft hos hunde

26-06-2021 10:10, af Astrid Gerd Holtet

Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse

Dyreværnet tager gratis imod dit dyr

16-06-2020 08:46, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet

Seniorhunden – 10 ting der sker når hunden bliver gammel

15-10-2017 12:03, af Astrid Gerd Holtet

Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden. 

Må min hund spise ærter?

03-08-2017 13:25, af Anne Ekenberg

Foråret og sommeren er højsæson for ærter fra vores egne haver. Vi elsker dem – især selve ærten, men mange synes også godt om bælgen, hvis man har fjernet den seje hinde indeni.  Det hele kan heldigvis også spises af vores hunde.

10 grunde til hundens slikken

15-01-2016 10:36, af Tine Luther
Hunde slikker på hvad som helst af mange forskellige årsager. En hund plejer bl.a. sin pels og afslører sit humør med tungen, den viser sin kærlighed og sin plads i hierarkiet samt knytter bånd til sine hvalpe. Huffinton Post har opstillet ti grunde til, at hundens tunge er et vigtigt redskab.

8 tegn på øjenproblemer

20-07-2022 10:37, af Astrid Gerd Holtet

Øjnene hos hunde er følsomme, og det kan være svært at se forskel på ufarlige og alvorlige øjenproblemer. Her får du 8 tegn på øjenproblemer, som du bør tage alvorligt

Havets hugorm er til fare for mennesker og kæledyr

08-07-2024 13:20, af Anne Cecilie Sohl

Når familierne skal nyde sommerlandet, strømmer de til stranden – men her er det vigtigt specielt for hundeejerne at være opmærksomme på de skjulte farer, der lurer under sandet og i det lave vand. 

I Sverige får man bøde for løs hund i bil

23-01-2020 09:02, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Vi har talt med Riksförbundet M Sverige, der er den svenske pendant til FDM, om reglerne for hunde i biler i Sverige