Nytårsforsæt til dig og din hund

31-12-2016 10:35, af Kasper Larsson
Glem alt om at begynde i fitness eller at tabe dig – prøv i år at lade hunden bestemme, hvad dit nytårsforsæt skal være
Copyright Ridehesten.com
Der er mange ting du kan gøre for din pelsede ven i det nye år - for eksempel gå længere ture. Det vil din hund sætte stor pris på. (Modelfoto: Shutterstock)

Hunden er vores tro væbner, vores følgesvend i tykt og tyndt. De passer på os, holder os ved selskab og stiller aldrig spørgsmål. Derfor er det også kun rimeligt, at de får lov til at bestemme noget – bare en gang i mellem. Og hvilken tid passer bedre til at afprøve nye tiltag, end nytåret? Derfor har vi samlet en række nytårsforsæt, som din hund ville ønske du lavede (og holdte). 1. I 2017 vil jeg gå længere ture med min hund Der er gode chancer for, at din hund aldrig i sit liv har sagt nej til en gåtur – også selv om det er den samme gamle tur, op og ned ad gaden. Men lige som os mennesker, så elsker hunde også efter nye indtryk. Derfor kunne et nytårsforsæt i 2017 være, at krydre jeres gåture med nye ruter, uudforskede gader og hemmelige stier – eller måske endnu bedre; undersøg hundevenlige skove og parker i jeres nærområde og tag på udflugt en eller to gange om måneden. 2. I 2017 vil jeg leg mere og kramme mindre Måske har du lagt mærke til, at mange hunde trækker sig, når de bliver omfavnet i, hvad vi mennesker opfatter som et kærligt knus. I modsætning til os primater, så føler hunde sig ikke forsikret eller afholdt efter et langt, hyggeligt kram. Nogle hunde kan godt acceptere det, men faktisk føler de sig højst sandsynligt fanget og omklamret. Derimod kan en god omgang leg være et afløb for stress, og give en lille smule motion oven i hatten. 3. I 2017 vil jeg regelmæssigt introducere nyt legetøj til min hund Og husk på; det behøver ikke være at være butiksnyt eller dyrt – bare nyt for din hund. Det er alt hvad den behøver. Et råd kunne være, at bytte legetøj med dine andre hundeelskende venner. 4. I 2017 vil jeg holde en fest for min hund Det skal ikke nødvendigvis være en stor fødselsdagsfest, eller hvad vi ellers kunne finde på at fejre. Et hyggeligt lille møde mellem to eller tre af din hunds yndlingsmennesker er rigeligt til at stimulere den og gøre den ovenud lykkelig. Leg et par lege, lær et par kommandoer og hyg jer i hinandens selskab. Det er en god mulighed for socialisering. 5. I 2017 vil jeg være mere udenfor hjemmet med min hund Hundesportsgrene, hvad end det er agility, rally eller Nose Work, er muligvis den perfekte kombination af mental stimulans, fysisk aktivitet og samvær med sin yndlingsperson – og så er det sjovt for både hund og menneske. 6. I 2017 vil jeg passe på min hunds helbred Dette er den eneste, der kræver bare en lille smule viljestyrke. Vi ved alle sammen, at tiggende hvalpeøjne er noget af det sværeste at sige nej til – specielt hvis vi har godbidder enten i lommen eller i hånden. Men selvom din hund synes at bruge hele verdens forbrug af sødhed, så husk hvad der er godt for den. Gør alt hvad der står i din magt for, at din hund står som et fysisk pragteksemplar – ikke overfodr den med godbidder eller andre lækre sager, hold den i form og stimuler den med spændende oplevelser. Kilde: Dogtime.com

Læs også

Nyhedsvagt

Har du en nyhed eller en god historie?

Anne Cecilie Sohl

Nyhedsvagt

Anne Cecilie Sohl

acs@wiegaarden.dk

Skriv til os

Mest læste

7 vigtige symptomer på sygdom, som du skal holde øje med

14-01-2022 15:00, af Astrid Gerd Holtet

Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende   

Beskyt dit kæledyr mod flåtbårne sygdomme

16-04-2024 08:37, af Anne Cecilie Sohl

I takt med at temperaturerne stiger, stiger risikoen for flåtbid hos både dyr og mennesker. Derfor er det nu tid til at være ekstra opmærksom på flåter og de farer, de udgør for vores kæledyr, advarer dyrlæge, der samtidig giver gode råd til, hvordan du bedst beskytter dine firbenede venner mod de flåtbårne sygdomme, der kan have alvorlige konsekvenser for din hunds og kats helbred.

10 tegn på kræft hos hunde

26-06-2021 10:10, af Astrid Gerd Holtet

Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse

Seniorhunden – 10 ting der sker når hunden bliver gammel

15-10-2017 12:03, af Astrid Gerd Holtet

Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden. 

Kedelig tendens blandt indleverede hittehunde hos Dyreværnet

11-04-2024 11:16, af Anne Cecilie Sohl

Flere og flere hunde bliver indleveret hos Dyreværnet uden at være registreret i Dansk Hunderegister.

Dyreværnet tager gratis imod dit dyr

16-06-2020 08:46, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet

Alle store dyreinteresseorganisationer vil sammen løfte sundheden og velfærden for danske hunde

15-04-2024 12:21, af Anne Cecilie Sohl

For at sikre, at vi i Danmark avler de sundeste hunde med det bedst mulige udgangspunkt for et godt liv, er de største dyreinteresseorganisationer nu gået sammen i et historisk samarbejde.

8 tegn på øjenproblemer

20-07-2022 10:37, af Astrid Gerd Holtet

Øjnene hos hunde er følsomme, og det kan være svært at se forskel på ufarlige og alvorlige øjenproblemer. Her får du 8 tegn på øjenproblemer, som du bør tage alvorligt

Hunde og hugorme er en dårlig kombination

02-04-2024 10:53, af Anne Cecilie Sohl

Selv om frosten dårligt har sluppet sit tag i jorden, er hugormen allerede vågnet fra sin dvale. På denne årstid er den stadig sløv og når ikke altid at flygte, når den hører vores hunde komme. Derfor er der risiko for, at de bliver bidt. Langt de fleste hunde overlever, men et hugormebid kan have livsfarlige konsekvenser, advarer Agria Dyreforsikring. 

Hunde på Dyrehavsbakken

12-04-2024 08:23, af Anne Cecilie Sohl

Har du fået en ny hvalp, der skal prøve at udstille? Har du en hund, der senere skal på udstilling og lige skal prøve det først? Eller har du et barn, der kunne tænke sig at blive juniorhandler på DKK-udstillingerne? Så er der mulighed for at prøve det hele af under hyggelige og afslappede forhold på Bakkeskuet den 9. maj.