Norge: Stort sexmisbrug af hunde trækker tråde til Danmark

23-09-2020 19:08, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

En stor sag om seksuelt misbrug af hunde er netop nu ved at blive trevlet op i Norge. Indtil nu er 10 mænd anholdt i den uhyggelige sag, der også bliver efterforsket i Danmark

Copyright Ridehesten.com
Foto: Shutterstock

I juni måned bragte en sag om pædofili det norske politi på sporet af en stor sag om seksuelt misbrug af hunde. Politiet anholdt dengang to mænd i byerne Haugesund og Trøndelag. Disse to mænd er hovedmistænkte i sagen, og de har begge drevet kenneler i hver deres by.

Ifølge anklagerne har de to mænd rejst rundt i Norge og lånt hundene ud til mænd og kvinder, som kunne forgribe sig på dem. Det skriver TV2.no.

Møderne skulle være foregået på privatadresser, i airbnb boliger og i parkeringskældre, og mindst 24 hunde skal være blevet udsat for overgrebene. I afhøringer har de to hovedmistænkte erkendt, at de haft seksuelt omgang med dyr i 15-20 år.

Siden har sagen rullet i Norge, og i dag er den tiende mand i sagen anholdt. Han har ifølge det norske politi erkendt sine overtrædelser.

Flere af de sigtede mænd har deltaget i selve overgrebene, ligesom mange af dem også har produceret eller været i besiddelse af enorme mængder video- og fotomateriale fra overgrebene.

Ifølge det norske politi har overgrebene været ugentlige og meget grove, idet der har været tale om penetration og indførelse af diverse genstande.

I Trøndelag oplyser politiet desuden, at otte hunde er aflivet, siden forbrydelsen er blevet opdaget.

Den norske misbrugssag er den største af sin slag nogensinde i Norge, og den afgrænser sig ikke kun til vort nordiske broderland.

Politiet bekræfter over for TV2 Norge, at der er startet efterforskning i Tyskland og Danmark på baggrund af nogle af de ting, norsk politi har fundet.

­– Vi har bevis på, at manden i Haugesund har haft kontakter i udlandet og vi ved, at en tysker og en dansker har egenproduceret materiale af overgrebene, siger anklager Christine Kleppa.

 

Læs også

Grusomt: Raska en af de misbrugte norske hunde

06-10-2020 15:14, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Den enorme sag om sexmisbrug af hunde bliver ved med at chokere. Her får I historien om Raska, der er en af de misbrugte hunde

Norsk hundesag: Alt for lav strafferamme

28-09-2020 08:32, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

I sidste uge fortalte vi om den store sexmisbrugssag fra Norge. Strafferammen er tre år. Det er NOAH, der arbejder for dyrs rettigheder meget utilfredse med

Chok: Svært at straffe sexforbryderne

26-10-2018 13:39, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

I programmet Jagten på sexkrænkerne blev to mænd afsløret i, at de dyrkede dyresex. Nina Amdi fra Dyreværnet fortæller nu, at hun desværre tvivler på, de nogensinde bliver dømt

 

Politiets nye dyreværnsenheder er klar

01-07-2019 15:06, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Tre nye specialiserede dyreværnsenheder, skal styrke politiets arbejdet med dyreværnssager. Enhederne skal arbejde på tværs af landets politikredse med alt fra handel, import og vanrøgt af dyr til forebyggelse og monitering af dyreværnsområdet

Gittes hund forgiftet to gange

06-01-2020 09:04, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Der er ikke grænser for, hvor langt nogen vil gå for at skade andres hunde. Det er denne historie et godt eksempel på

Nyhedsvagt

Har du en nyhed eller en god historie?

Anne Cecilie Sohl

Nyhedsvagt

Anne Cecilie Sohl

acs@wiegaarden.dk

Skriv til os

Mest læste

7 vigtige symptomer på sygdom, som du skal holde øje med

14-01-2022 15:00, af Astrid Gerd Holtet

Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende   

Beskyt dit kæledyr mod flåtbårne sygdomme

16-04-2024 08:37, af Anne Cecilie Sohl

I takt med at temperaturerne stiger, stiger risikoen for flåtbid hos både dyr og mennesker. Derfor er det nu tid til at være ekstra opmærksom på flåter og de farer, de udgør for vores kæledyr, advarer dyrlæge, der samtidig giver gode råd til, hvordan du bedst beskytter dine firbenede venner mod de flåtbårne sygdomme, der kan have alvorlige konsekvenser for din hunds og kats helbred.

10 tegn på kræft hos hunde

26-06-2021 10:10, af Astrid Gerd Holtet

Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse

Seniorhunden – 10 ting der sker når hunden bliver gammel

15-10-2017 12:03, af Astrid Gerd Holtet

Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden. 

Kedelig tendens blandt indleverede hittehunde hos Dyreværnet

11-04-2024 11:16, af Anne Cecilie Sohl

Flere og flere hunde bliver indleveret hos Dyreværnet uden at være registreret i Dansk Hunderegister.

Dyreværnet tager gratis imod dit dyr

16-06-2020 08:46, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet

Alle store dyreinteresseorganisationer vil sammen løfte sundheden og velfærden for danske hunde

15-04-2024 12:21, af Anne Cecilie Sohl

For at sikre, at vi i Danmark avler de sundeste hunde med det bedst mulige udgangspunkt for et godt liv, er de største dyreinteresseorganisationer nu gået sammen i et historisk samarbejde.

8 tegn på øjenproblemer

20-07-2022 10:37, af Astrid Gerd Holtet

Øjnene hos hunde er følsomme, og det kan være svært at se forskel på ufarlige og alvorlige øjenproblemer. Her får du 8 tegn på øjenproblemer, som du bør tage alvorligt

Hunde og hugorme er en dårlig kombination

02-04-2024 10:53, af Anne Cecilie Sohl

Selv om frosten dårligt har sluppet sit tag i jorden, er hugormen allerede vågnet fra sin dvale. På denne årstid er den stadig sløv og når ikke altid at flygte, når den hører vores hunde komme. Derfor er der risiko for, at de bliver bidt. Langt de fleste hunde overlever, men et hugormebid kan have livsfarlige konsekvenser, advarer Agria Dyreforsikring. 

Hunde på Dyrehavsbakken

12-04-2024 08:23, af Anne Cecilie Sohl

Har du fået en ny hvalp, der skal prøve at udstille? Har du en hund, der senere skal på udstilling og lige skal prøve det først? Eller har du et barn, der kunne tænke sig at blive juniorhandler på DKK-udstillingerne? Så er der mulighed for at prøve det hele af under hyggelige og afslappede forhold på Bakkeskuet den 9. maj.