Molly bidt tre gange af hugorme

21-04-2022 08:32, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Labradoren Molly nåede at blive bidt tre gange af hugorme i sit lange liv. Her får du historien fortalt af Mollys ejer, Elizabeth Texel

Copyright Ridehesten.com
Privatfoto


Første gang hun blev bidt var på vores sædvanlige tur på stranden i Tisvildeleje og var på vej tilbage til bilen. Det var sidst på sommeren. Vi gik i klitterne, Molly havde det med at "drage" til søs efter fugle på vandet (var engang ved at miste hende af samme grund! hun svømmede bare der ud af). På vores tur tilbage opdager jeg pludselig at Molly ikke støtter på den ene bagben, undersøger hende men kan ikke finde ud af hvad der er galt. Vi går stille tilbage til bilen, køre hjem. Da vi er hjemme kan jeg se benet begynder at hæve og Molly bliver mere og mere påvirket, halser og opfører sig underligt. Ringer til vores dyrlægen og kommer frem til denne 5 min. i lukketid. Vores faste dyrlæge var der ikke, men en ung dyrlæge undersøger Molly, jeg fortæller hvor jeg havde gået tur. Enden på besøget blev Molly fik flere forskellig smertestillende indsprøjtninger og benet blev bundet ind i bandage, så skulle jeg komme tilbage med hende næste morgen til røntgen mm.

Da vi var hjemme igen lå Molly bare stille og rolig på vores sofa de første timer, men så tror jeg det smertestillende holdt op med at virke og jeg blev nød til at tage bandagen af benet da det hævede ekstremt meget! Det blev en meget lang nat med at berolige hende.
Næste morgen stod jeg og lavede kaffe i køkkenet og Molly kommer humpende ud til mig, lige med et var der blod over hele gulvet! Der opdager jeg at der på hendes haseled er to temmelig store huller hvor blodet kommer fra. Nede hos dyrlægen igen - desværre den samme- gør jeg opmærksom på de to huller. De beholder Molly og jeg vil få beske når jeg kan hente hende igen!

På vej hjem kommer jeg til at tænke på om det var et bid. Så undersøgte jeg det nærmere, fandt en artikel på nette omkring hugorme og der kunne jeg læse hvordan det så ud efter et bid fra den.
Hentede Molly samme eftermiddag, de kunne ikke finde nogen skader på benet (der var stadig de to huller) hun havde fået antibiotika og mere smertestillende og så skulle jeg komme igen dagen efter. Jeg fortalte om min læsning, nej sige den unge dyrlæge der er jo kun TO huller!!!. Næste dag tog jeg mit print med til den kloge dyrlæge, tja måske kan det være det........

Jeg havde heldigvis en hund der så ud til at klare den omgang, tvivlede meget de første dage, men efter ca. 14 dage var hun frisk igen. Jeg skiftede dyrlæge.

Der gik et par år som jeg husker, vi gik stadig på strande i Tisvildeleje, så var den gal igen, denne gang var det i hovedet kunne se blodet komme ud fra hullerne og Molly blev straks "mærkelig".
Ringede til min nye dyrlæge "du komme med det samme". Hun stod klar med de sprøjter den slags kræver og dagen efter var Molly ok igen. Min dyrlæge sagde hun aldrig havde oplevet at de blev bidt flere gange, men hun blev klogere. Samme år (det første var forår) nu efterår går Molly lidt rund på P-pladsen (stadig i Tisvildeleje) efter turen og ventede på at komme ind i bilen. Der høre jeg et PIV fra hende og da hun kommer hen til mig er der igen et bid i hovedet! Søndag (selvfølgelig) ringer til dyrlægen som straks siger "er du nu HELT sikker" og ja det var jeg. Du kommer bare med det samme...TAK sagde jeg og ja der var ikke tvivl. Og som min dyrlæge siger det er den eneste hund hun har haft der har prøvet det 3 gange.
Det er nu 6 år siden vi måtte sige farvel til seje Molly hun blev 14 1/2 år. Jeg går stadig med vores hunde (alle Labrador) på stranden og i hundeskoven nu er det bare Lisseleje og jeg ved der er mange hugorme her også, men vi skal alle levet livet og hundene, ingen af os er blevet bidt. 

Det skal lige siges at jeg ALDRIG selv har set en hugorm ej heller dem der bed Molly.
Jeg fik at vide af dyrlægen at det er MEGET vigtig at hunden ikke bevæger sig ret meget for gør den det bliver giften transporteret rundt i kroppen og så nå dyrlægen meget hurtig.

Copyright Ridehesten.com
Foto: Adobe Stock

Læs også

Hugormesæson: Det skal du gøre, hvis dit kæledyr bliver bidt

28-03-2023 10:00, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Hvert år oplever flere danske hunde- og katteejere, at deres kæledyr bliver bidt af hugorme, og det er vigtigt at tage det alvorligt, hvis der er mistanke om hugormebid

Derfor er slanger farligere for hunde end for katte

21-04-2022 16:04, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Et slangebid har vist sig at være meget farligere for en hund end for en kat. Australske forskere er nu kommet med et svar på, hvordan det hænger sammen

Hugormesæsonen er i gang: Pas på, at dit kæledyr ikke bliver bidt

14-05-2021 10:30, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Hvert år bliver mange kæledyr bidt af hugorme, og det kan have livsfarlige konsekvenser, hvis ikke mistanke om hugormebid bliver taget alvorligt, lyder det fra den landsdækkende dyrlægekoncern AniCura

Nyhedsvagt

Har du en nyhed eller en god historie?

Anne Cecilie Sohl

Nyhedsvagt

Anne Cecilie Sohl

acs@wiegaarden.dk

Skriv til os

Mest læste

De 10 største sommerfarer for din hund

05-06-2024 11:40, af Anne Cecilie Sohl

For vores hunde betyder sommer ofte mange nye indtryk og mere udetid med dem på to ben. Men sommeren bringer også udfordringer med sig for vores firbenede venner, og mange hunde kommer til skade på grund af sommerlandets farer. Agria Dyreforsikring har samlet 10 af de hyppigste sommer-skader blandt hunde og giver gode råd til hundeejeren, hvis uheldet er ude.

7 vigtige symptomer på sygdom, som du skal holde øje med

14-01-2022 15:00, af Astrid Gerd Holtet

Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende   

Hvor er det skønt at være heldig…

07-06-2024 11:32, af Anne Cecilie Sohl

På Hundens Dag 2024 var Broholmerselskabets Aktivitetskreds 3 (Jylland) på Lemvig Marked og Dyrskue, hvor vi samlede 13 Broholmere, som havde taget deres mennesker med, og vi var endda rigtig heldige med vejret – en dag med skønt solskin.

Kom med James til terminsprøver og konfirmation

06-06-2024 10:46, af Anne Cecilie Sohl

Foråret er gået med mange nye og spændende ting - her i blandt terminsprøver og konfirmation. Når situationerne er nye for både James og jeg, er alt hvad vi laver, med forbehold for at han kan have brug for en pause, mere tid, eller at han måske ikke er klar til den givne opgave endnu. 

10 tegn på kræft hos hunde

26-06-2021 10:10, af Astrid Gerd Holtet

Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse

Seniorhunden – 10 ting der sker når hunden bliver gammel

15-10-2017 12:03, af Astrid Gerd Holtet

Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden. 

Må min hund spise jordbær?

16-07-2017 10:07, af Anne Ekenberg

Jeg går ofte tur på en skøn natursti. Tidligere var det en jernbanestrækning, men for mange år siden blev den nedlagt, og i dag har mennesker og dyr glæde af den. På denne tid af året myldre det frem med skovjordbær. Som små røde perler lyser de op i alt det grønne, og jeg elsker at plukke af dem, når jeg med egne øjne kan se, at de modne. Og mine hunde elsker dem også, men må de egentlig få dem?

8 tegn på øjenproblemer

20-07-2022 10:37, af Astrid Gerd Holtet

Øjnene hos hunde er følsomme, og det kan være svært at se forskel på ufarlige og alvorlige øjenproblemer. Her får du 8 tegn på øjenproblemer, som du bør tage alvorligt

Traditionsrig lure coursing med Myndeklubben

07-06-2024 11:17, af Anne Cecilie Sohl

Traditionen tro gav Myndeklubben alle hunde mulighed for at prøve lure coursing på Hundens dag.

Dyreværnet tager gratis imod dit dyr

16-06-2020 08:46, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet