Konrad blev hædret som årets politihund

11-11-2023 15:47, af Anne Cecilie Sohl

For kort tid siden blev årets politihund hædret i Store Ring. Titlen gik til Schæferhunden Konrad med ejer, Rune Egedal, der er politihundefaglig koordinator i Sydøstjyllands Politi. 

Copyright Ridehesten.com
Konrad og Rune, flankeret af hovedsponsorerne Agria Dyreforsikring og Royal Canin, samt formand for udstillingsudvalget, Helle Scheffmann. Foto: hunden.dk/Wiegaarden

Til dagligt er Conrad og Rune tilknyttet Sydøstjyllands politi, hvor de opsporer indbrudstyve, finder frem til gerningssteder og hjælper med at opklare voldtægtssager. 

I dag blev de hædret for deres indsats og her er et udpluk, som bl.a. ligger til baggrund for indstillingen til Årets Politihund:

Konrad udfandt gerningsstedet i en større p-kælder efter forsøg på manddrab ved knivstikkeri.

Konrad fik i løbet af en halv time sporet sig ind på en sættevogn, hvor en formodet gerningsmand blev anholdt med mistanke om indbrud i en logistik virksomhed. Ved videre søgning af området udfandt Konrad koster gemt oppe under sættevognen. Pludselig går Konrad spor et stykke fra stedet langs virksomhedens hegn videre over hegnet, over motorvej og efter yderligere 1400 m spor anholdes endnu en gerningsmand.

Konrad bliver "sendt på stop" efter en eftersættelse af knallert med to personer i forbindelse med indbrud, hvor de smider knallerten og løber. Én anholdes ved afståelse og den anden anholdes efter ca. 500 m spor.

Et imponerende stykke arbejde der blot er et udpluk af Konrads hverdag som politihund.

Hundefører Rune er dygtig og kvalitetsbevidst og er som person meget vellidt i egen politikreds, på Hundeskolen og i andre politikredse.
 

Læs også

Nyhedsvagt

Har du en nyhed eller en god historie?

Anne Cecilie Sohl

Nyhedsvagt

Anne Cecilie Sohl

acs@wiegaarden.dk

Skriv til os

Mest læste

7 vigtige symptomer på sygdom, som du skal holde øje med

14-01-2022 15:00, af Astrid Gerd Holtet

Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende   

10 tegn på kræft hos hunde

26-06-2021 10:10, af Astrid Gerd Holtet

Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse

Seniorhunden – 10 ting der sker når hunden bliver gammel

15-10-2017 12:03, af Astrid Gerd Holtet

Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden. 

Dyrlæge advarer om ubehagelig pollenbombe

28-05-2024 08:50, af Anne Cecilie Sohl

I år kan pollensæsonen føles ekstra lang og intens, da sæsonen for græspollen er startet tidligere end normalt og derved kulminerer med perioden for birkepollen. Det har resulteret i en giftig pollenblanding, hvilket kan mærkes for allergiske danskere – og ikke mindst hunde. Derfor er det vigtigt, at man som hundeejer kender til de væsentligste symptomer på pollenallergi, lyder opfordringen fra chefdyrlæge hos AniCura.

Dyreværnet tager gratis imod dit dyr

16-06-2020 08:46, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet

Hundemekka på Dyrskuepladsen

08-05-2024 11:51, af Anne Cecilie Sohl

Hvis du ikke allerede har lagt planer for Kristi Himmelfartsdagene, så læg vejen forbi Roskilde Dyrskueplads. Fredag til søndag vil pladsen nemlig bugne af søde, dygtige hunde og deres ejere i anledning af Dansk Kennel Klub’s tredobbelte hundeudstilling. I løbet af de tre dage vil over 8.500 hunde blive bedømt og Dyrskuepladsen vil derfor være et sandt mekka for alle hundeelskere med rig mulighed for at få en stor overdosis af pelset kærlighed.

8 tegn på øjenproblemer

20-07-2022 10:37, af Astrid Gerd Holtet

Øjnene hos hunde er følsomme, og det kan være svært at se forskel på ufarlige og alvorlige øjenproblemer. Her får du 8 tegn på øjenproblemer, som du bør tage alvorligt

Fem gode råd til sårpleje hos hunde

05-02-2021 15:11, af Astrid Gerd Holtet

Hvad kan du gøre hvis din hund får et sår – og hvornår bør du ringe til dyrlægen?

Symptom - træthed

20-01-2022 15:28, af Astrid Gerd Holtet

Træthed eller nedstemthed er et almindeligt symptom på mange forskellige sygdomme hos hunde, men det kan være svært for ejeren at opdage

Endelig er de her! Billeder fra udstillingen i Roskilde

21-05-2024 08:37, af Anne Cecilie Sohl

Du kan nu finde alle billeder fra udstillingen i Roskilde online.