Der er intet i verden som en vuffelivov

17-09-2014 09:16, af Tine Luther
Et rekordstort antal forskellige racer – nemlig hele 265 – kan man få at se i den kommende weekend, hvor over 3.300 hunde fra ind- og udland kæmper om at blive Best in Show ved Dansk Kennel Klubs udstilling i Hillerød. Og hundene kan andet end at se godt ud. Der er officielle konkurrencer i diverse hundesportsgrene, som nok kan få almindelige hundeejere til at glippe med øjnene, når man måske selv har svært ved bare at få hunden til at gå pænt i snor.

På en hundeudstilling kan man ikke købe hunde. Men med 265 racer fordelt på de to dage er det et fantastisk sted at blive klogere, hvis man overvejer at købe hund. Det er nemlig altid sjovt at se flere hunde af samme race på en gang. Så kan man bedre danne sig et billede af racen og man kan få en snak med ejerne om fordele og ulemper ved netop den race. F.eks. kan man se hele 5 forskellige bassetracer – herunder den slags – en petit basset griffon vendeen – som medvirkede i filmen Hannibal og Jerry, som mange stadig husker. "Det er så vigtigt, at få en race, som passer til det liv, man kan tilbyde en hund i hver enkelt husstand," siger Vibeke Knudsen, kommunikationskonsulent i Dansk Kennel Klub, som er Danmarks største forening for hundeejere af både racehunde og blandingshunde. Vælger man "over evne", risikerer man, at man ikke magter hunden, når den er kommet over det nuttede hvalpestadie og er kommet i lømmelalderen. Det vidner alt for mange aflivninger og omplaceringer via internater om. Racerne er fordelt på de to dage, så hvis man vil se en bestemt race, skal man tjekke, hvilken dag den kommer. Det kan gøres på www.dkk.dk (Skriv Hillerød 2014 i søgefeltet). Hvad foregår der? En hundeudstilling kan sammenlignes med et dyrskue. Det er her man kan få en kvalitetsbedømmelse af sin hund, og hvis den bliver bedste hund i sin race, går den videre i konkurrencen med hunde af andre racer, indtil man finder udstillingens samlede vinder, som med et engelsk låneudtryk får titlen Best in Show. Det er æren, man kæmper om i hundesport, for der er ingen pengepræmier, men masser af ambitioner og konkurrencegejst. Dommere fra en lang række europæiske lande er indforskrevet til at bedømme hundenes kvalitet. Rally og lydighed Weekenden byder også på officielle konkurrencer i både lydighed (begge dage) og i den nye, hastigtvoksende sportsgren rally-lydighed (lørdag). Lydighedskonkurrencerne viser en præcision i øvelserne, som kun kan aftvinge respekt. Rally-lydighed er i kraftig vækst, for det er en konkurrenceform, hvor alle slags hunde kan "gøre sig". Så her er al mulig inspiration til selv at komme i gang, hvis man har hund derhjemme. Bliv fristet Mangler du noget til hunden: foder, hundeseng, legetøj, så findes det sandsynligvis også hos nogle af de mange stande. Der er selvfølgelig den risiko, at du falder over ting, som du ikke vidste, at du eller hunden stod og manglede. Men så er du bare med til at sætte gang i forbruget, som politikerne gerne vil have os alle til. ------------- Udstillingens adresse er: FrederiksborgCentret, Milnersvej 39, 3400 Hillerød. Entre: Voksne: kr. 60,- pr. dag. Børn: 6-12 år: kr. 10,- pr. dag. Børn under 6 år: gratis Familiebillet: kr. 120,- (gælder for 2 voksne + op til 3 børn). Der er KUN adgang for tilmeldte hunde. Det er dog muligt at købe en gæstehundebillet ved indgangen. Det koster kr. 30,- pr. hund, og man skal huske at medbringe hundens vaccinationspapirer. Hvalpe under 3 måneder har ikke adgang til udstillingen.

Læs også

Nyhedsvagt

Har du en nyhed eller en god historie?

Anne Cecilie Sohl

Nyhedsvagt

Anne Cecilie Sohl

acs@wiegaarden.dk

Skriv til os

Mest læste

7 vigtige symptomer på sygdom, som du skal holde øje med

14-01-2022 15:00, af Astrid Gerd Holtet

Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende   

Beskyt dit kæledyr mod flåtbårne sygdomme

16-04-2024 08:37, af Anne Cecilie Sohl

I takt med at temperaturerne stiger, stiger risikoen for flåtbid hos både dyr og mennesker. Derfor er det nu tid til at være ekstra opmærksom på flåter og de farer, de udgør for vores kæledyr, advarer dyrlæge, der samtidig giver gode råd til, hvordan du bedst beskytter dine firbenede venner mod de flåtbårne sygdomme, der kan have alvorlige konsekvenser for din hunds og kats helbred.

10 tegn på kræft hos hunde

26-06-2021 10:10, af Astrid Gerd Holtet

Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse

Seniorhunden – 10 ting der sker når hunden bliver gammel

15-10-2017 12:03, af Astrid Gerd Holtet

Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden. 

Kedelig tendens blandt indleverede hittehunde hos Dyreværnet

11-04-2024 11:16, af Anne Cecilie Sohl

Flere og flere hunde bliver indleveret hos Dyreværnet uden at være registreret i Dansk Hunderegister.

Dyreværnet tager gratis imod dit dyr

16-06-2020 08:46, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet

Alle store dyreinteresseorganisationer vil sammen løfte sundheden og velfærden for danske hunde

15-04-2024 12:21, af Anne Cecilie Sohl

For at sikre, at vi i Danmark avler de sundeste hunde med det bedst mulige udgangspunkt for et godt liv, er de største dyreinteresseorganisationer nu gået sammen i et historisk samarbejde.

8 tegn på øjenproblemer

20-07-2022 10:37, af Astrid Gerd Holtet

Øjnene hos hunde er følsomme, og det kan være svært at se forskel på ufarlige og alvorlige øjenproblemer. Her får du 8 tegn på øjenproblemer, som du bør tage alvorligt

Hunde og hugorme er en dårlig kombination

02-04-2024 10:53, af Anne Cecilie Sohl

Selv om frosten dårligt har sluppet sit tag i jorden, er hugormen allerede vågnet fra sin dvale. På denne årstid er den stadig sløv og når ikke altid at flygte, når den hører vores hunde komme. Derfor er der risiko for, at de bliver bidt. Langt de fleste hunde overlever, men et hugormebid kan have livsfarlige konsekvenser, advarer Agria Dyreforsikring. 

Hunde på Dyrehavsbakken

12-04-2024 08:23, af Anne Cecilie Sohl

Har du fået en ny hvalp, der skal prøve at udstille? Har du en hund, der senere skal på udstilling og lige skal prøve det først? Eller har du et barn, der kunne tænke sig at blive juniorhandler på DKK-udstillingerne? Så er der mulighed for at prøve det hele af under hyggelige og afslappede forhold på Bakkeskuet den 9. maj.