"Aktive hunde er lykkelige hunde"

28-11-2023 09:45, af Anne Cecilie Sohl

Sådan lyder motto'et hos Danmarks største løbeklub for hund og ejer, DIRTY PAWS. Klubben er en nystartet forening med lokalklubber spredt over det meste af Danmark, og deres mål er at få flere danske hundeejere ud og være aktive sammen med deres hunde.  

Copyright Ridehesten.com
Danmarks største løbeklub for hund og ejer, DIRTY PAWS, opfordrer alle hundeejere til at komme ud og være aktive med deres bedste ven. Foto: Tails by Ragno

DIRTY PAWS startede i 2020 som et privat initiativ, men er siden efteråret 2023, blevet en forening som tæller ca. 20 lokalklubber og omkring 300 medlemmer. De tilbyder gå- og løbeture af lokale frivillige, som også hjælper nye i gang med den sport, som kaldes "canicross" (terrænløb med hund) eller "canihike" (powerwalk med hund).

— Canicross er en fantastisk sport for langt de fleste hunde, da det ikke kun giver motion, men også opbygger forholdet mellem hund og ejer. Mange har fortalt, at deres bånd til hunden er blevet styrket, og hundens selvtillid er blevet større. Desuden er det rigtig god socialisering for hundene, og vi oplever at mange hunde, som ellers har det svært med andre, føler sig trygge her. I en travl hverdag kan det også være rart, af og til at "slå to fluer med et smæk" og motionere både sig selv og hunden, fortæller klubbens formand Karoline S. Brinch.

I klubben er der plads til både begyndere og de mere øvede, og ud over de ugentlige fællesture er der mange andre aktiviteter, som medlemmerne kan deltage i. Der arrangeres fælles jule- og forårsløb hvor man mødes på tværs af lokalklubberne og ligeledes trænings-workshops, O-løb og andre sjove aktiviteter rundt om i klubberne. Klubbens eget nyhedsbrev "DIRTY PAWS posten" deler info fra trænerne og dyrlægen om sporten, hundens sundhed, træning mv., så medlemmerne bliver bedst muligt "klædt på" til træning.

— Vores to motto'er i klubben er "Better Together" og "Aktive hunde er lykkelige hunde", fordi vi gerne vil have flere aktive hunde og ejere, give folk flere gode oplevelser med deres hunde, og forebygge både overvægt og kedsomhed/ensomhed, som er to udbredte problemer hos danske hunde. Vi ved, at gode vaner bedst vedligeholdes sammen med andre: både ens hund og ens gode løbevenner. Det er bare nemmere at komme afsted, når andre står og venter. Og det er også skønt at se, hvordan medlemmerne lærer hinanden at kende - også mellem klubberne, hvor de sommetider besøger hinanden, når de er på ferie, udtaler Karoline.

Canicross er en sport, som har været i vækst de senere år, og hvor der tidligere kun fandtes én klub, Dansk Trækhundeklub, hvor man kunne dyrke de forskellige trækhundesportsgrene, så findes nu flere klubber rundt om i landet, som er samlet under det nye Dansk Canicross Forbund. Her er særligt fokus på canicross og cykling med hund. Via forbundet arrangeres også løb og danmarksmesterskaber - og medlemmer af forbundet har mulighed for at kvalificere sig til VM. I oktober var et landshold på 20 personer afsted til VM i Tyskland, heriblandt Karoline, som selv dyrker sporten på højt niveau.

— Men mindre kan også gøre det - det vigtigste for DIRTY PAWS klubben er, at få folk skal i gang og afsted. Uanset årstid, slutter klubbens formand af.

Har du lyst til at vide mere om klubben og komme i gang med canicross eller canihike, så besøg DIRTY PAWS side og virtuelle klubhus på Facebook. Her kan også findes links til lokalklubberne.

Læs også mere om det danske landshold der var afsted til VM i Tyskland i det næste nummer af HUNDEN. 

Copyright Ridehesten.com
DIRTY PAWS har lokalklubber landet over, og alle kan være med uanset løbeform og ambitioner. Foto: Tails by Ragno

Læs også

Webredaktør

Har du en nyhed eller en god historie?

Bjarke Kirkegaard Nielsen

Webredaktør og nyhedsvagt

Bjarke Kirkegaard Nielsen
20 24 29 30
bkn@wiegaarden.dk

Skriv til os

Mest læste

Billeder fra Fredericia online

16-02-2024 19:59, af Anne Cecilie Sohl

Så er billederne fra udstillingen i Fredericia kommet på hjemmesiden.

7 vigtige symptomer på sygdom, som du skal holde øje med

14-01-2022 15:00, af Astrid Gerd Holtet

Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende   

Hundelufter overværede indbrud

19-02-2024 15:40, af Anne Cecilie Sohl

Da en borger var ude og gå med sin hund lørdag morgen, så han til sin overraskelse at en garagedør stod åben på Digevej i Agger Syd. 

Nye kræfter i spidsen for hundene på Store Hestedag

13-02-2024 16:19, af Anne Cecilie Sohl

Anne Orholt har sagt ja til at overtage ansvaret for hundeområdet på Store Hestedag efter Tina Bjerre, der har valgt at hellige sig sin egen hundevirksomhed. Anne har igennem mange år haft hunde på programmet - ikke kun i fritiden, men også professionelt. 

Fra Magasinet HUNDEN: Hundeklinikken gør dyrlægebesøget hyggeligt

26-05-2023 12:31, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Alle hunde skal på et eller andet tidspunkt forbi dyrlægen, og det er ikke alle, der synes, det er en fest. På Hundeklinikken i København gør de noget ved dyrlægeangst med deres helt specielle tilgang til hundene

En dag med politihundene

16-02-2024 11:24, af Anne Cecilie Sohl

Michael Bejder fik onsdag sin drøm opfyldt - nemlig en dag med politihunde. Han så først, hvordan Syd- og Sønderjyllands Politis narkohunde arbejder, og dernæst var han med til hundetræning i skoven.

Seniorhunden – 10 ting der sker når hunden bliver gammel

15-10-2017 12:03, af Astrid Gerd Holtet

Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden. 

Kvik og de andre - hundene i Matador

04-01-2023 09:36, af Anne Egede

Alle kender Matador - danskernes absolutte yndlingsserie. Ligeledes kender vel alle også kvinden bag serien, Lise Nørgaard, som hele sit liv har været en stor hundeven. Det er derfor heller ikke tilfældigt at Matador også har hunde på rollelisten - endda i fremtrædende roller

10 tegn på kræft hos hunde

26-06-2021 10:10, af Astrid Gerd Holtet

Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse

Symptomer – unormal urinering

18-03-2022 15:21, af Astrid Holtet

Tisser hunden mere end den plejer, mindre end den plejer, oftere end den plejer - eller er den begyndt at tisse indenfor? Det kan være tegn på, at den er noget galt. Ændret urineringsmønster, er et almindeligt symptom på en lang række forskellige sygdomme hos hunde