6 tips til at inkludere din firbenede ven i dit bryllup

29-06-2016 15:20, af Kasper Larsson
I skal giftes, og hele familien skal med til brylluppet – også hunden. Men hvordan får man bedst hunden inkluderet i brylluppet? Her er 6 gode råd til at gøre dagen til en succes både for dyr og mennesker.
Copyright Ridehesten.com
Hunden kan sagtens deltage i jeres bryllup. Det kræver planlægning, men hele familien vil være samlet. (Modelfoto: Shutterstock)

Bryllupper fejrer man sammen med familie, venner og kollegaer. Men menneskets bedste ven bliver desværre sjældent inviteret. Med planlægning og omtanke kan bryllupsceremonien dog sagtens akkompagneres af vores pelsede venner. Herunder findes seks råd til, hvordan hunden kan deltage i brylluppet. 1. Vær realistisk Hvad end man vælger at hunden skal være ringbærer, forlover eller noget helt tredje, så er det vigtigt at være realistisk omkring sin hund og dens evner. Er den ikke tryg ved store forsamlinger, eller bliver den let distraheret, er det bedst for alle parter at holde hunden hjemme. 2. Bestem jer for hundens rolle Der findes flere ceremonielle tjanser, som hunde sagtens kan varetage: være æreshund, brudehund, eller bære ringene op ad gulvet. Men giv hunden muligheden for at træde tilbage og få en pause. En dag fyldt med musik, dans og mad under bordet bliver hurtigt overvældende og anstrengende. 3. Fortæl det til gæsterne Mange ting skal holdes hemmeligt til et bryllup – underholdningen, løfterne og så videre. En af de ting der ikke skal holdes hemmeligt, er hundens medvirken i brylluppet. Gæster kan være allergiske eller bange for dyret. Det er derfor god skik at give dem besked. 4. Tjek med stedet Hvis brylluppet skal holdes på en restaurant eller et hotel, er det en rigtig god ide at spørge, om der må medbringes firbenede gæster til arrangementet. 5. Find en hundeansvarlig Det kan være svært nok at holde styr på gæster, gaver, børn og mad uden en hund rendende om benene. Find derfor en gæst der kan være ansvarlig for hundens ve og vel i løbet af festen. Han skal sørge for, at hunden bliver fodret, får vand og mulighed for at besørge. Bedst er det, hvis det er en, hunden i forvejen kender. 6. Øvelse gør mester Hvis hunden har nogle bestemte opgaver på den store dag, er det vigtigt at øve dem så mange gange som muligt, så hunden forstår hvad den skal. Gør hunden komfortabel med opgaverne, rekvisitterne og miljøet, så der ikke opstår uventede problemer på selve dagen. Selvfølgelig kan man aldrig vide sig helt sikker, men øvelse gør mester. Det indebærer nogle risici at inkludere hunden i brylluppet, men med den rette planlægning og attitude, vil det blive en dag du og dine gæster sent vil glemme! Kilde: wideopenpets.com

Læs også

Nyhedsvagt

Har du en nyhed eller en god historie?

Anne Cecilie Sohl

Nyhedsvagt

Anne Cecilie Sohl

acs@wiegaarden.dk

Skriv til os

Mest læste

De 10 største sommerfarer for din hund

05-06-2024 11:40, af Anne Cecilie Sohl

For vores hunde betyder sommer ofte mange nye indtryk og mere udetid med dem på to ben. Men sommeren bringer også udfordringer med sig for vores firbenede venner, og mange hunde kommer til skade på grund af sommerlandets farer. Agria Dyreforsikring har samlet 10 af de hyppigste sommer-skader blandt hunde og giver gode råd til hundeejeren, hvis uheldet er ude.

7 vigtige symptomer på sygdom, som du skal holde øje med

14-01-2022 15:00, af Astrid Gerd Holtet

Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende   

Hvor er det skønt at være heldig…

07-06-2024 11:32, af Anne Cecilie Sohl

På Hundens Dag 2024 var Broholmerselskabets Aktivitetskreds 3 (Jylland) på Lemvig Marked og Dyrskue, hvor vi samlede 13 Broholmere, som havde taget deres mennesker med, og vi var endda rigtig heldige med vejret – en dag med skønt solskin.

Kom med James til terminsprøver og konfirmation

06-06-2024 10:46, af Anne Cecilie Sohl

Foråret er gået med mange nye og spændende ting - her i blandt terminsprøver og konfirmation. Når situationerne er nye for både James og jeg, er alt hvad vi laver, med forbehold for at han kan have brug for en pause, mere tid, eller at han måske ikke er klar til den givne opgave endnu. 

10 tegn på kræft hos hunde

26-06-2021 10:10, af Astrid Gerd Holtet

Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse

Seniorhunden – 10 ting der sker når hunden bliver gammel

15-10-2017 12:03, af Astrid Gerd Holtet

Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden. 

Må min hund spise jordbær?

16-07-2017 10:07, af Anne Ekenberg

Jeg går ofte tur på en skøn natursti. Tidligere var det en jernbanestrækning, men for mange år siden blev den nedlagt, og i dag har mennesker og dyr glæde af den. På denne tid af året myldre det frem med skovjordbær. Som små røde perler lyser de op i alt det grønne, og jeg elsker at plukke af dem, når jeg med egne øjne kan se, at de modne. Og mine hunde elsker dem også, men må de egentlig få dem?

8 tegn på øjenproblemer

20-07-2022 10:37, af Astrid Gerd Holtet

Øjnene hos hunde er følsomme, og det kan være svært at se forskel på ufarlige og alvorlige øjenproblemer. Her får du 8 tegn på øjenproblemer, som du bør tage alvorligt

Traditionsrig lure coursing med Myndeklubben

07-06-2024 11:17, af Anne Cecilie Sohl

Traditionen tro gav Myndeklubben alle hunde mulighed for at prøve lure coursing på Hundens dag.

Dyreværnet tager gratis imod dit dyr

16-06-2020 08:46, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet