Skandinaviens største terrænløb med hund

14-12-2023 09:55, af Anne Cecilie Sohl

Op imod 1000 hundeejere og deres firbenede venner kan se frem til at deltage i Skandinaviens største forhindringsløb med hunde i Thyregod, Mariager og Næstved, når eventet K9 Biathlon for alle løber af stablen i 2024.

Copyright Ridehesten.com
Foto: Wiegaarden/Jørgen Bak Rasmussen

Løbet hedder Dacia Cup og er kort fortalt et forhindringsløb for hunde og deres ejere, hvor de sammen skal forcere en række forhindringer på en valgt rute.

Sporten vokser eksplosivt
Det er kun små fem år siden, at arrangør og ildsjæl Lotte Höhrmann afviklede det første K9 Biathlon for alle, men sporten har udviklet sig med næsten eksplosiv vækst siden den første sommerdag i 2019 og K9 Biathlon for alle er nu et af de allerstørste af sin slags i hele Skandinavien.

– Det er helt fantastisk, hvor godt danskerne har taget denne type løb til sig. Da vi første gang inviterede til K9 Biathlon for alle tilbage i 2019, dukkede der lidt over 100 deltagere og deres hunde op. Næste år regner jeg med, at det tal kan ganges med ti, siger Lotte Höhrmann,

Alle kan være med
K9 Biathlon for alle blev skabt med et ønske om at få så mange som muligt ud at være aktive med deres hunde, og det er fortsat fokus. Der kan løbes en kort, en mellem og en lang rute, hvor den korteste er knap tre kilometer og den længste knap ti, så der er tænkt på alle aldre og konditioner.

Som noget nyt vil der ved løbene i 2024 være et heat målrettet børn, fordi Lotte Höhrmann kan se, at der er en stigning i antallet af de yngre deltagere og deres hunde og efterspørgslen på lige netop et heat for børn – og deres hunde selvfølgelig – var efterspurgt.

– Der er en imponerende interesse fra børnefamilierne med børn helt ned til tre år og derfor udvider vi nu med børne/juniorheat op til 17 år. Det betyder, at man nu kan stille som familiehold om søndagen, forklarer Lotte Höhrmann.

I Danmark findes en lille gruppe professionelle udøvere af K9 Biathlons og også de vil få deres eget heat, hvor der er bedre plads i startfeltet, når der skal konkurreres om sekunder og medaljer. 

Eller bare kigge på
Hele weekenden bliver det muligt at komme forbi og heppe. Ligesom det vil være muligt at stille sulten ved forskellige spisesteder, der stilles op til lejligheden. Også eventets mange sponsorer stiller med boder og gode tilbud på kendte brands som Non-Stop Dogwear og Henne Petfood.

To nye lokationer
Sæsonen 2024 byder på i alt tre løb, en bronze, en sølv og en guld cup, på tre forskellige steder i Danmark og Lilleskov Slot ved Thyregod er den eneste genganger fra tidligere år, da de to andre løb i afholdes helholdsvis Mariager i Nordjylland og i Næstved på Sjælland.

Det er muligt at tilmelde sig løbene fra den 1. december via k9b.dk og der er rabat til de deltagere, der køber deres billet i god tid.

Læs også

Nyhedsvagt

Har du en nyhed eller en god historie?

Anne Cecilie Sohl

Nyhedsvagt

Anne Cecilie Sohl

acs@wiegaarden.dk

Skriv til os

Mest læste

7 vigtige symptomer på sygdom, som du skal holde øje med

14-01-2022 15:00, af Astrid Gerd Holtet

Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende   

10 tegn på kræft hos hunde

26-06-2021 10:10, af Astrid Gerd Holtet

Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse

Dyreværnet tager gratis imod dit dyr

16-06-2020 08:46, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet

Seniorhunden – 10 ting der sker når hunden bliver gammel

15-10-2017 12:03, af Astrid Gerd Holtet

Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden. 

Må min hund spise kirsebær?

27-07-2017 09:48, af Anne Ekenberg

Kirsebærrene falder næsten af sig selv ned i munden på mig, når jeg ryster en gren. Store, runde og med den smukkeste vinrøde – ja næste sorte – farve smager de vidunderligt. Stenene spytter jeg ud i hånden, og det er der en god grund til

Overblik: Regler for hunde på fly

16-03-2018 15:00, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Ønsker man at få sin hund med på en rejse, er der stor forskel på reglerne hos de enkelte flyselskaber. Derfor er det vigtigt, at man sætter sig ind i selskabets regler, inden man drager mod lufthavnen. Vi bringer her et overblik

Må min hund spise ærter?

03-08-2017 13:25, af Anne Ekenberg

Foråret og sommeren er højsæson for ærter fra vores egne haver. Vi elsker dem – især selve ærten, men mange synes også godt om bælgen, hvis man har fjernet den seje hinde indeni.  Det hele kan heldigvis også spises af vores hunde.

8 tegn på øjenproblemer

20-07-2022 10:37, af Astrid Gerd Holtet

Øjnene hos hunde er følsomme, og det kan være svært at se forskel på ufarlige og alvorlige øjenproblemer. Her får du 8 tegn på øjenproblemer, som du bør tage alvorligt

Fra Magasinet HUNDEN: Hundeklinikken gør dyrlægebesøget hyggeligt

26-05-2023 12:31, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Alle hunde skal på et eller andet tidspunkt forbi dyrlægen, og det er ikke alle, der synes, det er en fest. På Hundeklinikken i København gør de noget ved dyrlægeangst med deres helt specielle tilgang til hundene

10 grunde til hundens slikken

15-01-2016 10:36, af Tine Luther
Hunde slikker på hvad som helst af mange forskellige årsager. En hund plejer bl.a. sin pels og afslører sit humør med tungen, den viser sin kærlighed og sin plads i hierarkiet samt knytter bånd til sine hvalpe. Huffinton Post har opstillet ti grunde til, at hundens tunge er et vigtigt redskab.