Hvad blev der af de 20 bosniske hunde

11-12-2020 11:57, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Torsdag fortalte vi om en uhyggelig sag om smugling af hunde til Sverige. Vi fortalte også, at 20 af hundene kom til Danmark. Det viser sig nu at være forkert

Copyright Ridehesten.com
Foto: Shutterstock

I søndags fandt svenske toldere 59 hunde fra Rumænien og Bosnien i to varevogne. Hundene var i dårlig forfatning. De havde ikke fået nok at drikke, og de lå i deres egen afføring, opkast og urin.

Hundene var fordelt i de to varevogne med 39 rumænske gadehunde i den ene varevogn og 20 bosniske gadehunde i den anden.

Mens de rumænske gadehunde fik lov at komme ind i Sverige, blev den bosniske varevogn bedt om at tage vejen tilbage over Øresundsbroen, da papirerne ikke var i orden.

Hvad der skete derefter, har været lidt svært at finde ud af, men nu skulle vi have fundet svaret.

De 59 gadehunde skulle ud til svenskere, som havde købt hundene gennem en skånsk organisation, der sælger udenlandske gadehunde til forhåbningsfulde svenske hundeejere.

Den svenske journalist Per Lärka fra SVT talte med en kvinde, der fortalte, at hun skulle have haft en af hundene fra Bosnien, men som nu havde fået at vide, at hundene var på et dansk internat.

Derfor tog vi kontakt til Roskilde Internat, da det er et internat, der ofte bruges i den slags sager. Her vidste man dog ikke noget om de bosniske hunde.

– Hundene er ikke kommet til Roskilde Internat, og jeg ved heller ikke hvilket internat de er kommet til. Jeg håber du får dem opsporet. Og dejligt, at der er fokus på sagen. Måske kan det i fremtiden redde nogle andre hunde, lød det fra internatleder Rikke Agner Jørgensen.

Næste skridt blev derfor at tage kontakt til politiet. Vi kontaktede først Dyreværnsenheden ved Nordjyllands Politi, da de ofte har fingeren på pulsen, og ved hvad der sker på hundefronten rundt omkring i landet.

Her vidste man dog ikke noget, og vi blev sendt videre til Dyreværnsenheden på Sjælland, men her var svaret overraskende.

– Vi kender ikke noget til 20 bosniske hunde. Jeg har også kontaktet Københavns Politi for at høre dem, men de har heller ikke haft en sag om disse hunde, fortalte leder af Dyreværnsenheden Anders Birch Larsen.

Han havde læst artiklen på hunden.dk, og han stillede sig noget tvivlende over, at hundene skulle befinde sig på et internat i Danmark, uden politiet vidste noget om det.

Men kan hundene være kommet til Danmark udenom politiet og sendt til et internat?

– Det har jeg svært ved at forestille mig. Nu ved jeg ikke, hvor svenskerne har det fra, men jeg tvivler på, at hundene er i Danmark.

Vi valgte derfor at gå tilbage til journalist Per Lärka, som har haft sagen på SVT. Efter en kort mailudveksling fortæller han, at kvinden nu har fortalt ham, at hun har fået endnu en besked om, hvor hendes hund er.

– De der ventede på at få hunde fra Bosnien fik senere endnu en besked. Her stod der, at hundene nu var tilbage i Bosnien, skrev Per Lärka til hunden.dk.

Vi synes stadig sagen er lidt underlig, for hvordan har hundene haft det på hjemtransporten, kunne man have gjort noget for at redde dem og hvordan har de det nu? Det er alt sammen spørgsmål, vi forsøger at få svar på nu.

Læs også

Fyns Internat: Vi hjælper alle hunde

12-10-2021 12:10, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Internatleder på Fyns Internat, Lene Frahm, oplever, at flere og flere har en mening om, hvilke dyr internatet skal hjælpe

TV2: En lidt speciel situation

15-09-2021 13:33, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Vi har været i kontakt med redaktør for programmet, Gadehunde for millioner, og han anerkender, at det har været specielt at lave programmet

Lise Lotte Christensen om New Hope Denmark: Russisk roulette med for mange kugler i kammeret

01-07-2021 12:09, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

TVSyd har den seneste tid sat fokus på New Hope Denmark, og hvordan man her tager portugisiske gadehunde af tvivlsom karakter til Danmark. DKK’s adfærdskonsulent advarer mod at købe hund hos foreningen

BLOG: Fra bosnisk internathund til dansk familie hund

15-02-2021 15:33, af Amalie Lohse-Lind

I sommeren 2019 var jeg så heldig, at min specialemakker og jeg fik mulighed for at tage på to feltture, en til Grækenland og en til Bosnien-Hercegovina, for at studere gadehunde, opleve lokale internater og tale med folk, der arbejder med hundene i landene. Dagens blogindlæg vil handle om de bosniske internathunde, og hvordan vi udvalgte to hunde, der endte med at komme til Danmark

BLOG: Rejse til Grækenland og Bosnien-Hercegovina, del 1.

13-11-2020 08:12, af Amalie Lohse-Lind

I sommeren 2019 var jeg så heldig, at min specialemakker og jeg fik mulighed for at tage på to feltture, en til Grækenland og en til Bosnien-Hercegovina, for at studere gadehunde, opleve lokale internater og tale med folk, der arbejder med hundene i landene. Jeg har besluttet at dele min historie om turene op i to indlæg, så dagens blogindlæg kommer til at omhandle turen til Grækenland

Rumænien: Fodbold og dårlige hundevilkår

06-10-2021 15:04, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Denne nyhed er delt mellem to historier som sammen viser de forhold nogle hunde lever under i Rumænien - Et af de lande, hvorfra der smugles hunde til Danmark

Stor forvirring: Bosniske hunde i god forfatning

12-12-2020 09:42, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Den bil, der blev afvist med 20 bosniske hunde i Sverige, viser sig nu at være i flot stand, hundene havde det godt, og de var både chippede og havde pas

Webredaktør

Har du en nyhed eller en god historie?

Bjarke Kirkegaard Nielsen

Webredaktør og nyhedsvagt

Bjarke Kirkegaard Nielsen
20 24 29 30
bkn@wiegaarden.dk

Skriv til os

Mest læste

Billeder fra Fredericia online

16-02-2024 19:59, af Anne Cecilie Sohl

Så er billederne fra udstillingen i Fredericia kommet på hjemmesiden.

7 vigtige symptomer på sygdom, som du skal holde øje med

14-01-2022 15:00, af Astrid Gerd Holtet

Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende   

Hundelufter overværede indbrud

19-02-2024 15:40, af Anne Cecilie Sohl

Da en borger var ude og gå med sin hund lørdag morgen, så han til sin overraskelse at en garagedør stod åben på Digevej i Agger Syd. 

Nye kræfter i spidsen for hundene på Store Hestedag

13-02-2024 16:19, af Anne Cecilie Sohl

Anne Orholt har sagt ja til at overtage ansvaret for hundeområdet på Store Hestedag efter Tina Bjerre, der har valgt at hellige sig sin egen hundevirksomhed. Anne har igennem mange år haft hunde på programmet - ikke kun i fritiden, men også professionelt. 

Fra Magasinet HUNDEN: Hundeklinikken gør dyrlægebesøget hyggeligt

26-05-2023 12:31, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Alle hunde skal på et eller andet tidspunkt forbi dyrlægen, og det er ikke alle, der synes, det er en fest. På Hundeklinikken i København gør de noget ved dyrlægeangst med deres helt specielle tilgang til hundene

En dag med politihundene

16-02-2024 11:24, af Anne Cecilie Sohl

Michael Bejder fik onsdag sin drøm opfyldt - nemlig en dag med politihunde. Han så først, hvordan Syd- og Sønderjyllands Politis narkohunde arbejder, og dernæst var han med til hundetræning i skoven.

Seniorhunden – 10 ting der sker når hunden bliver gammel

15-10-2017 12:03, af Astrid Gerd Holtet

Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden. 

Kvik og de andre - hundene i Matador

04-01-2023 09:36, af Anne Egede

Alle kender Matador - danskernes absolutte yndlingsserie. Ligeledes kender vel alle også kvinden bag serien, Lise Nørgaard, som hele sit liv har været en stor hundeven. Det er derfor heller ikke tilfældigt at Matador også har hunde på rollelisten - endda i fremtrædende roller

10 tegn på kræft hos hunde

26-06-2021 10:10, af Astrid Gerd Holtet

Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse

Symptomer – unormal urinering

18-03-2022 15:21, af Astrid Holtet

Tisser hunden mere end den plejer, mindre end den plejer, oftere end den plejer - eller er den begyndt at tisse indenfor? Det kan være tegn på, at den er noget galt. Ændret urineringsmønster, er et almindeligt symptom på en lang række forskellige sygdomme hos hunde